Η επένδυση – μαμούθ του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ! (part3)

Από sfina.gr: Η αποτίμηση της επταετούς παρουσίας Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, πέραν των χρημάτων που έχει βάλει για επενδύσεις στην Τούμπα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Πηγή: sfina.gr
Η επένδυση – μαμούθ του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ! (part3)

Επιστρέφοντας επτά χρόνια πίσω, στο Μάιο του 2012, θα πέσουμε πάνω στα πρώτα βήματα του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά της ομάδας, μετά από έναν εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου. Τότε, είχε δώσει -μέσω δανείου- 1,8 εκατ. ευρώ, σε μια ΠΑΕ που αιμορραγούσε και έπρεπε να σταθεί όρθια. Το πλάνο εξαγοράς του 51% της «ασπρόμαυρης» εταιρείας προέβλεπε τη χορήγηση του δανείου και στη συνέχεια την καταβολή 10.000.000 ευρώ πράξη που τον κατέστησε ισχυρό άνδρα της «ασπρόμαυρης» οικογένειας πριν από επτά καλοκαίρια.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας το' πε και το έκανε πράξη έχοντας επενδύσει στους «ασπρόμαυρους», μέσα σε σχεδόν μία επταετία πάνω από 145.000.000 ευρώ (!) μετρημένα και τσεκαρισμένα- εκ των οποίων τα 9.100.000 ευρώ προέρχονται μέσω ομολογιακού δανείου άλλης εταιρείας του προς την ΠΑΕ το 2015 για καθαρά τεχνικούς λόγους και τα οποία στην συνέχεια μετοχοποιήθηκαν.

ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΟΚ

Δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ!

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το 2012 ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι «τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι πλέον και δικά μου χρέη. Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και σύντομα δεν θα χρωστά ούτε ο ΠΑΟΚ πουθενά».

Τρία χρόνια μετά γράφτηκε μια από τις σπουδαιότερες μέρες στη σύγχρονη ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς ο βραχνάς των χρεών αποτελεί οριστικά παρελθόν, σε μια ενέργεια που μετράει πολύ περισσότερο από την κατάκτηση πολλών πρωταθλημάτων αν αναλογιστεί κάποιος που βρισκόταν ο Δικέφαλος πριν την έλευση Σαββίδη.

Από τις 12 Μάη του 2015 ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι μια ομάδα η οποία δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ. Είναι καθαρή. Ελεύθερη. Δίχως το βραχνά των υποχρεώσεων του παρελθόντος. Χάρη στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ανέλαβε να τακτοποιήσει την οφειλή.

Ο Ιβάν Σαββίδης με προσωπικές ενέργειες ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των χρεών που εκκρεμοδικούσαν και βάραιναν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την προηγούμενη δεκαετία, εντάσσοντας την εταιρία στο πρόσφατο νομοσχέδιο που έδωσε τη δυνατότητα να αποπληρωθεί το σύνολο του χρέους.

Με την καταβολή 10.886.811 ευρώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το νταμπλ είναι μόνο η αρχή...

Την περίοδο 2018-19 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος, μετά από 34 χρόνια, το πρωτάθλημα Ελλάδας, μαθηματικά μάλιστα, από τις 21 Απριλίου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 5-0 στο γήπεδο της Τούμπας. Στις 5 Μαϊου του 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδισε για 26η φορά σε 30 παιχνίδια ολοκληρώνοντας μια αήττητη σεζόν (26 νίκες, 4 ισοπαλίες), η οποία είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών, καθότι κατέρριψε το αήττητο ρεκόρ του Παναθηναϊκού την περίοδο 1963-64 (με ρεκόρ 24-6-0). Την ίδια μέρα δε, ο ΠΑΟΚ έγινε η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα για την σεζόν 2018-19 χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε 54 εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Οι τέσσερις ισοπαλίες που «παραχώρησε» ο ΠΑΟΚ αφορούν στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ (1-1), στο εντός έδρας με τον Αρη (1-1), στο εκτός έδρας με τον Ατρόμητο (1-1) και στο εκτός έδρας με τη Λάρισα. Ο Δικέφαλος πέτυχε 66 γκολ και δέχτηκε 14. Επιπλέον, στις 11 Μαϊου κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας, κερδίζοντας και πάλι την ΑΕΚ στον τελικό του – άδειου – ΟΑΚΑ με 1-0, με το υπέροχο γκολ του Τσούμπα Ακπομ.

To πρώτο νταμπλ, στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, το πανηγύρισαν όπως ακριβώς όπως ...επιτάσσουν τα 34 χρόνια υπομονής. Στους δρόμους, στο Λευκό Πύργο, στην Τούμπα, το βράδυ της 21ης Απριλίου του 2019. Το βράδυ που το γήπεδο «φόρεσε» τα γιορτινά του, «πυρπολώντας» μνήμες, θυμικό και συναισθήματα.

Κι όπως φαίνεται, όλα αυτά είναι η αρχή...

Διαβάστε ακόμη...