Τι θα γινόταν στον ΠΑΟΚ χωρίς κορονοϊό;

Από inpaok.gr: Αναμφίβολα η φετινή σεζόν για τον βολεϊκό ΠΑΟΚ δεν ήταν η καλύτερη. Αλλαγή προπονητή, αλλαγές παικτών, τραυματισμοί και πολλά ακόμα έδειξαν από νωρίς πως δεν θα ήταν μία εύκολη αγωνιστική χρονιά.
Πηγή: inpaok.gr
Τι θα γινόταν στον ΠΑΟΚ χωρίς κορονοϊό;

Ποιος περίμενε όμως να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Covid-19, όπως κανένας άλλος ιός δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, μπήκε στην ζωή μας και «πάτησε» το…pause. Το γνωστό σε όλους μας «Υγεία πάνω απ’όλα» πήρε σάρκα και οστά παγκοσμίως .

 

Στην 16η αγωνιστική της Volley League (9/3) και μετά από απόφαση της κυβέρνησης ο αγώνας του Δικέφαλου κόντρα στον Ηρακλή πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με την εικόνα του γηπέδου να είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. Σειρά είχε η αναβολή του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών που ήταν προγραμματισμένο για το διήμερο 13-14 Μαρτίου στην Ερμούπολη της Σύρου, εκεί όπου ο Δικέφαλος το 2015 κατέκτησε και το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του.

 

Πώς θα ήταν όμως τα πράγματα αν ο covid-19 δεν υπήρχε;

 

Ο ΠΑΟΚ, με τον Κώστα Δεληκώστα στο τιμόνι, θα είχε ταξιδέψει στη Σύρο για την κατάκτηση του πρώτου στόχου της χρονιάς και την υπεράσπιση του τίτλου του Κυπελλούχου, με πρώτο αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου ενώ το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού θα ήταν αυτό του Ολυμπιακού και της Κηφισιάς. Το πρώτο και ιδανικό σενάριο έλεγε πως ο Δικέφαλος θα έπαιρνε την νίκη-πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη φορά. Εκεί θα αντιμετώπιζε το νικητή του έτερου ζευγαριού και θα κέρδιζε ο καλύτερος. Το δεύτερο σενάριο έλεγε πως ο Δικέφαλος θα γνώριζε την ήττα από τον Φοίνικα Σύρου και θα…έπεφτε από τον «θρόνο» του Κυπελλούχου.

 

Στο πρωτάθλημα τώρα…

 

Ο Δικέφαλος, δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, βρισκόταν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 39 βαθμούς. Όλα έδειχναν πως αυτή θα είναι και η θέση που θα τερμάτιζε αφού ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με 41 βαθμούς δεν είχε κάποιο επικίνδυνο παιχνίδι από τα εναπομείναντα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ με την δεύτερη θέση θα βρισκόταν στα ημιτελικά των play-off με πλεονέκτημα έδρας. Η συνέχεια άγνωστη, κανείς δεν θα μάθει αν δεν διεξαχθούν τα παιχνίδια. Αν οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν το καλό τους πρόσωπο στα κρίσιμα παιχνίδια, ίσως και να γινόταν πραγματικότητα το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι είχε κατακτήσει το κύπελλο στη Σύρο.

 

Επιστροφή στην πραγματικότητα…

 

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα είναι πολλά, μα κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, πώς θα είναι η ζωή και πότε θα επιστρέψουμε απόλυτα στην κανονικότητα. Όσον αφορά το βόλεϊ, η αβεβαιότητα για την επανέναρξη των διοργανώσεων είναι μεγάλη και τα ερωτήματα, για το αν αξίζει ή όχι, πολλά!

 

Για να καταλάβετε, χρειάζονται περίπου 15-20 μέρες ώστε ένας αθλητής να επανέλθει στους ρυθμούς του, χρόνος που δεν υπάρχει, και η γυμναστική στο σπίτι δεν αρκεί. Οι ξένοι αθλητές έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους και κανείς δεν ξέρει κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να έρθουν πάλι στην Ελλάδα, αφού τα συμβόλαια όλων λήγουν στις 15 Μαΐου. Σε περίπτωση επίσημης ακύρωσης της φετινής σεζόν, τίθενται το ερώτημα των τίτλων. Ποιος θα είναι πρωταθλητής, ποιος κυπελλούχος, αν θα παραμείνουν οι τίτλοι στους περσινούς κατόχους ή αν θα καταχωρηθεί η φετινή βαθμολογία και κατά πόσο είναι δίκαιο ή άδικο αυτό να συμβεί.

 

Τα ερωτήματα πολλά αλλά η υγεία μας τα καλύπτει όλα. Ας ελπίσουμε μετά το τέλος αυτή της κατάστασης να είμαστε όλοι εδώ, υγιείς και να ασχολούμαστε μόνο με τον αθλητισμό!

Διαβάστε ακόμη...