Η μπάλα στο… γήπεδο του Φερέιρα

Από inpaok.com: Η ευκαιρία του Πορτογάλου τεχνικού να φτιάξει τον δικό του ΠΑΟΚ
Πηγή: inpaok.com
Η μπάλα στο… γήπεδο του Φερέιρα

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει βάλει ένα βίαιο «stop» στην καθημερινότητά μας, όπως την ξέραμε, και λουκέτο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον «νεκρό» χρόνο για να παρουσιαστεί έτοιμος ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η εντολή του Ιβάν Σαββίδη στις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις ήταν ξεκάθαρη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προχωρήσει σε ανανέωση του ρόστερ του και οικονομικό εξορθολογισμό, προκειμένου στο μέλλον να είναι ξανά πρωταθλητής αλλά και αυτόνομος.

Ο δρόμος για τον Δικέφαλο της νέας εποχής δεν θα είναι σίγουρα στρωμένος με ροδοπέταλα. Το κλαμπ προέρχεται από τις «χρυσές» χρονιές, που του έφεραν δυο νταμπλ στους αγωνιστικούς χώρους και ακόμα ένα Κύπελλο.

Ο κορμός που έφερε αυτές τις επιτυχίες έχει την εμπειρία και το "know how" στην διεκδίκηση και την κατάκτηση τίτλων, ωστόσο ο χρόνος μοιάζει να αφήνει τα σημάδια του και η εισροή νέου «αίματος» είναι πλέον επιβεβλημένη.

Σε πρώτο πλάνο πλέον θα μπει και το «καυτό» ζήτημα της αξιοποίησης των ακαδημιών, μιας και ο Δικέφαλος έχει τις κατά τεκμήριο καλύτερες υποδομές στη χώρα, αυτές που «σαρώνουν» στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Κι όμως, το κλαμπ δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει τα οφέλη, καθώς δεν απορροφά και δε δίνει ρόλους στην πρώτη ομάδα σε ταλαντούχα παιδιά που ξεπηδούν από τα σπλάχνα του.

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι αυτή η ενσωμάτωση να επιτευχθεί και να συνδυαστεί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, έτσι ώστε ο σύλλογος να βγει μακροπρόθεσμα κερδισμένος και ακόμα πιο δυνατός σε όλα τα επίπεδα.

Για το πρότζεκτ αυτό επιλέχθηκε να στηριχθεί ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος σε συνεργασία με τον Αθλητικό διευθυντή (θα φανεί στην πορεία ποιος θα είναι αυτός) και τον Γιώργο Σαββίδη, θα «χτίσει» τον νέο ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος, στα πρώτα του δείγματα γραφής μακριά από την πατρίδα του έδειξε μια αδυναμία στην διαχείριση ενός ρόστερ που ήταν δομημένο από άλλους ανθρώπους. Μιας ομάδας που έπαιζε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει στην Μπράγκα, μιας ομάδας που ήταν καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει, προερχόμενη από την πιο επιτυχημένη σεζόν της ιστορίας της.

Η ιδιοκτησία αποφάσισε να στηρίξει τη μεγάλη επένδυση που έγινε στο πρόσωπο του Πορτογάλου το περασμένο καλοκαίρι παρά τις όποιες ανορθογραφίες του πρώτου διαστήματος.

Πλέον η μπάλα βρίσκεται στο «γήπεδο» του Αμπέλ Φερέιρα, που έχει την ευκαιρία να καταρτίσει μια ομάδα σύμφωνα με τα δικά του «θέλω» και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι αυτός που θα ηγηθεί του ΠΑΟΚ της νέας εποχής.

Διαβάστε ακόμη...