Εκεί ρίχνει ο Φερέιρα το βάρος της προετοιμασίας των παικτών του ΠΑΟΚ!

Από sfina.gr: Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από την σχεδόν τρίμηνη απουσία δεν αφορά μόνο τα αμιγώς αθλητικά που πρόκειται να συμβαίνουν στο χορτάρι,
Πηγή: sfina.gr
Εκεί ρίχνει ο Φερέιρα το βάρος της προετοιμασίας των παικτών του ΠΑΟΚ!

με τον Αμπέλ Φερέιρα σχεδόν από την αρχή ακόμα και των προπονήσεων σε γκρουπ να ρίχνει το βάρος στον τομέα της ψυχολογίας.

Ο Πορτογάλος κόουτς κατά την διάρκεια αυτού του διαστήματος χωρίς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με προπονήσεις και αγώνες, διαπίστωσε ότι για να υπάρξει βελτίωση στην απόδοση της ομάδας, τόσο ατομικά όσο και σαν σύνολο, θα πρέπει να βελτιωθεί η ψυχολογία εντός των αποδυτηρίων.

Αυτό που επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ο Φερέιρα, είναι ότι η διαφορά με την πρώτη θέση είναι στους επτά βαθμούς και την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή η διαφορά να πέσει στους τέσσερις, βάζοντας – έστω και λίγο – πίεση στον Ολυμπιακό. Άπαντες εντός ομάδας έχουν πάρει απόφαση να αφήσουν στην άκρη ότι γίνεται (ή δεν γίνεται) στα δικαστήρια και να στραφούν αποκλειστικά στο τι μπορούν να κάνουν εντός αγωνιστικών χώρων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο ελέω κορονοϊού, έχει εκμηδενίσει όλες τις διαφορές σε αγωνιστική κατάσταση και ψυχολογία που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της σεζόν. Ακόμα και να μιλάμε για μια διαδικασία 10 αγώνων χωρίς την παρουσία κόσμου, ο Φερέιρα πιστεύει ότι οι παίκτες του μπορούν να αλλάξουν την μέχρι τώρα κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα.

Σε ότι αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά, ο Πορτογάλος τεχνικός και οι συνεργάτες του άρχισαν να μεταφέρουν τα όσα σχεδίαζαν στους υπολογιστές τους την περίοδο της καραντίνας, σε πρακτικές ασκήσεις πάνω στο χόρτο, βάζοντας σε εφαρμογή το πλάνο του ΠΑΟΚ των πλέι οφ.

O 40χρονος τεχνικός και οι βοηθοί του ανέλυσαν τα όσα πέτυχε και... δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ όλη την προηγούμενη σεζόν και κατέγραψαν αλλαγές που πρέπει να γίνουν τόσο σε ζητήματα καθημερινής δουλειάς και εκγύμνασης, όσο και στους ρόλους των παικτών.

Πλέον, όλα αυτά παίρνουν έναν πιο ξεκάθαρο χαρακτήρα και μία από τις βασικές αλλαγές που θα επιδιώξει ο Δικέφαλος ενόψει των πλέι οφ είναι να βάλει φρένο στην εικόνα της προβλέψιμης και άρα μπλοκαρισμένης ομάδας που είχε εμφανίσει σε ορισμένα παιχνίδια και ήταν εν τέλει και αυτό που στοίχισε.

Διαβάστε ακόμη...