Ο «αγώνας» των 5 και το report της επιστροφής

Απο paokrevolution.net: Το πρώτο έστω και μικρό βήμα για την ολοκλήρωση της σεζόν θα γίνει αύριο με την επιστροφή των παικτών έστω και ανά γκρουπ, έστω και με πρόγραμμα ενδυνάμωσης, στις προπονήσεις. Φυσικά αυτό δεν «κλειδώνει» την συνέχιση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου αλλά είναι ένα φως που αχνοφαίνεται στο τούνελ. Με δεδομένο λοιπόν πως στις αρχές Ιουνίου η μπάλα θα μπει ξανά στη σέντρα, η «Μ» εστιάζει στην κατάσταση των ποδοσφαιριστών που πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών. Αλλοι σοβαρά και άλλοι όχι τόσο.
Πηγή: paokrevolution.net
Ο «αγώνας» των 5 και το report της επιστροφής

1. Το ζητούμενο φυσικά για τον Κρέσπο σε πρώτη φάση είναι να μπορέσει να ταξιδέψει από την Ισπανία στην Ελλάδα. Κάτι που δεν είναι εύκολο αφού οι πτήσεις από το εξωτερικό έχουν ανασταλεί. Ετσι ο Ισπανός δεν θα μπορεί να είναι στις προπονήσεις της ομάδας και είναι αναγκασμένος να συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα στον κήπο του. Ο Κρέσπο πάντως με δηλώσεις του είχε εκφράσει τη βεβαιότητα πως αν το Πρωτάθλημα αρχίσει και πάλι τον Ιούνιο θα είναι σε θέση να αγωνιστεί. Ομως αυτό δεν φαντάζει και βέβαιο από τη στιγμή που δεν είναι στην Ελλάδα, δεν μπορεί να αξιολογηθεί με απόλυτα ασφάλεια η κατάσταση του ενώ ένα ακόμη ντεσαβαντάζ είναι πως σε σχέση με τους συμπαίκτες του δεν θα κάνει από αύριο προπόνηση επαγγελματικής ομάδας.

2. Ο Λέο Ζαμπά εχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πέρα από την επέμβαση στο γόνατο χρειάστηκε άλλες δυο φορές να του γίνει παρακέντηση υγρού. Μέχρι τις 13 Μαρτίου όπου ήταν η τελευταία προπόνηση της ομάδας δεν είχε μπει στο ομαδικό πρόγραμμα. Αυτό το διάστημα όπως ο ίδιος φρόντιζε να ενημερώνει τους ακολούθους του στο instagram, έκανε εντατικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Πλέον θα δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους της ομάδας να διαπιστώσουν από κοντά αν είναι σε θέση σε πρώτη φάση να κάνει το ίδιο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του που έτσι κι αλλιώς δεν θα περιλαμβάνει οικογενειακά διπλά ή μάχες... σώμα με σώμα.

3. Με πρόσφατη συνέντευξη του σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο Πόντους Βέρνμπλουμ είχε υποστηρίξει πως είναι άτυχος αφού αν δεν είχαμε τη πανδημία θα μπορούσε ήδη να έχει μετρήσει χρόνο συμμετοχής. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους δυο μήνες (πριν τη διακοπή) δεν λογίζον ταν τραυματίας, δεν ήταν το όνομα του στο ιατρικό δελτίο και ακολουθούσε το πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του. Δεν είχε όμως συμπεριληφθεί σε αποστολή έστω και για να παίξει ως αλλαγή ένα μικρό χρονικό διάστημα. Επομένως αναμένεται το σερί από τον Δεκέμβριο του 2018 να μεγαλώσει και άλλο. Τότε είχε τραυματιστεί στο ματς με τον Λεβαδειακό «καταστρέφοντας» τον αχίλλειο τένοντα.

4. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είχε καταφέρει σε χρόνο ρεκόρ να ξεπεράσει τη ρήξη χιαστών και είχε επιστρέψει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη δράση. Η αλήθεια είναι πως άργησε να βρει τα πατήματα τους και η διαχείριση ήταν προσεκτική. Πριν τη διακοπή είχε ενοχλήσεις στο γόνατο, έκανε θεραπείες και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έπαιξε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αυτό το διάστημα της καραντίνας, δούλέψε σκληρά και όλα δείχνουν ότι αν και εφόσον αρχίσει ξανά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο θα είναι στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα.

5. Ιδια ακριβώς περίπτωση με τον Βιεϊρίνια είναι του Μαουρίσιο. Ο χρόνος είναι σύμμαχος για τον Βραζιλιάνο που επίσης είχε σοβαρό τραυματισμό. Επαιξε κάποια συνεχόμενα ματς προσπαθώντας να βρει το ρυθμό του. Η διακοπή τον βοήθησε αφενός να ξεκουραστεί και αφετέρου να δουλέψει αρκετά πάνω στην ενδυνάμωση. Αυτή φυσικά είναι μια όψη του νομίσματος. Η άλλη θέλει να έχει μείνει πίσω από πλευράς ρυθμού αφού μόνο μέσα από αγώνες θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Και για τον Μαουρίσιο μια καλή αυλαία στη σεζόν θα ήταν ιδανική προσπαθώντας να διεκδικήσει ένα νέο συμβόλαιο που στην παρούσα φάση δεν το έχει δεδομένο από τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...