Στο δρόμο για τα αστέρια!!

Από paokday.gr: Είναι κοινό μυστικό,ότι εάν κάτι λείπει από τις επιτυχίες του Ιβάν Σαββίδη με τον Π.Α.Ο.Κ.,δεν είναι άλλο από την είσοδο για πρώτη φορά στους ομίλους του UEFA Champions League.
Πηγή: paokday.gr
Στο δρόμο για τα αστέρια!!

Βέβαια για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, ο "Δικέφαλος του Βορρά" πρέπει να φανερώσει το καλό του πρόσωπο στα Play-Off και να διατηρήσει την πεποίθηση όπου έχει ως αποτέλεσμα να τον οδηγήσει στα προκριματικά για τα αστέρια.

Τα λεφτά είναι πολλά Π.Α.Ο.Κ.,αυτή η θρυλική ατάκα αντικατοπτρίζει, επακριβώς το πόσο επικερδής,αναμένεται να είναι για τους ασπρόμαυρους,καθώς ο "Δικέφαλος του Βορρά" αν όλα κυλήσουν ομαλά, για να κατορθώσει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League,θα πρέπει να δώσει έξι προκριματικά παιχνίδια, αυτό συνεπάγεται με κάθε νίκη ένα έξτρα οικονομικό έσοδο της τάξης των 500.000€,ενώ εάν εν τέλει κατορθώσει λνα μπει στο UEFA Champions League,τότε αναμένονται να μπουν στα ταμεία του Π.Α.Ο.Κ. 16.000.000€ επομένως όλοι καταλαβαίνετε,ότι μιλάμε για ένα πόσο 20.000.000€.

Ποια τα εμπόδια όμως για να τα καταφέρει η Αρμάδα του Άμπελ Φερέιρα, να δει να ανεμίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά,το σεντόνι με τα αστέρια.Πάμε μαζί να δούμε την κάθε φάση, των προκριματικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.Οι αντίπαλοι,οι οποίοι θα τεθούν αντιμέτωποι μαζί του στην κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο είναι οι:Άλκμααρ(Ολλανδία) , Μπασακσεχίρ(Τουρκία), Ριέκα(Κροατία), Σάλτσμπουργκ(Αυστρία) και Βικτόρια Πλίζεν(Τσεχία).

Είναι ένα γκρούπ ομάδων που ούτε τρομάζει αλλά ούτε και περνάει αδιάφορο.Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί,η πιο εύκολη κλήρωση που μπορεί να τύχει είναι με την (Κροατική) Ριέκα.Ενώ οι ομάδες οι οποίες θα ήταν ευχή όλων μας να αποφευχθούν, είναι η (Ολλανδική) Άλκμααρ και η (Αυστριακή) Σάλτσμπουργκ.

Τώρα εφόσον ο ΠΑΟΚ κατορθώσει να προκριθεί,θα περάσει στον 3ο προκριματικό γύρο,όπου τα πράγματα ολίγον τι δυσκολεύουν.Διότι μπαίνουν τα μεγάλα ονόματα όπου θα είναι οι πραγματικές προκλήσεις για τους ασπρόμαυρους.Οι ομάδες αυτές είναι οι: Ρεν(Γαλλία), Λοκομοτίβ Μόσχας(Ρωσία), Ντιναμό Κιέβου(Ουκρανία), Μπενφίκα -Πόρτο(Πορτογαλία),Γάνδη(Βέλγιο).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με την αποφυγή της Μπενφίκα-Πόρτο, λόγω ότι οι παλιές μνήμες ξυπνάνε,αλλά και με άλλους δύσκολους αντιπάλους όπως η Ντιναμό Κιέβου.

Το τελικό στάδιο από το όνειρο,είναι τα Play-Off όπου δεν έχουμε να πούμε πολλά,καθώς εκεί Θα προκριθούν οι 4 νικήτριες,που θα προκύψουν από τον 3ο και τον 2ο προκριματικό γύρο και θα παλέψουν για τα 2 χρυσά εισιτήρια των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ημερομηνίες των τεσσάρων προκριματικών αγώνων θα οριστούν μέσα στον Αύγουστο,ενώ των Play-Off θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.Οι αγώνες του 2ου,3ου και Play-Off προκριματικών γύρων θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβρη.

Μια από τις τελευταίες πληροφορίες όπου έρχονται από σαίτ του εξωτερικού,αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί είναι, ότι ο 2ος και ο 3ος προκριματικός γύρος θα είναι μονοί αγώνες σε αντίθεση με τα Play-Off όπου θα είναι διπλοί!!

Επιμέλεια: Γιώργος Σομούνης

Διαβάστε ακόμη...