Δύο σημαντικά ερωτηματικά ενόψει πλέι οφ

Απο paok24.com: Τι συμβαίνει με ξένους διαιτητές και γραμμή οφσάιντ;
Πηγή: paok24.com
Δύο σημαντικά ερωτηματικά ενόψει πλέι οφ

Η κουβέντα για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, όχι μόνο έχει ανοίξει, αλλά αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, για να ακολουθήσουν και αυτές του ποδοσφαίρου.
Στο μυαλό των περισσότερων, υπάρχει η επανέναρξη της σεζόν και η ολοκλήρωση της μέσα στα γήπεδα, έστω και χωρίς κόσμο στις εξέδρες, λόγω κορωνοϊού.

Πριν την εξάπλωση του ιού παγκοσμίως, στην Ελλάδα είχαν παρθεί κάποιες αποφάσεις, προκειμένου να διορθωθούν διάφορα θέματα, που είχαν δημιουργήσει αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Η μία ήταν η γραμμή οφσάιντ, που έλειπε από το VAR, με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, να είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το λογισμικό να είναι διαθέσιμο, στις 7 Μαρτίου, που ήταν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Που βρίσκεται αυτό το ζήτημα; Ερωτηματικό...

Ένα επίσης σημαντικό θέμα, είναι και οι ξένοι διαιτητές που έχουν οριστεί στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, είχε μπει ο Σλοβάκος Κρούζλιακ, στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ ο Λιθουανός, Μαζέικα και στο Άρης – ΟΦΗ ο Βούλγαρος, Καμπάκοφ.

Είναι αντιληπτό, ότι με τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει, είναι ουτοπικό να κάνουμε κουβέντα για ξένους διαιτητές σε παιχνίδια που είναι πιθανό να παιχτούν μέσα στον Ιούνιο, οπότε τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση; Αναπόφευκτα θα οριστούν Ελληνες; Ερωτηματικό και εδώ...

Γενικά, τα επιμέρους ζητήματα που υπάρχουν ενόψει επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους, είναι πολλά και διάφορα, ωστόσο όλα χρήζουν επίλυσης, προκειμένου η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, να γίνει με όσο το δυνατόν πιο κανονικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμη...