Έκανε το χρέος του και ... περίμενε! (1973)

Aπό aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 27/5/1973, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Έκανε το χρέος του και ... περίμενε! (1973)

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.819 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Κούλης Αποστολίδης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης...

O ΠΑΟΚ με πολλές και σημαντικές απουσίες στη σύνθεσή του (Στέφας, Παρίδης, Μπέλλης, Ασλανίδης, Τερζανίδης), δεν έδειξε διάθεση να φορτσάρει και αρκέστηκε στη νίκη με το φτωχό 1-0.

Μόλις στο 2' το φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 8' επιτεύχθηκε το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Λάζου ο οποίος πάσαρε στον Αποστολίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή, ο Ζάμπας πρόλαβε να κάνει την προβολή, η μπάλα κόντραρε στο στήθος του Αποστολίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Καραΐσκου!

Στο 42' ο Καϊμάκης απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Λάζου.

Στο επόμενο λεπτό (43'), ο Κούδας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Βόλου, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που απείλησε και στην επανάληψη για ένα ακόμη γκολ, όμως ο Σαράφης στο 60' και ο Γούναρης στο 68' δεν τα κατάφεραν.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα απείλησαν με ισοφάριση στο 86', όταν ο Σαββουλίδης απέκρουσε με τα πόδια, την κεφαλιά του Σιγάλα...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Γούναρης και από την ομάδα του Βόλου οι Ζάμπας, Καραΐσκος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Χατζηαντωνίου, Παράσχος, Λάζος, Κούδας (77' Τσακιρόπουλος), Αποστολίδης, Σαράφης.

Ολυμπιακός Βόλου: Καραΐσκος Δ., Λιάκος, Τσουκνίδας, Ζάμπας, Καϊμάκης, Σιγάλας, Πασχαλίδης, Καραΐσκος Β., Τριχιάς (84' Σταμουλάκης), Βαλαχάς, Παπαγιάννης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

- Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

- Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

- Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

- Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

- Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν!

Διαβάστε ακόμη...