Όταν ο ΠΑΟΚ σήκωσε το δεύτερο! (videos)

Από inpaok.com: Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια κατέκτησε το δεύτερό της πρωτάθλημα που ήταν και συνεχόμενο, επικρατώντας του Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ και 3-1 νίκες στο κατάμεστο Παλατάκι.
Πηγή: inpaok.com
Όταν ο ΠΑΟΚ σήκωσε το δεύτερο! (videos)

Μάλιστα, σε εκείνο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έγραψε «χρυσή» σελίδα στο άθλημα, καθώς ο Δικέφαλος κατέκτησε τον τίτλο, ξεκινώντας τα play-off από την τέταρτη θέση, δηλαδή με το απόλυτο μειονέκτημα έδρας.

Πρώτη στάση ο Ολυμπιακός, τον οποίο η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη τον αντιμετώπισε δύο φορές στο κλειστό του Ρέντη και του... έσπασε και τις δύο φορές την έδρα.

Συγκεκριμένα, στις 6 Απριλίου ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-3, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα όλους του τους παίκτες κάνοντας το 0-1 στις νίκες, ενώ δύο ημέρες αργότερα αν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στα σετ, οι «ασπρόμαυροι» δεν το έβαλαν κάτω και με πραγματική... καρδιά πρωταθλητή γύρισαν το παιχνίδι σε 2-3 και ζευγάρωσαν τις νίκες.

Θυμηθείτε τις δύο μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ στον Πειραιά:

Στις 11 Απριλίου ο Ολυμπιακός με νίκη 2-3 σετ μέσα στο Παλατάκι μείωσε την σειρά σε 2-1, όμως δεν έγινε το ίδιο και στις 13 του μηνός. Ο ΠΑΟΚ έχοντας έναν Σεπέδα από άλλον πλανήτη κέρδισε τον μεγάλο του αντίπαλο με 3-1 και πήρε με το ίδιο σκορ στις νίκες την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου θα αντιμετώπιζε τον Φοίνικα Σύρου, ο οποίος είχε πάρει την πρόκριση με 3-1 νίκες κόντρα στην Κηφισιά.

Θυμηθείτε τη νίκη του Δικεφάλου όπου πήρε την πρόκριση στους τελικούς:

Στις 19 Απριλίου λοιπόν ξεκίνησαν οι τελικοί από την Σύρο. Εκεί ο ΠΑΟΚ με μια μεστή εμφάνιση πήρε τη νίκη σχετικά εύκολα με 0-3 σετ.

Θυμηθείτε πως «έσπασε» την έδρα ο Δικέφαλος:

Ο δεύτερος τελικός στο Παλατάκι ήταν πιο δύσκολος. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0 με 25-21, όμως ισοφαρίστηκε σε 1-1 με 17-25. Το τρίτο σετ πραγματικά «έσπασε» καρδιές, αφού ο Φοίνικας προηγήθηκε με 18-21 και 21-23, όμως ο Δικέφαλος με 4-0 σερί και ένα πολύ μεγάλο μονό μπλοκ του Τερζή που έκανε το 24-23, έφεραν σε θέση οδηγού την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 2-0 στις νίκες παίρνοντας και τέταρτο σετ εύκολα με 25-18.

Θυμηθείτε πως ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 στην σειρά:

Ο Φοίνικας μείωσε στις νίκες σε 2-1 νικώντας στην Σύρο με 3-1 σετ και έτσι η σειρά οδηγήθηκε σε τέταρτο παιχνίδι στο PAOK Sports Arena.

Στις 28 Απριλίου του 2016 το Παλατάκι φόρεσε τα γιορτινά του, όμως ο Φοίνικας δεν ήρθε με σκοπό να είναι ο κομπάρσος της γιορτής. Οι νησιώτες προηγήθηκαν με 0-2 στα σετ (21-25 αμφότερα) «παγώνοντας» τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, όμως σε εκείνο το σημείο το... θηρίο που είχαν κρυμμένο μέσα τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξύπνησε για τα καλά.

Τα επόμενα τρία σετ ήταν ξεκάθαρα μια... ασπρόμαυρη βολεϊκή παράσταση με τον Δικέφαλο να ισοφαρίζει γρήγορα σε 2-2 με 25-16 και 25-14 και στο τάι-μπρέικ αγχώθηκε ελάχιστα και κατάφερε να κάνει το 3-2 με 15-10, κατακτώντας το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες.

Θυμηθείτε παρακάτω τις μεγάλες στιγμές που έζησε το Παλατάκι:

Διαβάστε ακόμη...