Ωδή στον Βιεϊρίνια! (video)

Από paok24.com:Με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια πέτυχε 7 γκολ σε 163 εμφανίσεις. Ένα από αυτά, ίσως είχε περισσότερη βαρύτητα από τα υπόλοιπα. Όχι γιατί χάρισε στους "Λύκους" έναν τίτλο, αλλά γιατί σφράγισε την παραμονή τους στην κατηγορία.
Πηγή: paok24.com
Ωδή στον Βιεϊρίνια! (video)

Πολλά τα αφιερώματα σε όλο τον κόσμο αυτό το διάστημα, λόγω έλλειψης δράσης σε όλα τα αθλήματα. Στην γερμανική ιστοσελίδα "sportbuzzer.de", πραγματοποίησαν σήμερα ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Αντελίνο Βιεϊρίνια, με αφορμή το γκολ που πέτυχε στον δεύτερο αγώνα μπαράζ με την Μπραουνσβάιγκ στις 29 Μαΐου 2017.

Με τους "Λύκους" να έχουν κερδίσει στην έδρα τους με 1-0, στον πρώτο αγώνα με την Μπράουνσβάιγκ για την παραμονή στην Μπουντεσλίγκα, ο αγώνας ρεβάνς βρισκόταν σε... ισορροπία τρόμου μέχρι το 49ο λεπτό, όπου με μία "βολίδα" εκτός περιοχής ο Βιεϊρίνια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά εξαφάνισε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων. Το 0-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα και έτσι η Βόλφσμπουργκ έμεινε στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. με την ιστοσελίδα "sportbuzzer.de" να θυμάται ξανά σήμερα εκείνο το γκολ και να παραθέτει ένα αφιέρωμα στον νυν αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ, με τον συντάκτη του αφιερώματος να περιγράφει την τραγική πορεία της Βόλφσμπουργκ τη σεζόν 2016-17 και μεταξύ άλλων να σημειώνει: "Με εκείνο το γκολ, ο Βιεϊρίνια εξασφάλισε μία θέση στην ιστορία της Βόλφσμπουργκ, σχεδόν 5,5 χρόνια μετά την αγορά του από τον ΠΑΟΚ τον χειμώνα του 2012, έναντι 3,5 εκ. ευρώ.

Ο Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος ήταν τότε προπονητής της ομάδας, τον περιέγραψε ως έναν εκτελεστή αλλά και ως δημιουργό, τονίζοντας πως με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα αυξήσει τη δύναμή μας στο σκοράρισμα".

Εν συνεχεία, σημειώνεται η σκέψη του Μάγκατ μετά από έναν χρόνο να παραχωρήσει δανεικό τον Βιεϊρίνια, η οποία δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας της πρότασης του επικεφαλής προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Φρανσίσκο Γκαρσία Σανθ, να δοθεί στον Πορτογάλο ακόμα ένα εξάμηνο στη Βόλφσμπουργκ προκειμένου να δείξει την αξία του.

"Ήταν η σωστή απόφαση και το κατάλαβαν οι Κλάους Άλοφς και Ντίτερ Χέκινγκ, γιατί ο Βιεϊρίνια άρχισε να παίζει ολοένα και περισσότερο μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον Σεπτέμβριο του 2013" σχολιάζει στη συνέχεια ο συντάκτης του κειμένου, συμπληρώνοντας πως μετά την επιστροφή του στη δράση, ο Βιεϊρίνια μετατράπηκε από τον Χέκινγκ από δεξί εξτρέμ σε δεξί μπακ και πως στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου το 2015, στον οποίο η Βόλφσμπουργκ κατέκτησε το τρόπαιο με σκορ 3-1 έχοντας απέναντί της τη Ντόρτμουντ, ο Τόνι Κροος τον χαρακτήρισε ως ένα ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με τις φήμες για αποχώρηση του Βιεϊρίνια το καλοκαίρι του 2016 και την επιστροφή του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2017.

"Ο Βιεϊρίνια, ο οποίος είναι παντρεμένος με μία Ελληνίδα, παίζει ξανά στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Είναι αρχηγός της ομάδας και ο αγαπημένος του κόσμου. Επίσης, μετά από 34 χρόνια, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2019. Για τον Βιεϊρίνια, αυτή η στιγμή ήταν σαν... τρενάκι του λούνα παρκ. Μία εβδομάδα πριν την εμφατική νίκη εις βάρος του Λεβαδειακού με 5-0, τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, πριν το τέλος του αγώνα, μπήκε ως αλλαγή και έζησε στο χορτάρι την εμπειρία του να κατακτάς το πρωτάθλημα, ενώ δάκρυα έρεαν από τα μάτια του.

Μετά από μισό χρόνο, υπήρξε μία συγκινητική επιστροφή στη δράση. Το κλαμπ του, ανέβασε ένα μικρό βίντεο με hashtag "ο ηγέτης". Όταν επέστρεψε στο χορτάρι, το χειροκρότημα που πήρε ήταν τεράστιο. Όπως ακριβώς εκείνο το απόγευμα του Μαΐου του 2017 στο γήπεδο της Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ..." καταλήγει το αφιέρωμα, που δεν θα μπορούσε να μην έχει και το βίντεο με το γκολ του Βιεϊρίνια που έσωσε την Βόλφσπουργκ από... περιπέτειες!

Διαβάστε ακόμη...