H δεύτερη ευκαιρία του Φερέιρα

Από inpaok.com : Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να έχουν πάει πίσω λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο στον ΠΑΟΚ συνεχίζεται ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.
Πηγή: inpaok.com
H δεύτερη ευκαιρία του Φερέιρα

Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν να παρουσιαστούν πανέτοιμοι όταν θα αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα, με τον Ιβάν Σαββίδη, μετά και την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον Αμπέλ Φερέιρα, να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Πορτογάλο τεχνικό.

Με την κίνησή του να ορίσει ως υπεύθυνο μεταγραφικού σχεδιασμού (σε συνεργασία με τεχνικό διευθυντή και εποπτεία Γ. Σαββίδη) τον Αμπέλ Φερέιρα, ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου έδωσε ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία στον 41χρονο τεχνικό μετά την προβληματική πρώτη του σεζόν. Ο Ιβάν Σαββίδης αναγνώρισε στον 41χρονο τεχνικό το ελαφρυντικό της ανάληψης της τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ με διαδικασίες… κατεπείγοντος, μετά την ξαφνική φυγή του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Βέβαια, υπήρχαν και αρκετές ανορθογραφίες από τον Πορτογάλο στη συνέχεια. Όπως η αλλαγή συστήματος από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στην ομάδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον… αποσυντονισμό των παικτών του, που είχαν μπει σε ένα συγκεκριμένο καλούπι.

Μετά την ιστορική σεζόν της κατάκτηση του νταμπλ, ο ΠΑΟΚ βυθίστηκε στη μετριότητα δίνοντας το δικαίωμα στον ΟΣΦΠ να πάρει κεφάλι στην βαθμολογία της Super League. Επιπρόσθετα, αποχαιρέτισε πολύ νωρίς την ευρωπαϊκή παρουσία του κάνοντας τη χρονιά να μοιάζει αποτυχημένη, αφού ο μοναδικός στόχος που κυνηγάει πλέον ο Δικέφαλος, εφόσον υπάρξει επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας, είναι το Κύπελλο Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Σαββίδης αποφάσισε να μην προβεί σε βεβιασμένες κινήσεις. Έτσι, το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί… κανονική προετοιμασία, με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει περισσότερη άνεση για να περάσει τα δικά του «θέλω» στην ομάδα, αλλά και να συσφίξει περισσότερο τις σχέσεις με τους παίκτες του.

Πλέον, ο Φερέιρα έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια από το “αφεντικό”, καλείται να «χτίσει» τον ΠΑΟΚ στα δικά του μέτρα κουβαλώντας μαζί του την εμπειρία της πρώτης του σεζόν ως προπονητής του Δικεφάλου. Σύμμαχός του είναι η καλύτερη γνώση των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών του, αλλά και των αναγκών που έχουν οι “ασπρόμαυροι” για να ενισχυθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, εξισορροπώντας παράλληλα το μπάτζετ.

Παράλληλα, παίρνοντας μια δεύτερη ευκαιρία από τον Σαββίδη, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, αφού τόσο στα Play Off -εφόσον διεξαχθούν κανονικά- όσο και στη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρουσιάσει σαφέστατα πιο βελτιωμένο πρόσωπο και να θυμίσει σε όλους ξανά την ΟΜΑΔΑ που ήταν υπό την τεχνική καθοδήγηση του Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...