Οι ελαφρύνσεις στο Financial Fair Play που σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ!

Από sdna.gr: Η ΟΥΕΦΑ εξετάζει το πλαίσιο διευκόλυνσης των συλλόγων σε ότι αφορά τα κριτήρια του Financial Fair Play, εξέλιξη με μεγάλη σημασία και για τις ελληνικές ομάδες.
Πηγή: sdna.gr
Οι ελαφρύνσεις στο Financial Fair Play που σκέφτεται η ΟΥΕΦΑ!

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσεφεριν είχε προαναγγείλει εδώ και μέρες στο 44ο Συνέδριο που έγινε στο Άμστερνταμ πως οι οικονομικές ανωμαλίες που προκύπτουν στους συλλόγους από την πανδημία του κορωνοϊού θα σημαίνουν και ελάφρυνση στις διατάξεις του Financial Fair Play, ώστε να αναπνεύσουν οικονομικά οι ομάδες που δεν έχουν έσοδα εδώ και πολλούς μήνες: «Το Financial Fair Play κρίνεται επιτυχημένο ως σύστημα, αλλά πρέπει να το προσαρμόσουμε στις νέες συνθήκες», είχε πει ο Σλοβένος παράγοντας, με τις εξελίξεις να επιταχύνονται λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RMC, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ήδη το πλαίσιο των αλλαγών, πάνω στις οποίες αναμένεται να πατήσουν οι νέες ρυθμίσεις, που θα είναι προσωρινές.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους των οικονομικών συλλόγων από το αρμόδιο ελεγκτικό οικονομικό όργανο, αυτοί θα εξετάσουν τους ισολογισμούς όχι των τελευταίων 12, αλλά των τελευταίων 24 μηνών.

Ταυτόχρονα, το όριο των 30 εκατομμυρίων ευρώ παθητικού, αναμένεται να διπλασιαστεί και να πάει στα 60 εκατομμύρια ευρώ στο χρονικό διάστημα των τελευταίων 24 μηνών.

Σε ότι αφορά τις ακροαματικές διαδικασίες για την επιβολή ποινών ή περιοριστικών, οι οποίες γίνονται το φθινόπωρο, αναστέλλονται για όλο το 2020. Αυτό σημαίνει ότι οι επόμενοι έλεγχοι θα γίνουν την προσεχή άνοιξη και θα αφορούν τις δύο τελευταίες σεζόν (24 μήνες).

Με άλλα λόγια αρκεί μία καλή λογιστική σεζόν την τελευταία διετία, ώστε να αποφευχθούν ποινές, αν βέβαια το πλάνο που αποκαλύπτει το RMC γίνει πράξη από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...