«Με ωφέλησε ο δανεισμός στον Καραϊσκάκη»

Απο forza: Τον περασμένο Ιούνιο ο Ζήσης Χατζηστραβός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου βρίσκονταν στον «αέρα», μια και δεν είχε βρεθεί ακόμη η ομάδα, στην οποία θα παραχωρούνταν δανεικός μετά την... αποφοίτηση του από την ακαδημία του Δικεφάλου.
Πηγή: forza
«Με ωφέλησε ο δανεισμός στον Καραϊσκάκη»

Στην προκειμένη περίπτωση η αναμονή και η αγωνία εκείνων των ημερών βγήκε σε καλό για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό, όπως αποδείχτηκε τουλάχιστον εκ των υστέρων. Μετά από επτά χρόνια στις ομάδες νέων του ΠΑΟΚ, έκανε το βήμα προς το ανδρικό ποδόσφαιρο και τη Σούπερ Λιγκ 2, καταλήγοντας στον Καραϊσκάκη. Στην ομάδα της Αρτας κατάφερε να γίνει βασικό στέλεχός της και, μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού μετρούσε οχτώ γκολ και τρεις ασίστ σε συνολικά 19 συμμετοχές.

Η FORZA τον εντόπισε στη Νιγρίτα, στο πατρικό του σπίτι, όπου έχει εγκατασταθεί τον τελευταίο ενάμισι μήνα εξαιτίας της καραντίνας.

-Φέτος έπαιξες πρώτη χρονιά σε επίπεδο ανδρών με τον Καραϊσκάκη. Πώς είναι αυτή η εμπειρία; Είσαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη σου;

«Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, αν και πάντα θέλω να πετυχαίνω ολοένα και περισσότερα πράγματα. Νιώθω τυχερός έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα. Κι αυτό το λέω γιατί με βοήθησε και ο Καραϊσκάκης για να εξελιχθώ. Όλοι οι άνθρωποι εκεί μ' έκαναν να νιώσω κομμάτι της ομάδας. Βλέποντας τώρα τα πράγματα, μπορώ να πω ότι με ωφέλησε ο δανεισμός στην ομάδα της Αρτας».

-Συνάντησης μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρωτάθλημα νέων;

«Είναι σημαντικές οι διαφορές. Στη Σούπερ Λιγκ 2 οι άμυνες είναι πιο κλειστές, τα κορμιά είναι πιο δυνατά. Αν όμως έχεις πίστη και αυτοπεποίθηση, τότε μπορείς ν' ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες».

-Χάρη στο εντυπωσιακό γκολ που πέτυχες κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ανάγκασες πολλά βλέμματα να στραφούν πάνω σου. Πως το εισέπραξες;

«Εντάξει, το χάρηκα. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να τραβώ την προσοχή για μια εμφάνιση σε ένα μεμονωμένο παιχνίδι. Στόχος μου είναι να έχω σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοση μου».

-Αγωνίστηκες τέσσερα χρόνια υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία. Τι έχεις κυρίως να θυμάσαι απ' αυτή τη συνεργασία;

«Επέμενε πάντα να δουλεύουμε πολύ και να είμαστε ταπεινοί. Και, βέβαια, μας μετέφερε το αίσθημα της επιτυχίας. Σε κάθε παιχνίδι ζητούσε να πάρουμε τη νίκη».

-Ανέκαθεν αγωνιζόσουν στη θέση του επιτελικού μεσοεπιθετικού;

«Ναι, έτσι άρχισα στα τμήματα υποδομής του Πανσερραϊκού. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με είχαν δει κυρίως στα παιχνίδια με τις μικτές των ενώσεων. Με τον Πανσερραϊκό πηγαίναμε κάθε καλοκαίρι σε τουρνουά σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου με είχε δει και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης. Στον ΠΑΟΚ ο κ. Γκαρσία με χρησιμοποιούσε και ως 8άρι. Δεν έχω πρόβλημα, μπορώ να αγωνιστώ και στις δύο θέσεις».

-Τι είναι καλύτερο για έναν παίκτη, που ολοκληρώνει τη θητεία του σε μια ακαδημία; Να φεύγει δανεικός σε 'μικρότερη' ομάδα ή να παραμένει στο σύλλογο που ανήκει, περιμένοντας τις ευκαιρίες του;

«Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, αλλά έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Προσωπικά, πάντως, θεωρώ ότι ήταν καλύτερα που τη φετινή έπαιξα ως δανεικός στον Καραϊσκάκη. Θεωρώ ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για τους περσινούς μου συμπαίκτες στην Κ-19 του ΠΑΟΚ, ειδικά για αυτούς που έπαιξαν στο Βόλο και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες από τη Σούπερ Λιγκ 1».

-Τι ελπίζεις ενόψει της νέας σεζόν; Πόσο πιθανή είναι η επιστροφή σου στον ΠΑΟΚ;

«Είναι ακόμη νωρίς. Αυτό που προέχει είναι να τελειώσει η φετινή περίοδος και να έχουμε όλοι την υγεία μας. Και το καλοκαίρι θα δούμε τι μπορεί να συμβεί στη νέα σεζόν...».

-Πως βίωσες την περίοδο της καραντίνας;

«Ζώντας στο πατρικό μου σπίτι στη Νιγρίτα, έχουμε να κάνουμε αρκετές εξωτερικές εργασίες. Παράλληλα, έχω να κάνω το καθημερινό μου ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να συντηρούμαι σε καλή κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη...