Ήττα με γκολ οφ σάιντ στο ΟΑΚΑ (2011)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 22/5/2011, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League της περιόδου 2010-2011...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα με γκολ οφ σάιντ στο ΟΑΚΑ (2011)

Στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 21.000 θεατές (19.824 τα εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ προσπάθησε παίζοντας αμυντικά να πάρει βαθμό από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά νικήθηκε με 1-0 δεχόμενος κάλπικο γκολ (οφ σάιντ) στο 74΄, από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Δικέφαλος έφυγε για μια ακόμα φορά με σκυμμένο το κεφάλι από την Αθήνα, σε ένα παιχνίδι που από την αρχή φάνηκε ξεκάθαρα πως στοχεύει στην ισοπαλία.

Με δεδομένες τις απουσίες του Γκαρσία και του Ίβιτς, ο Χάβος κάλυψε τα κενά των δύο παικτών, βάζοντας τους Τσουκαλά και Φωτάκη αντίστοιχα στις θέσεις τους.

Πλέον όλα θα κρινόντουσαν την τελευταία αγωνιστική των Play Offs, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Βόλο στην Τούμπα και τον Παναθηναϊκό να παίζει σαν φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για μια ακόμα φορά έστησε την ομάδα αμυντικά, έδωσε γήπεδο στον αντίπαλο και προσπάθησε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση, απλά καταστρέφοντας το παιχνίδι του τότε "πολυμετοχικού".

Στην αρχική 11άδα του "Δικεφάλου" βρέθηκαν οι Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Λίνο και Έττο σε ρόλο μπακ, Τσιρίλο και Κοντρέρας κεντρικοί αμυντικοί, με τους Τσουκαλά και Βιτόλο να παίζουν στον άξονα. Μπροστά τους ο Φωτάκης σε δημιουργικό ρόλο (δεν κατάφερε αυτή τη φορά) και Σαλπιγγίδης - Βιεϊρίνια στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής. Μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης, σε ένα 4-2-3-1.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με 4-3-3. Στο πρώτο ημίχρονο η αμυντική λειτουργία της ομάδας τα πήγε πολύ καλά, έκλεισαν οι διάδρομοι προς την εστία και οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Χαλκιά, αλλά από την άλλη και εμείς ήμασταν επιθετικά ανύπαρκτοι.

Η φάση που σηκώνει πολλή κουβέντα έγινε στο 25ο λεπτό με τον Κάκο να δείχνει πέναλτι, θεωρώντας ότι η απόκρουση της μπάλας από τον Τσιρίλο με το γόνατο ... ήταν χέρι. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Κερκυραίο, ο βοηθός είδε σωστά και έσωσε την παρτίδα!

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, έγινε πιο απειλητικός, ενώ οι παίκτες μας δυσκολεύονταν πάρα πολύ να κρατήσουν την μπάλα.

Βοήθεια από τον πάγκο δεν ερχόταν... και το παιχνίδι χαρακτηριζόταν από μια απίστευτη παθητικότητα εκ μέρους του Δικεφάλου.

Οι γηπεδούχοι έκαναν κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Λέτο και Σισέ, αλλά ο Χαλκιάς κρατούσε ανέπαφη την εστία του, πραγματοποιώντας καλές επεμβάσεις.

Η πίεση ήταν έντονη στο διάστημα 45΄-65΄και στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε με τον ΠΑΟΚ να κάνει προσπάθειες ώστε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια των παικτών του.

Έτσι φτάσαμε το 74', όταν άνοιξε το σκορ. Μετά από φάουλ του Λέτο, ο Χαλκιάς απομάκρυνε με γροθιές, χτυπώντας μάλιστα και τον Κοντρέρας που τραυματίστηκε, στη συνέχεια ο Σισέ σούταρε ο Χαλκιάς απομάκρυνε και πάλι, αλλά η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ζιλμπέρτο που βρισκόταν σε θέση οφ σάιντ και άνοιξε το σκορ.

Μεγάλη η ευθύνη του βοηθού Τάτση στη φάση, καθώς τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα το replay.

O Xάβος μπροστά στο φάσμα της ήττας αντέδρασε και πέρασε στο ματς τους Ελ Ζαρ και Μουσλίμοβιτς. Ο τελευταίος έμελλε να είναι ο μοιραίος παίκτης, για τον ΠΑΟΚ, όταν αστόχησε στην καλύτερη προσπάθεια της ομάδας στο παιχνίδι στο 84΄.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο φτάσαμε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Βιεϊρίνια έκανε σέντρα από τα αριστερά και στην πορεία της βρέθηκε ο Μουσλίμοβιτς αλλά η προβολή του πέρασε άουτ.

