Όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των προπονητών της Α1 Χάντμπολ γυναικών

Από acpaok.gr: Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των προπονητών της Α1 Γυναικών Χειροσφαίρισης, σχετικά με τις εξελίξεις που τρέχουν στο άθλημα.
Πηγή: acpaok.gr
Όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη των προπονητών της Α1 Χάντμπολ γυναικών

Η κουβέντα κινήθηκε στο κατά πόσο θα γίνει να είναι βιώσιμες οι ομάδες την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Τις κινήσεις δηλαδή που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, οι περισσότεροι προπονητές, όπως και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Mateco, Δημήτρης Πελεκίδης, υποστήριξαν ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος αποχής των αθλητριών από την αγωνιστική δράση.

Για την μεταγραφική περίοδο, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να παραταθεί εξαιτίας κυρίως των πανελλαδικών εξετάσεων που πάνε πίσω λόγω του κορωναϊού.

Τέλος, στο «τραπέζι» έπεσε και η πρόταση δημιουργίας δύο ομίλων στην Α1 Γυναικών. Ωστόσο, αυτό εξυπηρετεί μόνο από οικονομικής πλευράς. Με δύο ομίλους, η ποιότητα του πρωταθλήματος πέφτει, όπως επίσης στην Α1 δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί λόγω γεωγραφικής κατανομής των ομάδων, αφού οι περισσότερες ομάδες είναι από τον Βορρά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Mateco, Δημήτρης Πελεκίδης, από την πλευρά του, τόνισε ότι σε αυτή την φάση παίζει μεγάλο ρόλο να δείξουν όλοι θάρρος και να βάλουν πλάτη, έτσι ώστε να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η βιωσιμότητα όλων των συλλόγων, και πάνω σε αυτό πρέπει να κινηθούν όλες οι αποφάσεις που θα παρθούν.

Η τηλεδιάσκεψη κινήθηκε σε μορφή συλλογής προτάσεων, με σκοπό αυτές να κατατεθούν στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη...