«Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την υποστήριξη που χρειαζόμουν»

Μεγάλη συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του παραχώρησε ο Ντάγκλας Αουγκουστο ο οποίος ευχαρίστησε τον δικέφαλο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.
Πηγή: thessports.gr
«Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την υποστήριξη που χρειαζόμουν»

Αναλυτικά όσα είπε:

Σχετικά με την Ολυμπιακή Ομάδα της Βραζιλίας:

«Είναι ένα όνειρο που έχω, να φορέσω τη φανέλα της εθνικής ομάδας και να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυστυχώς αυτό, δεν ήταν δυνατό, επειδή ο σύλλογος, δε μου το επέτρεψε, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει. Είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω την πατρίδα μου στις μικρότερες εθνικές και θα μου ήταν πολύ ευχάριστο να εκπροσωπήσω τη Βραζιλία σε ένα τουρνουά, που θα παλέψει για να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο. Πιστεύω ότι η αναβολή ήταν απαραίτητη, για όλα αυτά που βιώνουμε αυτόν τον καιρό.

Περιμένω να αυξηθεί το όριο ηλικίας. Πιστεύω ότι θα ήταν κάτι δίκαιο, επειδή πολλοί αθλητές που έχουν κληθεί στις εθνικές τους ομάδες, είναι στην ίδια κατάσταση και μένα, έχοντας ξεπεράσει τα 23 χρόνια. Η σωστή λέξη είναι: δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που το τουρνουά αναβλήθηκε για ένα χρόνο, θα πρέπει να αυξήσουν και το όριο ηλικίας».

Για την πρώτη του χρονιά μακριά από τη Βραζιλία όντας στον ΠΑΟΚ:

«Είναι μια θετική αρχή σε αυτό το ταξίδι. Στο ξεκίνημα, ένιωσα μια μικρή δυσκολία, αλλά όλα έχουν να κάνουν με την προσαρμογή. Η ατμόσφαιρα, ο τρόπος παιχνιδιού, όλα είναι διαφορετικά. Ο σύλλογος όμως, μου έδωσε όλη την υποστήριξη που χρειαζόμουν οπότε άμεσα, ένιωσα άνετα και με αυτοπεποίθηση για να κάνω τη δουλειά μου».

Για τα φαινόμενα βίας στην Ελλάδα:

«Πριν έρθω εδώ, είχα ακούσει πολλά γι’ αυτό, αλλά δόξα τω Θεώ, μέχρι τώρα, δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Ξέρουμε ότι οι αντιπαλότητες εδώ είναι πολύ μεγάλες, τα πνεύματα είναι πάντα στα άκρα, αλλά η βία δεν είναι ανεκτή, υπό καμία συνθήκη. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο εδώ και τα πάντα να λύνονται στον αγωνιστικό ποδόσφαιρο, παίζοντας ποδόσφαιρο».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και τα όσα είχαν γίνει στο ματς με την ΑΕΚ:

«Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος με μοναδικό χαρακτήρα, που ενδιαφέρεται πολύ για το σύλλογο και γι’ αυτούς που δουλεύουν γι’ αυτόν καθημερινά. Μας δίνει μεγάλη υποστήριξη για να κάνουμε καλή δουλειά και έχει μεγάλη πίστη στις δυνατότητές μας»

Για τα ντέρμπι στην Ελλάδα:

«Είναι κάτι πολύ δυνατό, όπως τα κλασικά ντέρμπι στη Βραζιλία. Είναι διαφορετικό το κλίμα, πολύ δύσκολο και θέλουμε να κερδίσουμε τον αντίπαλο, με οποιοδήποτε κόστος. Οι οπαδοί είναι πολύ φανατικοί και στις κερκίδες, δίνουν και τη ζωή τους για την ομάδα τους».

Για τον ΠΑΟΚ που είναι σε φάση διεκδίκησης τίτλων από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ:

«Είναι πολύ ευχάριστο για μένα, να είμαι μέλος αυτού του συλλόγου, σε αυτήν τη φάση. Είναι ένας τεράστιος οργανισμός, με μεγάλη ιστορία και είναι σε διαδικασία επιστροφής για τη διεκδίκηση των τίτλων. Ξέρουμε τη σημασία της στιγμής για το σύλλογο και είμαστε όλοι μέλη του. Επιπλέον, θέλουμε να δίνουμε το μέγιστο πάντα για να μείνει το όνομα μας χαραγμένο στην ιστορία του ΠΑΟΚ».

Για το ενδιαφέρον του Σαββίδη για τη Φορταλέζα:

«Έχω μάθει τα περισσότερα από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και δεν έχω ακούσει κάτι εδώ για το θέμα. Θα ήταν όμως ενδιαφέρον να υπάρχει ένας πρόεδρος από έναν ξένο σύλλογο που θα επενδύσει σε μία παραδοσιακή βραζιλιάνικη ομάδα».

Για την παρουσία του στην Κορίνθιανς:

«Πήγα στην Κορίνθιανς με πολλή όρεξη κι επιθυμία να παίξω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Έκανα καλά παιχνίδια, αλλά δεν είχα μεγάλη συνέπεια στην εξέλιξη του παιχνιδιού μου. Εκνευρισμός υπήρχε μόνο για το ότι δεν έπαιξα πολύ, αλλά είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να φορέσω τη φανέλα της Κορίνθιανς».

Για τους έξι μήνες που πέρασε στη Μπαΐα:

«Είναι ένας υπέροχος σύλλογος, με φανταστική υποδομή και πολύ παθιασμένο κοινό. Ήμουν πολύ χαρούμενος που φόρεσα τη φανέλα της Μπαΐα, που έζησα κάποιους υπέροχους μήνες με ανθρώπους που σκέφτονται πέρα από το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι είναι ένας σύλλογος που έχει να εξελίξει πολλά και να πάρει τους καρπούς των κόπων του σε λίγο καιρό».

Διαβάστε ακόμη...