Μετά από αυτή τη φάση ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ δεν ξαναπείλησε τον Τζόρβα και έτσι ήρθε το τελικό 1-0 που έφερε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση των Play Offs.

Ευθύνη για την ήττα ασφαλώς φέρνει ο τεχνικός της ομάδας που φοβήθηκε το παιχνίδι και από την αρχή οριοθέτησε ένα καταστροφικό και παθητικό παιχνίδι. Ήταν ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς και δυστυχώς την κλώτσησε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος (69' Μαρίνος), Βύντρα, Σαριέγγκι, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Νίνης (68' Καραγκούνης), Λουίς Γκαρθία (46' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο (69' Σνάουτσερ), Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (76' Ελ Ζάρ), Αθανασιάδης.

Ο Λίνο με δηλώσεις του μετά το τέλος του, στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε νωθρός στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να το πληρώσει.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είμαστε όλοι στενοχωρημένοι με το αποτέλεσμα. Η ομάδα έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από εμάς και πέτυχε το γκολ από μία στημένη φάση".

Σε ερώτηση για το αν η σημερινή ήττα καθορίζει τη συνέχεια, υποστήριξε: "Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη. Έχουμε ένα ματς στο σπίτι ματς που πρέπει να κερδίσουμε".

Όσο για το αν ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, τόνισε: "Χάσαμε μία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη είχαμε μια ευκαιρία με τον "Μούσλι", αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα".

Ο Μάκης Χάβος, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, υποστήριξε πως η ομάδα του είχε επιθετικούς προσανατολισμούς στο σημερινό παιχνίδι και σωστή αμυντική λειτουργία, αλλά πλήρωσε μία κακή στιγμή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Σταθήκαμε καλά σήμερα. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν καλή. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ένα κενό διάστημα από το 55-65 αλλά ήταν λόγω της κούρασης των παιδιών. Το γκολ έμαθα πως είναι οφσάιντ.

Σταθήκαμε άτυχοι στη φάση του Μουσλίμοβιτς και αν έμπαινε το γκολ όλα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά εμείς δεν έχουμε σταματήσει να ελπίζουμε και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική"

Για το αν ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το παθητικό του παιχνίδι, υποστήριξε: "Παθητικό παιχνίδι; Με τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες; Είχαμε επιθετικούς προσανατολισμούς. Όταν είχαμε τη μπάλα βγαίναμε από τα πλάγια και είχαμε φάσεις με αποκορύφωμα τη φάση του Μουσλίμοβιτς, που ήμασταν πολύ άτυχοι. Δεν παίξαμε για να μη χάσουμε".

Ο Πάμπλο Κοντρέρας, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει την Τετάρτη και να ελπίζει σε βολικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιλιανού:

"Προσπαθούμε πάντα να κερδίσουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το έχουμε κάνει δύο φορές με αντιπάλους σημαντικούς όπως την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Η υποχρέωση μας είναι να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου τώρα. Αυτό μας ενδιαφέρει. Αν μας βοηθήσει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ ακόμα καλύτερα".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά μετά το γκολ υποστήριξε: "Δεν έχουμε γρήγορη ανάπτυξη. Πρέπει να το δουλέψουμε στην προπόνηση, δηλαδή να βγαίνουμε πιο γρήγορα στην επίθεση".

Ο Σταύρος Τσουκαλάς, μιλώντας κατά την αποχώρηση της ομάδας από το ΟΑΚΑ, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

"Έχουμε απογοητευτεί. Χάσαμε από μια στημένη φάση που πρέπει να τη δούμε στο βίντεο γιατί φαίνεται να είναι οφσάιντ".

Για το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι παραπάνω με τη σημερινή του εμφάνιση, υποστήριξε: "Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο και είχαμε ευκαιρίες τόσο με τον Αθανασιάδη στο 1ο ημίχρονο όσο και με τον Μουσλίμοβιτς στο 2ο αλλά το γκολ δεν ήρθε".

Τέλος για την αυλαία των play off την Τετάρτη, είπε: "Δεν τα καταφέραμε, δεν τελείωσε τίποτα όμως. Πρέπει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδό μας, ενώ υπάρχει και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς η πρωτιά. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας στην τελευταία αγωνιστική".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...