Η επένδυση – μαμούθ του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ! (part1)

Από sfina.gr: Η αποτίμηση της επταετούς παρουσίας Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, πέραν των χρημάτων που έχει βάλει για επενδύσεις στην Τούμπα και στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Πηγή: sfina.gr
Η επένδυση – μαμούθ του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ! (part1)

Επιστρέφοντας επτά χρόνια πίσω, στο Μάιο του 2012, θα πέσουμε πάνω στα πρώτα βήματα του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά της ομάδας, μετά από έναν εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του συλλόγου. Τότε, είχε δώσει -μέσω δανείου- 1,8 εκατ. ευρώ, σε μια ΠΑΕ που αιμορραγούσε και έπρεπε να σταθεί όρθια. Το πλάνο εξαγοράς του 51% της «ασπρόμαυρης» εταιρείας προέβλεπε τη χορήγηση του δανείου και στη συνέχεια την καταβολή 10.000.000 ευρώ πράξη που τον κατέστησε ισχυρό άνδρα της «ασπρόμαυρης» οικογένειας πριν από επτά καλοκαίρια.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας εργασιομανής άνθρωπος, που έχει μάθει να υλοποιεί τις υποσχέσεις του και τα λόγια του να γίνονται στο ακέραιο πράξεις.

Σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει από τότε μέχρι και σήμερα το αφεντικό του ΠΑΟΚ είχε πει: «Όταν θα είμαι ηλικιωμένος, δεν θέλω να έρθει ο εγγονός μου και να μου πει γιατί ξόδεψες τα λεφτά σου στον ΠΑΟΚ. Μόνον ένα πράγμα να μπορεί να μου πει. Γιατί ξόδεψες λίγα για τον ΠΑΟΚ».

Ο Πόντιος επιχειρηματίας το' πε και το έκανε πράξη έχοντας επενδύσει στους «ασπρόμαυρους», μέσα σε σχεδόν μία επταετία πάνω από 145.000.000 ευρώ (!) μετρημένα και τσεκαρισμένα- εκ των οποίων τα 9.100.000 ευρώ προέρχονται μέσω ομολογιακού δανείου άλλης εταιρείας του προς την ΠΑΕ το 2015 για καθαρά τεχνικούς λόγους και τα οποία στην συνέχεια μετοχοποιήθηκαν

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το μπάτζετ της ομάδας που κατέκτησε το νταμπλ είχε υπολογιστεί στα 31.000.000 ευρώ και στο συνολικό κόστος έπρεπε να προστεθούν τα περίπου 8.000.000 ευρώ που αφορά τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου (στελέχη, υπάλληλοι, ακαδημίες, εργασίες στο προπονητικό κέντρο κλπ) αγγίζοντας τα 40.000.000 ευρώ!

Πάνω – κάτω, τα νούμερα δεν έχουν διαφοροποιηθεί, ασφαλώς το μπάτζετ της ομάδας ανέβηκε προς τα επάνω μετά και τις περσινές μεταγραφές, ωστόσο υπήρχε η πώληση του Πρίγιοβιτς και η καλή πορεία της ομάδας, που έφεραν έσοδα (συμμετοχή στα περσινά πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εισιτήρια διαρκείας κλπ) μια ισορροπία στον πίνακα εσόδων και εξόδων.

ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΜΚ με την υπογραφή του Ιβάν

Η επένδυση Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην τελευταία ΓΣ, έχει «σπάσει» το φράγμα των 100.000.000 ευρώ και οδεύει για τα 150.000.000 ευρώ μέσα σε επτά χρόνια.

Μετά και την τελευταία ΑΜΚ ύφους 28.000.000 ευρώ τον περασμένο Οκτώβρη, το ποσό της επένδυσης θα αγγίξει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ένα τεράστιο νούμερο, ένα ποσό που αποδεικνύει την κυριαρχία του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμη...