Τσέκαρε ευρωπαϊκό εισιτήριο με εξάρα (1997)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 25/5/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καστοριά, σε παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1997...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τσέκαρε ευρωπαϊκό εισιτήριο με εξάρα (1997)

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 27.000 θεατές (24.129 τα εισιτήρια), συνέτριψε την Καστοριά με 6-0, με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Κώστα Φρατζέσκο που σημείωσε τρία γκολ από εκτελέσεις φάουλ!

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 12' με τον Φρατζέσκο να εκτελεί φάουλ στην μετόπη της εστίας των φιλοξενούμενων και με συρτό αριστερό σουτ να κάνει το 1-0, αφήνοντας άγαλμα τον Μπαρτζώκα!

Στο 20' ο Βρύζας με δεύτερη προσπάθεια έγραψε το 2-0 μετά από μπαλιά του Φρατζέσκου.

Στο 28' ο Βρύζας και πάλι με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Φρατζέσκου να έγραψε το 3-0.

Στο 40' ο χαρισματικός εκτελεστής φάουλ με υποδειγματικό σουτ, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με την Τούμπα να τον αποθεώνει...

Στο 53' ο Φρατζέσκος με νέα εκτέλεση φάουλ έγραψε το 5-0.

Η Καστοριά στο 70' έχασε πέναλτι, καθώς το σουτ του Νόλη το απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Μιχόπουλος.

Στο 86' ο Ζαγοράκης σημείωσε το τελικό 6-0, μετά από απόκρουση του Μπαρτζώκα σε σουτ του Φρατζέσκου, την ώρα που χιλιάδες λαού, μέσα σε πραγματική φρενίτιδα ενθουσιασμού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την έξοδο στην Ευρώπη, σε μια σεζόν που ως τον Γενάρη έμοιαζε χαμένη!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο κόσμος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου, που σήμανε καινούριους πανηγυρισμούς!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ζαφειρίου (58' Σιδηρόπουλος), Καπετανόπουλος (71' Καφές), Τασιόπουλος (59' Νάστος), Κολομπούρδας, Μαραγκός, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης

Καστοριά: Μπαρτζόκας, Ντέμκας, Γκόλιας, Παντόπουλος, Τσαγκόπουλος, Βόλτσης, Αφεντουλίδης, Ευδοκόμοφ, Γατόπουλος, Νόλης (75' Ζήσης), Ζαρογιάννης (35' Στασινόπουλος)

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη: «Από εμένα θα βαρεθείτε να το ακούτε! Πρέπει όλοι να ευχαριστήσουμε αυτά τα παιδιά. Σε αυτούς ανήκουν τα συγχαρητήρια, σε αυτούς ανήκουν όλα.

Δώσαμε πάρα πολλά αυτό το τετράμηνο, ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, κάναμε πάρα πολλές θυσίες και το ευχάριστο είναι ότι όλες αυτές οι θυσίες είχαν και ένα αίσιο τέλος.

Εύχομαι, γιατί πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, να έχουν πάντα επιτυχίες γιατί το αξίζουν, είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, όχι μόνο σαν προπονητής, αλλά σαν ΠΑΟΚτσής, να βλέπεις αυτά τα παιδιά κάθε Κυριακή να πρέπει να κερδίσουν και να κερδίζουν!

Τα κάνανε όλα μόνοι τους με πολύ μεγάλη προσπάθεια και ξανά τους ευχαριστώ. Πρέπει να δούμε όχι την αυριανή μέρα, πρέπει να δούμε τώρα τι γίνεται.

Τελειώσαμε με τις χαρές, με τις τυμπανοκρουσίες, με τις φιέστες, αν θέλουμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα, για να γίνει αυτός ο ΠΑΟΚ, αυτός που ήταν, πρέπει από αυτή τη στιγμή ξεχνώντας το χτες να κοιτάξουμε το άμεσο μέλλον.»

Δηλώσεις παραγόντων και παλαιμάχων παικτών:

Γιώργος Κούδας: «Δεν το βλέπετε το όνειρο; Το όνειρο είναι στην κερκίδα! Αυτό που μπορούσαμε από πλευράς μας πιστεύω ότι το κάναμε. Τελειώσαμε με μια επιτυχία που κανένας δεν την περίμενε. Από εδώ και πέρα μας περιμένει ένας πολύ πιο δύσκολος δρόμος και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.»

Βασίλης Σεργιαννίδης: «Καιρός ήταν ο ΠΑΟΚ να πάει μπροστά, η ομάδα θα μεγαλουργήσει.»

Αρίστος Φουντουκίδης: «Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα του ΠΑΟΚ και για τον κόσμο, που μετά από 4-5 χρόνια βγαίνει στην Ευρώπη. Εύχομαι την ίδια πορεία που είχε στον β' γύρο του πρωταθλήματος να έχει και στην Ευρώπη!»

Νίκος Βεζυρτζής: «Η Ευρώπη είναι μια θέση η οποία ανήκει στον ΠΑΟΚ. Με αυτόν τον κόσμο από ότι βλέπετε, είναι μια ομάδα η οποία αξίζει να παίζει στην Ευρώπη και να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βέβαια φέτος καθυστερήσαμε λίγο να αρχίσουμε, αλλά πιστεύω ότι η επόμενη θα είναι μία πολύ δυνατή χρονιά για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.»

Δηλώσεις παικτών:

Κώστας Φρατζέσκος: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βγαίνουν και οι δύο ομάδες μου στην Ευρώπη. Και ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ. Θέλω να επισημάνω κάτι: Τα σημερινά γκολ τα αφιερώνω σε ένα παιδάκι που είναι από τη Κρήτη και έκανε μεταμόσχευση νεφρού, εδώ στη Θεσσαλονίκη, τον φίλο μου τον Λευτέρη.»

Ζήσης Βρύζας: «Νομίζω ότι υλοποιήθηκαν οι στόχοι μας, πιστεύω ότι δικαιώθηκε η φοβερή πορεία που κάναμε στον 2ο γύρο και χαίρομαι γιατί ικανοποιήσαμε όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο.»

Τάσος Τασιόπουλος: «Είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου, τίποτε άλλο.»

Νίκος Κολομπούρδας: «Και για μένα είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου, είναι απίστευτος ο κόσμος του ΠΑΟΚ.»

* Την ώρα που στην Τούμπα είχε ξεσπάσει πραγματικό πανηγύρι, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, είχαμε κηδεία, καθώς ο συμπολίτης που εδρεύει στην Παπαναστασίου, υποβιβαζόταν στη Β' Εθνική!

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!!!

Διαβάστε ακόμη...