Η τελευταία χρονιά της μεγάλης παράδοσης (1991)

Σαν σήμερα 10/4/1991, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε τη σκέψη του στραμμένη στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ με τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, υποδεχόμασταν στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Η τελευταία χρονιά της μεγάλης παράδοσης (1991)

Η μεγαλύτερη παράδοση αήττητου που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μεταξύ των τριών ομάδων που συμμετέχουν ανελλιπώς στην Α' Εθνική Κατηγορία (21 ματς πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα), ήταν σε εξέλιξη και η ομάδα της Μουνιχίας, ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένη να την σπάσει! Λογάριαζε όμως χωρίς τον ... ξενοδόχο!

Μπροστά σε 20.000 θεατές (17,870 εισιτήρια) και με τον Χρήστο Τερζανίδη στον πάγκο του, ο Δικέφαλος προηγήθηκε μόλις στο 3' με κεφαλιά του Αλεξίου.

Προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Μαγκντί από τα αριστερά και ξεπέταγμα του αμυντικού του ΠΑΟΚ στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και ισοφάρισαν στο 12΄με κεφαλιά του Σοφιανόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ στο 31' και στο 32' είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Χοσάμ Χασάν, ενώ στα τελευταία λεπτά του 45λεπτου χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Γιάννη Γκιτσιούδη, σε τετ α τετ του Προτάσοφ!

Στο 59' ο νταής Γιούρι Σάβιτσεφ (ως γνήσιος απόγονος του Μητρόπουλου) χτύπησε πολύ άσχημα εκτός φάσης τον Αλεξούλη και ο διαιτητής Νικάκης έπραξε το αυτονόητο, δείχνοντας την κόκκινη στον Ρώσο παίκτη του Ολυμπιακού, αφού προηγουμένως συμβουλεύτηκε τον βοηθό του (Κοροβίλο), καθώς ο ίδιος δεν είδε την φάση μιας και η μπάλα παιζόταν αλλού!

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο και με γκολ του Σκαρτάδου (67' και 78') έφτασε στο 3-1.

Το μόνο που πέτυχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ήταν να μειώσουν στο 88΄με τον Κωφίδη.

Το έργο "ήρθε-είδε- έφυγε" ανέβαινε για μια ακόμη φορά στην Τούμπα, με την ομάδα του Ολυμπιακού να πρωταγωνιστεί σε μια ακόμη ήττα! Ο καιρός για να σπάσει η παράδοση δεν είχε έρθει ακόμη, αυτό συνέβη την επόμενη αγωνιστική σεζόν 1991-92...

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τζόνυ Αναστασιάδης, Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Σκαρτάδος και Κώστας Λαγωνίδης!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Αναστασιάδης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης (62' Μπασμπανάς), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Χοσάμ Χασάν (56' Πλίτσης), Μαγκντί, Λαγωνίδης

Ολυμπιακός: Ράντος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Λιτόφτσενκο, Μαυρομάτης (50' Νεντίδης), Τσαλουχίδης, Χατζίδης (71' Τσιαντάκης), Κωφίδης, Σοφιανόπουλος, Προτασόφ, Σάβιτσεφ.

Δείτε στιγμιότυπα του αγώνα στο παρακάτω video...

* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες)

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον βάζελο, με τέρματα 56-39

* Στην photo που ακολουθεί διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...