«Δεν γίνεται να βγάλουμε πρωταθλητή, να δούμε και ανάλογα να πράξουμε»

Από sdna.gr: Την άποψη του για τα τρία σενάρια που υπάρχουν σχετικά με το πρωτάθλημα εξέφρασε μέσα από το SDNA ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης. «Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, πρέπει να περιμένουμε να δούμε, μένουν μόνο δυο αγωνιστικές» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Πηγή: sdna.gr
«Δεν γίνεται να βγάλουμε πρωταθλητή, να δούμε και ανάλογα να πράξουμε»

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο έχει φέρει... φρένο σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες. Φυσικά, αυτό που μονοπωλεί την συζήτηση τις τελευταίες ημέρες -πέρα από τα θέματα υγείας-, είναι κατά πόσο θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και φυσικά εάν θα υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητή.

Για το ελληνικό βόλεϊ, πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος και εκπρόσωπος του ΟΣΦΠ, ανέλυσε τα τρία σενάρια για το τέλος των πρωταθλημάτων βόλεϊ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Άποψη μου είναι ότι πρέπει να βγάλουμε πρωταθλητή και να επικυρώσουμε τη βαθμολογία ως έχει».

Μέσα από το SDNA, ο αθλητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης, αναλύει τις δικές του σκέψεις ως αθλητής για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, σημειώνοντας πως είναι ένα λεπτό θέμα, όπου θα πρέπει άπαντες να περιμένουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα αλλά και τι κινήσεις θα υπάρξουν από την Κυβέρνηση για την υγεία όλων.

Παράλληλα όμως, ο κεντρικός των «ασπρόμαυρων» μιλάει για τον δικό του Γολγοθά και το διάστημα της αποθεραπείας, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον αγώνα πρωταθλήματος στην Μίκρα, κόντρα στον Ηρακλή.

«Είναι ένας τραυματισμός αρκετά δύσκολος από την φύση του (σ.σ. ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα), γιατί στην αρχή δεν μπορείς να περπατήσεις. Πέρασε το πρώτο δύσκολο τρίμηνο με πατερίτσες και με ειδική μπότα, τώρα είμαι αρκετά καλύτερα» σημείωσε αρχικά, προσθέτοντας ότι: «Με τις εξελίξεις που υπάρχουν, δεν δυσκόλεψε αρκετά το πρόγραμμα αποθεραπείας, απλά το τελευταίο μήνα άρχισα να κάνω πράγματα σε πισίνα και παραλία που τώρα δεν μπορώ, αλλά δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό. Συνεχίζω κανονικά με τις θεραπείες, δεν με έχει εμποδίσει και είμαι στον τέταρτο μήνα της αποθεραπείας. Όλα πηγαίνουν όπως πρέπει, αργά και σταθερά βελτιώνεται η κατάσταση ώστε να φτάσω στο 100%.

Όπως είπα, έχει περάσει το δύσκολο στάδιο, οπότε τώρα κάνω ασκήσεις για να δυναμώσει το πόδι και όταν ολοκληρωθεί αυτό, θα μπω σταδιακά στο πρόγραμμα που είχα».

Τι σκέφτεσαι για όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα;

«Κανένας δεν το πίστευε, ήταν κάτι αναπάντεχο και πρωτόγνωρο για όλους μας. Ξαφνιαστήκαμε όλοι μας. Φυσικά δεν είμαστε ειδικοί για να μιλάμε σχετικά με το τι θα γίνει, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν και με ψυχραιμία θα τα καταφέρουμε. Το βασικό είναι να μην αλλιωθούμε από αυτό και να επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας και να αποτελέσει μια κακή παρένθεση».

Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ανάλογα να πράξουμε. Να εξαντληθούν τα περιθώρια, να δούμε πρώτα πότε θα επιτρέψουν τις ομάδες να κάνουν προπονήσεις. Αν αυτό γίνει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και δοθεί άδεια να γίνει προετοιμασία, τότε να αρχίσει και να ολοκληρωθεί κανονικά η κανονική διάρκεια του και στην συνέχεια να πάμε στα πλέι οφ. Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει με ένα νέο πρόγραμμα, πιο σύντομο, οτιδήποτε επιτρέπεται ώστε να ολοκληρωθεί σε φυσιολογικό χρονικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα τον Ιούνιο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αντίθετη άποψη, η οποία λέει ότι δεν θα πρέπει να γίνουν οι αθλητικές δραστηριότητες εξαιτίας του προβλήματος που υπάρχει, που είναι επίσης σωστό, γιατί το θέμα είναι λεπτό. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αν γίνουν πιο ελαφριά τα μέτρα. Αν πουν στις ομάδες τον Μάιο να αρχίσουν τις προπονήσεις, δεν βλέπω γιατί να μην ολοκληρωθεί. Μένουν δυο αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ, οπότε αν ελαφρύνουν τα μέτρα, τότε μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Από εκεί και πέρα, αν υπάρξει διακοπή πρωταθλήματος, τότε υπάρχει και το θέμα του πρωταθλητή. Η διαφορά είναι δυο βαθμούς τώρα με δυο αγωνιστικές να απομένουν. Μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον και να ξέρουμε τι θα γινόταν; Οπότε θεωρώ δεν γίνεται να βγάλουμε πρωταθλητή. Ακόμα και τον τελευταίο δεν μπορείς να τον υποβιβάσεις, θα ήταν άδικο.

Οπότε αν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Ιουνίου, τότε πιστεύω πως πρέπει να συνεχιστεί. Αρκετοί αθλητές ζούνε από αυτό, θα πρέπει να υπάρχει και αυτό το θέμα στην συζήτηση για το τι θα γίνει, είναι ένα λεπτό ζήτημα».

Διαβάστε ακόμη...