Με θρίαμβο στο κυνήγι της κορυφής! (1976)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 7/4/1976, ο ΠΑΟΚ έδωσε στην Τούμπα ένα εξ αναβολής παιχνίδι, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1975-1976...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Με θρίαμβο στο κυνήγι της κορυφής! (1976)

Το παιχνίδι έπρεπε κανονικά να είχε διεξαχθεί στις στις 26/10/1975 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, όμως δεν έγινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της καθυστερημένης εισόδου της ομάδας του Αγρινίου στο πρωτάθλημα!!!

Αυτό έγινε γιατί ο Παναιτωλικός ήταν σε δικαστική διαμάχη με τον Πανελευσινιακό, αναφορικά με το ποια ομάδα θα ανέβει από την β' Εθνική κατηγορία...

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το παιχνίδι του β' γύρου στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 0-2 και σημαδεύτηκε από τη γνωστή υπόθεση του ... αυτιού του διαιτητή Ράμμου! (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ο αγώνας της Τούμπας -έγινε μεσοβδόμαδα- ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Δικεφάλου, που πίεσε τον Παναιτωλικό και τελικά τον φιλοδώρησε με ένα περιποιημένο τετράμπαλο.

Το σκορ άνοιξε στο 13' ο Νέτο Γικουερίνο με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ιωσηφίδη και με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, καθώς οι παίκτες μας δεν εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές και καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο 54' έξυπνη πάσα του Γκουερίνο στον Σαράφη και ... 2-0!

Στο 71' ο Κούδας είχε δοκάρι και στο 81' ο Παναιτωλικός μείωσε με πέναλτι του Παπά που υπέδειξε ο διαιτητής Μονιάκης.

Δύο λεπτά αργότερα (83') ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, με βολίδα άφησε άγαλμα τον Εφραίμοφ,

Το τελικό 4-1 έγινε με δυνατό σουτ του Άγγελου Αναστασιάδη στο 87' (δοκάρι και μέσα).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Σαράφης, Τερζανίδης, Γκουερίνο, Ασλανίδης (46' Κούδας)

Παναιτωλικός: Εφραίμοφ, Τάκος (61' Μπαρμπούτης), Σιακούφης, Γούναρης, Σερκίδης, Οικονάμου, Γαβαλάς, Κωστόπουλος, Παπάς, Μπαμτούμας (77' Καβάγιας), Αλεξιάδης

* Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ πέτυχαν σε σύνολο 30 αγώνων: 21 νίκες, 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν μόλις δύο φορές, από Γιάννινα εκτός και Ατρόμητο εντός, με την τελευταία ήττα να έρχεται την προτελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο στην Τούμπα σε αδιάφορο παιχνίδι, καθώς το πρωτάθλημα ήταν ήδη εξασφαλισμένο.

* Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη χρονιά έχοντας πετύχει 60 τέρματα (καλύτερη επίθεση!), ενώ δέχτηκε 17 (καλύτερη άμυνα!). είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια...

Διαβάστε ακόμη...