Πεντάσφαιρος ΠΑΟΚ στον δρόμο για Ευρώπη (1999)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 23/5/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εθνικό Αστέρα, σε παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πεντάσφαιρος ΠΑΟΚ στον δρόμο για Ευρώπη (1999)

Ο Δικέφαλος με Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.158 τα εισιτήρια), πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη επικρατώντας με 5-1.

Το σκορ άνοιξε στο 8', όταν ο Καφές σέντραρε και ο Τσαλίκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας με κεφαλιά ψαράκι...

Στο 17' το σουτ του Βαλέντσια πέρασε άουτ και στο 40' ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Κωνσταντινίδη.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Κώστας Φρατζέσκος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από το τείχος και γράφτηκε το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το 45λεπτο.

Στη διπλανή εικόνα οι Βαλέντσια, Φρατζέσκος, Κατσιαμπής, πανηγυρίζουν το 2-0...

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 47', ο Κωστάκης απέκρουσε αρχικά το σουτ του Βαλέντσια, η μπάλα στρώθηκε στον Καφέ, που έκανε το 3-0.

Ο Εθνικός Αστέρας απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Ζαχαρόπουλο στο 55' και στο 56', με τον Αργυρίου να επεμβαίνει και στις δύο περιπτώσεις με εξαιρετικές αποκρούσεις!

Στο 61' μετά από σέντρα του Κρισμάρεβιτς, ο Κατσιαμπής με κεφαλιά σημείωσε το 4-0.

Στο 75' ο Μπάντοβιτς ευστόχησε από τα 11 μέτρα, όταν ο Μπίκας σε ανατροπή του Βρύζα από τον Λαγό, έδωσε το πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 88' με τον Μπασινά μειώνοντας το σκορ σε 5-1.

'Ενα λεπτό πριν το γκολ (87') αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς (για χτύπημα στον Σαμαρά), ενώ στο 89' αποβλήθηκε και ο Σαμαράς με 2η κίτρινη κάρτα!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ολιβάρες, Νάγκμπε, Φρατζέσκος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι και από τον Εθνικό Αστέρα οι Μπασινάς, Τσαλίκης, Πάβλοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες (79' Καπετανόπουλος), Κατσιαμπής, Κουλακιώτης, Καφές (79' Τουρσουνίδης), Κωνσταντινίδης (64' Βρύζας), Φρατζέσκος, Νάγκμπε, Κρισμάρεβιτς, Βαλέντσια.

Εθνικός Αστέρας: Κωστάκης, Μπασινάς, Λαγός, Τσαλίκης, Κοντόπουλος, Πάβλοβιτς, Σαμαράς, Δημόπουλος (51' Τσέκος), Ξάνθης (68' Τσακίρ), Μποταΐτης, Παπαθανασίου (34' Ζαχαρόπουλος).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 33ης αγωνιστικής.


Δηλώσεις ...

Άρι Χάαν: "Ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν ελεύθερα, χωρίς πίεση, από τη στιγμή που η έξοδός μας στην Ευρώπη, εξαρτιόταν και από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων.

Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας αλλά και τα λάθη του αντιπάλου. Αποβολές όπως αυτή του Κρισμάρεβιτς, βλάπτουν την ομάδα. Παίκτης που ενώ η ομάδα του κερδίζει με ένα τόσο μεγάλο σκορ, συμπεριφέρεται όπως ο Κρισμάρεβιτς, δεν είναι επαγγελματίας."

Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς: "Παίξαμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια. Βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μετά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για μας"

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς: "Παίξαμε καλά, κερδίσαμε δίκαια, ήταν ένα καλό παιχνίδι, νομίζω ότι ο κόσμος που ήρθε σήμερα ευχαριστήθηκε από την απόδοσή μας και αυτό είναι καλό για μας."

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες)

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνονται οι Καφές - Πάβλοβιτς σε μια μονομαχία τους.

Διαβάστε ακόμη...