Η FIFA σκέφτεται να κάνει τις σεζόν ημερολογιακές!

Από paok24.com:Εσωτερικές συζητήσεις για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο καλεντάρι του ποδοσφαίρου, κάνουν οι άνθρωποι της FIFΑ
Πηγή: paok24.com
Η FIFA σκέφτεται να κάνει τις σεζόν ημερολογιακές!

Μια σκέψη με την οποία αλλάζει τελείως η δομή της κάθε σεζόν στο ποδόσφαιρο φέρονται να συζητούν οι επιτελείς της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την οποία η σεζόν θα εναρμονιστούν με το ημερολόγιο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της CONCACAF και αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι, γίνονται σκέψεις να αλλάξει το καλεντάρι και κάθε έτος να είναι και μία σεζόν. Ουσιαστικά, να αλλάξει δηλαδή το γεγονός πως κάθε σεζόν «πιάνει» μισό χρόνο από δύο ημερολογιακά έτη και πλέον κάθε ποδοσφαιρική χρονιά να είναι και ένα έτος.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πως να φτιάξουμε ένα νέο καλεντάρι από το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για το πως να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες.

Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα παιχτεί τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε. Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλεντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική. Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βίκτορ Μονταλιάνι.

Διαβάστε ακόμη...