Ήττα στο Καραϊσκάκη, από ... σπόντα! (1971)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 23/5/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα στο Καραϊσκάκη, από ... σπόντα! (1971)

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 36.000 θεατές (34.960 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, στο 68ο λεπτό από τον Συνετόπουλο.

67ο λεπτό: Ο Συνετόπουλος και με τη βοήθεια της τύχης σημειώνει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον Κούδα στη σύνθεσή του, παρατάχτηκε με διπλή ζώνη άμυνας (4-4-2), έχοντας προτεραιότητα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και όποτε του δινόταν η ευκαιρία να χτυπούσε στην κόντρα.

Μόλις στο 4' μετά από κόρνερ του Τερζανίδη, ο Σαράφης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Μυλωνάς με εκτίναξη, έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ως το 30', ο Ολυμπιακός έχει 2-3 καλές ευκαιρίες με τους Καραβίτη και Παμπουλή, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 31' με μακρινό δυνατό σουτ του Τερζανίδη, το οποίο μπλόκαρε ο Μυλωνάς.

6ο λεπτό: Μετά από σέντρα του Δεληκάρη, ο Καραβίτης πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μας. Τη φάση παρακολουθούν οι Μπέλλης - Τερζανίδης και ο διαιτητής Κομνηνάκης.

Το γκολ που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, σημειώθηκε στο 67' από τον Συνετόπουλο, που σούταρε έξω από την περιοχή μας, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Φουντουκίδη (ίσως και στο χέρι του) άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Χατζηιωάννου.

Ο Σάνον προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα περνώντας στο ματς τον Παρίδη στο 77', η ομάδα ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης, Χατζηιωάννου, Τερζανίδης και από τον Ολυμπιακό οι Μυλωνάς, Αγγελής, Δεληκάρης

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μυλωνάς, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Κουρέας, Αγγελής, Κουμαριάς, Συνετόπουλος, Δεληκάρης, Παμπουλής, Γιούτσος (62' Καπερνέκας), Καραβίτης (82' Στολίγκας).

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Λάζος, Σαράφης (77' Παρίδης), Τερζανίδης, Σταυρίδης, Μπέλλης (62' Βέργος), Ασλανίδης.

H βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: «Το παιχνίδι δεν ήταν καλό. Ο Ολυμπιακός δε μου άφησε γενικά καλές εντυπώσεις. Δεν ξεχώρισα κανέναν παίκτη του! Στο β΄ ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Λυπάμαι που χάσαμε με τέτοιο γκολ.»

Αρίστος Φουντουκίδης: «Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Στο β' ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι.»

Μιχάλης Μπέλλης: «Το ματς ήταν κακό. Νομίζω ότι η ισοπαλία θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.»

Σταύρος Σαράφης: «Δεν αποδώσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Η απουσία του Κούδα ήταν ιδιαίτερα αισθητή.»

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Χατζηιωάννου να μπλοκάρει προ του Γιούτσου, με τους Φουντουκίδη, Χατζηαντωνίου, Γούναρη να παρακολουθούν τη φάση...

Διαβάστε ακόμη...