«Χαρούμενος και πολύ τυχερός για αυτό το γκολ!»

Από inpaok.com: Ο «χρυσός» σκόρερ στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ στις 2 Μαΐου του 1976, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε ουσιαστικά το πρώτο του πρωτάθλημα, Νέτο Γκουερίνο, μίλησε αποκλειστικά στο INPAOK, μνημονεύοντας εκείνο το παιχνίδι και το γκολ που πέτυχε.
Πηγή: inpaok.com
«Χαρούμενος και πολύ τυχερός για αυτό το γκολ!»

Επίσης, μίλησε για το αν άξιζε η ομάδα της δεκαετίας του '70 πολλούς παραπάνω τίτλους από αυτούς που τελικά κατέκτησε, για το αν υπάρχουν ομοιότητες εκείνης της ομάδας με την τωρινή, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα σε όσους... πολεμούν τον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε αποκλειστικά στο INPAOK:

Για την χρονιά 1975-76 που υπήρχε ο ανταγωνισμός με την ΑΕΚ και το γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι της Τούμπας:

«Εκείνη την σεζόν υπήρχε ένας φοβερός ανταγωνισμός της ομάδας μας με την ΑΕΚ. Πριν το παιχνίδι της Τούμπας ήμασταν ένα πόντο μπροστά. Εκείνη την χρονιά ήμασταν μια ομάδα πολύ καλά στημένη, υπό τις οδηγίες του Γκιούλα Λόραντ, με τον οποίο είχαμε δουλέψει πολύ στην φυσική κατάσταση.

Θυμάμαι στο παιχνίδι που είχε χάσει ένα πέναλτι ο Σταύρος (σ.σ. Σαράφης) στο 17', είμασταν καλύτεροι όμως δεν καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ. Μπήκαμε στα αποδυτήρια συζητήσαμε μεταξύ μας και μπήκαμε πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο γκολ πιστεύω με βοήθησε και λίγο η τύχη, καθώς είχε κάνει ένα γέμισμα ο Κούδας από ένα φάουλ, ο Σαράφης διεκδίκησε την μπάλα με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και καθώς η μπάλα πήγαινε να βγει κόρνερ, εγώ ακολούθησα την φάση, έτρεξα και πρόλαβα να βάλω το γκολ.

Μόλις η μπάλα μπήκε στα δίχτυα έτρεξα στη Θύρα 4, ανέβηκα στα κάγκελα, πανηγύρισα με τον τρόπο που έπρεπε να πανηγυρίσω και αυτό το γκολ έχει μείνει στην ιστορία, γιατί ουσιαστικά πήραμε το πρωτάθλημα.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση εκείνη την ημέρα, είναι ότι συνήθως όταν τα παιχνίδια πήγαιναν μετά το 80', πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που έφευγαν από το γήπεδο, για να προλάβουν την κίνηση. Αυτό δεν γινόταν μόνο στην Τούμπα, αλλά σε όλα τα γήπεδα. Σε εκείνο το παιχνίδι από τους 45.000 κόσμου που ήταν στο γήπεδο δεν έφυγε κανείς! Ήταν ένα απόγευμα, όπου ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία. Μια ιστορία που συνεχίζει να γράφει μέχρι σήμερα. Ένιωσα πάρα πολύ χαρούμενος, πολύ τυχερός».

Για το αν άξιζε η ομάδα της δεκαετίας του '70 πολλούς παραπάνω τίτλους από αυτούς που κατέκτησε:

«Βεβαίως το άξιζε. Εκείνη η ομάδα ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Εκείνη την χρονιά κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στον Πειραιά 4-0. Δεχθήκαμε πίεση, όμως περιμέναμε έξυπνα τον Ολυμπιακό και τον χτυπήσαμε στην κόντρα-επίθεση, με την έξυπνη κίνηση του Λόραντ που έβαλε τον Κούδα μπροστά. Κάθε πάσα που παίρναμε πετούσαμε την μπάλα στον Κούδα και αυτός είτε έβαζε γκολ, είτε δημιουργούσε ευκαιρίες.

Παίζαμε πολύ έξυπνα, είχαμε πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Για να μας δώσει τότε ρεπό ο Λόραντ, έπρεπε να κερδίσουμε 3-4 παιχνίδια στην σειρά. Ήταν πολύ σκληρός προπονητής, μας πίστευε και προσπαθούσε συνέχεια να μας βελτιώνει. Τα Χριστούγεννα πήραμε μόνο μια μέρα ρεπό στις 25 Δεκεμβρίου και στις 26 είχαμε κανονικά προπόνηση.

Οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν διακοπές και εμείς μέσα στον χειμώνα προετοιμαζόμασταν, γιατί ο Λόραντ μας έλεγε πως όταν θα έρθει η άνοιξη, εμείς θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Όλα αυτά ήταν κάποιες λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Εμείς τότε δεν κοιτούσαμε έδρες και όπου παίζαμε πηγαίναμε για τη νίκη, γιατί είμασταν ένα εξαιρετικό σύνολο, που δεν λογάριαζε ποιον έχει αντίπαλο».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες της ομάδας του '70 με την τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Τότε εμείς δεν είχαμε το όργανα και τα γήπεδα που υπάρχουν σήμερα. Εμείς παίζαμε σε ξερά γήπεδα και ήταν πράγματι πολύ δύσκολα. Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όμως με βάση το ταλέντο, πιστεύω πως πολλοί παίκτες που παίζουν στην τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ, δύσκολα θα μπορούσαν να παίξουν στην δικιά μας ομάδα».

Τέλος, ο παλαίμαχος επιθετικός του Δικεφάλου έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους πολεμούν τον ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο:

«Θα ήθελα να πω πως εμείς θα πρέπει να κοιτάμε την δικιά μας ομάδα, να είμαστε δυνατοί, πολύ δυνατοί και να κάνουμε καλές ομάδες ώστε να παίρνουμε νίκες. Το καθεστώς υπήρχε πάντα! Τα κέντρα αποφάσεων είναι κάτω στην Αθήνα, βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε, έχει έναν πρόεδρο ο οποίος αγαπάει, στηρίζει την ομάδα, κάνει καλές μεταγραφές, έχει αλλάξει επίπεδο και σηκώνει τίτλους. Όπως είναι λογικό αυτό ενοχλεί πολύ κόσμο.

Εγώ δεν είμαι δικαστής, βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και πιστεύω ότι ο χρόνος θα δείξει. Επειδή ενοχλεί πάρα πολύ η ξαφνική άνοδος του ΠΑΟΚ και συνήθως αυτός που ενοχλείται πάντα φωνάζει».

Διαβάστε ακόμη...