Ορφανός: «Ο Βιεϊρίνια σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ, να τον βλέπουμε πολλά χρόνια ακόμα»

Ο Κώστας Ορφανός, μίλησε για το μέλλον και τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να στηριχτεί ο Αμπέλ Φερέιρα, ενώ αναφέρθηκε στον Αντελίνο Βιεϊρίνια τονίζοντας πως σημαίνει πολλά για τους «ασπρόμαυρους».
Πηγή: sdna.gr
Ορφανός: «Ο Βιεϊρίνια σημαίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ, να τον βλέπουμε πολλά χρόνια ακόμα»


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Βιεϊρίνια: «Είναι ένα σύνθετο θέμα. Ο Βιεϊρίνια είναι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και ένας ποδοσφαιριστής που σημαίνει πολλά για την ομάδα. Από την άλλη, ο προγραμματισμός που γίνεται από την ΠΑΕ είναι σημαντικός σε ό,τι αφορά το μέλλον της ομάδας. Στο κομμάτι αυτό πρέπει να παρθούν και κάποιες αποφάσεις που είναι δύσκολες. Δεν αφορά αυτό μόνο τον Βιεϊρίνια, αλλά συνολικά ένα γκρουπ παικτών μεγάλης ηλικίας και όχι απαραίτητα κορεσμένων. Όπως και να το κάνουμε, όμως, μια ομάδα πρέπει να σκέφτεται το μέλλον της και τον τρόπο που θα ανανεώνει το έμψυχο υλικό της. Για μένα ο Βιεϊρίνια δεν είναι η μοναδική περίπτωση, είναι και άλλοι 5-6 παίκτες για τους οποίους πρέπει να ληφθεί κάποια απόφαση».

Για το αν ο Βιεϊρίνια πρέπει να σταματήσει τώρα το ποδόσφαιρο: «Εκτιμώ πως μπορεί να προσφέρει και τον επόμενο χρόνο μέσα από ένα πλαίσιο που θα οριστεί από τον προπονητή. Εννοώ πως δεν είναι δυνατό για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας του Βιεϊρίνια και με ιστορικό δύο σοβαρών τραυματισμών να παίξει 30 παιχνίδια πρωταθλήματος βασικός και να είναι σε θέση να τα παίξει όλα στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα θα το απαντήσει αυτό με τις όποιες αποφάσεις παρθούν σε συνεννόηση και με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Αν ο ίδιος αποδείξει ότι μπορεί να παίζει όλα τα παιχνίδια βασικός δεν θα τολμήσει κανείς προπονητής να τον βγάλει έξω. Υπάρχει και η πιθανότητα ο Βιεϊρίνια να νιώθει πως μπορεί να προσφέρει κι άλλο παίζοντας και να αποφασίσει να πάει να παίξει σε κάποια άλλη ομάδα».

Για το πλάνο ανανέωσης που σχεδιάζει ο ΠΑΟΚ: «Πρώτα από όλα, δεν ισχύει αυτό που λένε ότι δήθεν η ομάδα που πήρε το νταμπλ έκλεισε τον κύκλο της. Φέτος αυτή η ομάδα είχε 5-6 απουσίες, προχώρησε, άλλαξε, έπαιξαν διαφορετικοί παίκτες, το ίδιο θα ισχύσει και στη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάει πίσω. Δεν μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια, όπως απέδειξε από την έλευση του Ιβάν Σαββίδη. Η ομάδα πήρε τρία Κύπελλα, ένα Πρωτάθλημα, μπορούσε ένα ακόμη Πρωτάθλημα και δεν είδαμε τι μπορούσε να πάρει φέτος. Όποια ανανέωση κι αν γίνει, είτε με τους ποδσφαιριστές που θα αποκτηθούν είτε με την προώθηση από κάτω, θα πρέπει να γίνει με στόχο τη συγκρότηση ενός ανταγωνιστικού ρόστερ για την εκπλήρωση υψηλών στόχων».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Ποιος δεν αμφισβητήθηκε στον ΠΑΟΚ; Δεν αμφισβητήθηκε ο Σάντος; Ο Λουτσέσκου; Ο Ίβιτς όταν ξεκίνησε; Το θέμα είναι το κλαμπ να στηρίξει τον προπονητή, σε συνδυασμό με τα εργαλεία που θα του δώσει ώστε να δουλέψει. Ας καθίσουν κάτω διοίκηση και προπονητής, να δουν ποιους παίκτες χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, να ενισχυθεί η ομάδα και εφόσον τον εμπιστευτούν, με τη δουλειά του θα δείξει αν αξίζει να είναι σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους, όχι μόνο στην Ελλάδα. Διότι ο ΠΑΟΚ αφού σταθεροποιήθηκε στην Ελλάδα, το διακύβευμα είναι να πετύχει, πλέον, διακρίσεις και στο εξωτερικό».

Πηγή: Metropolis 95.5 FM

Διαβάστε ακόμη...