Οι "ακριβοδίκαιοι" κριτές του μπάσκετ και η επόμενη μέρα

Από paok24.com : Λόγω κορωνοϊού, τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο διακόπηκαν και σε πολλά πρωταθλήματα της δεύτερης ταχύτητας, η απόφαση που πάρθηκε ήταν ακριβώς η ίδια που πάρθηκε και στην ελληνική λίγκα, αλλά οι αντιδράσεις ήταν εκείνες που ξένυσαν πολλούς.
Πηγή: paok24.com
Οι "ακριβοδίκαιοι" κριτές του μπάσκετ και η επόμενη μέρα

Παρότι από τα μέσα του Μαρτίου ξέραμε ότι δεν μπορεί να γίνει αγώνας σε κλειστό γήπεδο μέσα στο καλοκαίρι, ενώ οι ξένοι παίκτες όλων των ομάδων της Basket League είχαν αποχωρήσει από την Ελλάδα τις πρώτες μέρες της καραντίνας, η τελική απόφαση για το τέλος της Basket League ήρθε στις 21 Μαΐου. Ποια ήταν αυτή; Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον τίτλο, που δεν έχει κριθεί αγωνιστικά και όλες οι ομάδες καταλαμβάνουν την ίδια θέση που είχαν με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν υποβιβάζεται κανείς και αυτομάτως ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες της Α2. Σύνολο 16 ομάδες για την επόμενη χρονιά, με τον ΕΣΑΚΕ να τονίζει ότι όποια ομάδα ανέβει και δεν πληρεί τις προϋποθέσεις δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα της Α2. Με άλλα λόγια το ταβάνι είναι οι 16 ομάδες, αλλά αυτές μπορούν να γίνουν και πάλι 14, εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις οι δύο ομάδες της Α2.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι η διοργανώτρια αρχή τόνισε ότι θα αλλάξει τις προϋποθέσεις συμμετοχής και αδειοδότησης για όλες τις ομάδες (και τις 16) για την επόμενη χρονιά, ώστε να αποφύγει τα σημάδια διάλυσης ομάδας μεσούσης της περιόδου, κάτι που είδαμε να συμβαίνει στην περίπτωση του Πανιωνίου και πολύ περισσότερο του Ιωνικού. Ομάδες που ξεκίνησαν με καλό ρόστερ και στο τέλος δεν ήξεραν εάν θα βρουν 12 παίκτες να συμπληρώσουν την ομάδα. Ομάδες που όσοι παίκτες τους έφυγαν είχαν αφήσει υπόνοιες και για τις συνθήκες εργασίες, αλλά και για τις πληρωμές των συμβολαίων τους. Ο Λόρενς, ο Μπαρτ, ο Σάμιουελς και πολλοί άλλοι έφυγαν νύχτα και από τις δύο ομάδες.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι ακριβοδίκαιοι κριτές της απόφασης της λίγκας που ήταν πέρσι όλη την χρονιά; Όλοι αυτοί που δεν τους άρεσε ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα και σώθηκαν εν τέλει ΠΑΟΚ και Άρης. Όλοι αυτοί που αντί να επιτεθούν στον Παναθηναϊκό που ήταν και ο πραγματικός τους στόχος μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ, επιτέθηκαν στις δύο ομάδες της πόλης, που είναι τόσο αδύναμες διοικητικά ώστε να αντιδράσουν και να τους βάλουν στις θέσεις τους. Opinion leader της υποψηφιότητας Φασούλα και εκπρόσωποι των δημοσιογράφων που όταν ο κλάδος κλονίζεται από επιθέσεις κατά της ελευθεροτυπίας αντί να κάνουν κριτική στους θύτες των επιθέσεων ανεβάζουν φωτό πως περνούν την καραντίνα σπίτι τους. Έτσι κι αλλιώς ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι τα εύκολα θύματα της υπόθεσης, στην οποία τα αίτια έρχονται γύρω από τον πόλεμο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην λίγκα, αλλά και της μάχης για την προεδρία της ΕΟΚ την επόμενη μέρα.

Η απορία που γεννάται σε εμάς τους, τους “ταγμένους” ρεπόρτερ που κοιτούν μόνο την ομάδα τους, είναι που ήταν όλοι αυτοί οι γ@μημ@νοι φωστήρες όλα τα αυτά τα χρόνια; Πού ήταν ο Κόροιβος έχανε από τα Τρίκαλα και ο προπονητής της ομάδας μιλούσε για υποψίες χειραγώγησης την τελευταία αγωνιστική; Πού ήταν όταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου μιλούσαν και έκαναν οι ίδιοι καταγγελίες για τη διοίκηση της ΚΑΕ; Πού ήταν όταν ομάδες που συμμετείχαν πέρσι στην Basket League δεν είχαν ούτε αδειοδότηση, ούτε εγγυητική; Πού ήταν όταν ο Φάρος Κερατσινίου, έγινε Φάρος Λάρισας και μετά Ήφαιστος Λήμνου, ενώ δεν ξέρουμε εάν θα είναι στην λίγκα του χρόνου; Πού ήταν όταν τα παιχνίδια της Basket League είχαν όριο 180,5 στο σύνολο πόντων σε απόδοση 1.40, λες και έπαιζαν οι Ντάλας Μάβερικς με τους Χιούστον Ρόκετς; Πού ήταν όταν παίκτες είχαν καταγγείλει επίθεση από μπράβους σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα; Πού ήταν όταν ο Κολοσσός και το Λαύριο είχαν πέσει αγωνιστικά μετά από 26 παιχνίδια και τελικά αγόρασαν τα ΑΦΜ του Χολαργού (το είχε αγοράσει από τον Λεβαδειακό) και της Κύμης; Πού ήταν όταν οργανωμένοι οπαδοί ομάδας Ευρωλίγκας είχαν επιτεθεί σε παίκτη της ομάδας και τον κατηγορούσαν για στοιχιματισμό σε αγώνα της ομάδας τους; Τότε ο ΕΣΑΚΕ και η ομοσπονδία δεν ήταν τσίρκο; Βέβαια όταν γινόντουσαν αυτά, οι “αντικεμενικοί” αρθρογράφοι μπορεί να άκουγαν το ηχητικό του Πρίντεζη, να έγραψαν για τον διακομηστή του ηχητικού, ή να έψαχνα τις βραβεύσεις του ΠΣΑΤ για τον καλύτερο αθλητή, χωρίς τον Αντετοκούνμπο ή την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, χωρίς τον αήττητο πρωταθλητή ποδοσφαίρου.

Είναι οι ίδιοι που το μοναδικό που τους νοιάζει είναι η φιλοξενία στη Λήμνο και οι δωρεάν μετακινήσεις, τα business class εισιτήρια για το Μουντομπάσκετ της Κίνας και η ανακήρυξη της Βάσως Τσαρούχα ως η καλύτερη διαιτητής παγκοσμίως. Αλλά βέβαια εκεί που ήθελαν να επικεντρωθούν ότι δεν έπρεπε να παραμείνουν στην κατηγορία δύο ομάδες που είχαν 1 νίκη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και ακόμα 6 παιχνίδια στο καλεντάρι τους...

Διαβάστε ακόμη...