Όλη η Ευρώπη διέκοψε, αλλά δεν υποβίβασε κανέναν!

Από paok24.com: Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, διεκόπη λόγω της πανδημίας η Basket League κι όμως κάποιοι, επιμένουν να αφήνουν... σκιές για την απόλυτα λογική απόφαση του μη υποβιβασμού, των δύο τελευταίων στη βαθμολογία, εκείνη τη στιγμή.
Πηγή: paok24.com
Όλη η Ευρώπη διέκοψε, αλλά δεν υποβίβασε κανέναν!

Τα όποια «βέλη» κυρίως από Αθήνα μεριά, επειδή για ευνόητους λόγους δε μπορούν να πάνε στον Παναθηναϊκό που αναδείχθηκε πρωταθλητής, χωρίς να ολοκληρωθεί η σεζόν, πηγαίνουν στους δύο «αδύναμους» της Θεσσαλονίκης, αυτήν τη στιγμή.

Οι θιασώτες της πρότασης για επιστροφή στην αγωνιστική δράση σε... ανοιχτά γήπεδα, ακόμα και χωρίς Αμερικανούς (!!!) και όχι μόνο αυτοί, προσπαθούν να πείσουν ότι χαριστικά, ΠΑΟΚ και Άρης, έμειναν στη Basket League, ενώ ανάλογες αποφάσεις μη υποβιβασμού, έχουν παρθεί σε όλη την Ευρώπη.

Ας ξεκινήσουμε από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα. Στην Ιταλία και την Τουρκία, μπήκε «παύλα» χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμούς. Σε Ισπανία και Γερμανία, που αναμένεται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, αυτό έχει να κάνει ΜΟΝΟ για την ανάδειξη πρωταθλητή και όχι για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς και εκεί αποφασίστηκε ότι δε πέφτει κανένας.

Ας πάμε και στα μικρότερα πρωταθλήματα... Εκτός της Ελλάδας, που σωστά αποφάσισε ότι δε μπορεί να υποβιβαστεί κάποιος, όταν δεν ολοκληρώνεται η σεζόν στο γήπεδο, ενώ ανέδειξε πρωταθλητή, ανάλογη απόφαση έχουν πάρει στη Λιθουανία, στο Βέλγιο, στην Πολωνία, στη Σουηδία, στη Λετονία, στη Δανία, στη Βοσνία, ακόμα και στο Αζερμπαϊτζάν!

Στη μοναδική χώρα που έχει παρθεί απόφαση, για επιστροφή από εκεί που σταμάτησε στη διακοπή, είναι στο Ισραήλ (22η αγωνιστική) οπότε εκεί, θα υπάρξει υποβιβασμός, αλλά μέσα στο γήπεδο και όχι με απόφαση σε κάποια γραφεία...

Η μόνη λίγκα που έχει αποφασιστεί υποβιβασμός, παρά την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, είναι στη γνωστή... μπασκετομάνα, Ισλανδία.

Απορία: Αν δεν ήταν (κυρίως) ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Άρης στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, θα υπήρξαν ανάλογοι «προβληματισμοί» από την Αθήνα, μετά την οριστική απόφαση για να μην υπάρξουν υποβιβασμοί;

Διαβάστε ακόμη...