Ένας εξτρέμ διαφορετικός και χρήσιμος

Όλος ο κόσμος όσο φτάνει το καλοκαίρι και δε βλέπει ποδόσφαιρο δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τις μεταγραφές.
Πηγή: paok24.com
Ένας εξτρέμ διαφορετικός και χρήσιμος

Από τον Γεωργιάδη και τον Σβούρα, στον Φουτσίνι και τον Χαραλαμπίδη και από τον Βιεϊρίνια και τον Κουτσιανικούλη έως τον Λούκας και τον Γκάρι Ροντρίγκεζ. Τι παίκτη θέλει όμως ο ΠΑΟΚ;


Όπως έχετε διαβάσει μέσα από το PAOK24 ο Αμπέλ Φερέιρα έχει στο μυαλό του έναν αριστεροπόδαρο εξτρέμ, να παίζει από την αντίθεση πλευρά και έτσι να έχει ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο στη δική του φαρέτρα. Έναν εξτρέμ όμως, που θα είναι σίγουρα διαφορετικός από τους 4 καθαρούς εξτρέμ που έχει ο ΠΑΟΚ και από τους 2 παίκτες που μπορούν να παίξουν στην ίδια θέση. Για του λόγου του αληθές ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του, τους Λημνιό, Λάμπρου, Ζαμπά και Στοχ στις θέσεις των εξτρέμ, τον Βιεϊρίνια που είναι καθαρός μεσοεπιθετικός και έτσι μετακομίσει στα μετόπισθεν και τον Μπίσεσβαρ που έχει κατά καιρούς αγωνιστεί σε αυτή τη θέση σε σημαντικά παιχνίδια.


Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη άνεση με το αριστερό πόδι, ενώ σε κανέναν δεν μπορείς να βρεις σε επάρκεια όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που λείπουν από το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Εξ αρχής μιλώντας για τους 4 καθαρούς εξτρέμ του ΠΑΟΚ, ο Στοχ δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Αμπέλ Φερέιρα όπως είδαμε και από τον χρόνο συμμετοχής του την περσινή χρονιά. Ο Ζαμπά, ο Λημνιός και ο Λάμπρου, μπορεί να έχουν πολλά χαρίσματα και ο καθένας τους να μπαίνει οποιαδήποτε στιγμή στην βιτρίνα των παικτών του Δικεφάλου για πώληση, αλλά και οι τρεις τους έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την διείσδυση στην περιοχή και όχι το παιχνίδι στην γραμμή και το γέμισμα στην περιοχή.


Για του λόγου του αληθές, ο Αμπέλ Φερέιρα αναζητά έναν παίκτη στο καλούπι του Λούκας Πέρεθ, χωρίς φυσικά τα προβλήματα που μπορεί να φέρει ο χαρακτήρας του Ισπανού γυρολόγου μέσα στην ομάδα. Άλλωστε πέραν των Γκάρι Ροντρίγκεζ και του Μακ, ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρει τον εξτρέμ που θα του δώσει τα γκολ και τις ασίστ που χρειάζεται η θέση, αλλά και η αλμυρή τιμή της εκάστοτε μεταγραφής. Μετά μάλιστα την κατάληξη της μεταγραφής Στοχ το περασμένο καλοκαίρι, όλοι στον ΠΑΟΚ, όταν κινηθούν για αυτή τη θέση και πάλι θα είναι διπλά προσεκτική σε όλες τις παραμέτρους της και σίγουρα θα παίξει ρόλο και η μεταπωλητική αξία του κάθε παίκτη.


Τέλος ένας εξτρέμ με διαφορετικό πόδι και διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες παίκτες, θα μπορεί να αλλάξει και την ροή των επιθετικών, δημιουργώντας τις βάσεις για πιο παραγωγικές χρονιές, από στάνταρ που μας έχουν συνηθίσει οι Άκπομ και Σφιντέρσκι.

Διαβάστε ακόμη...