Πίσω από τις «εντολές» του Σαββίδη

Από sdna.gr: Σε εγρήγορση βρίσκονται οι επιτελείς του ΠΑΟΚ μετά από μια σειρά επαφών με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος οριοθέτησε την επόμενη ημέρα.
Πηγή: sdna.gr
Πίσω από τις «εντολές» του Σαββίδη

Η ενίσχυση του Φερέιρα, το νέο μοντέλο επί των μεταγραφικών και η νέα πολιτική εξορθολογισμού.

O Ιβάν Σαββίδης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Αμπέλ Φερέιρα προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις: Ενίσχυση αγωνιστικής εικόνας με την παράλληλη εξισορρόπηση του μπάτζετ. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια για την επόμενη ημέρα;

Στήριξη και ενίσχυση σε Φερέιρα

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ στηρίζει απόλυτα - όπως τουλάχιστον δείχνουν και οι πράξεις του- τον Πορτογάλο τεχνικό παρά το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στα σχοινιά. Μετά τις επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη, ο Φερέιρα βγαίνει πιο ενισχυμένος, έχοντας πλέον την ευθύνη να παρουσιάσει ένα πλάνο για τον ΠΑΟΚ της επόμενης ημέρας με βάση το υλικό που διαθέτει στην παρούσα φάση στα χέρια του. Σαφώς και θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Πορτογάλος δεν μπορεί να οριοθετήσει σε γενικές γραμμές το μοντέλο της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Η νέα φόρμουλα του ΠΑΟΚ και η γενική εποπτεία του Γ.Σαββίδη

Είναι σαφές πως στη μεταγραφική περίοδο, ο ΠΑΟΚ δεν θα κινηθεί στο μοντέλο του τεχνικού διευθυντή που έχει το απόλυτο κουμάντο επί της ομάδας. Κάτι που δεν έχει να κάνει με τον Μάριο Μπράνκο και το μέλλον του στις τάξεις του Δικεφάλου. Είναι μια συνειδητή επιλογή των ανθρώπων του Δικεφάλου μετά τη... θλιβερή διαπίστωση πως οι τεχνικοί διευθυντές άλλαζαν με χαρακτηριστική ευκολία τα τελευταία χρόνια. Για τους «ασπρόμαυρους» δεν φαντάζει λογικό να... φορτώνουν με το «καλημέρα» την αποκλειστική ευθύνη σε ανθρώπους που δεν έχουν απόλυτη επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων του συλλόγου.

Και το ίδιο ισχύει και με τους προπονητές του ενός ή δύο χρόνων. Συνεπώς, η αλλαγή μοντέλου φάνταζε επιβεβλημένη για τους νταμπλούχους Ελλάδος που αποφάσισαν να ενισχύσουν τον Φερέιρα και σε αυτό το κομμάτι με τη συμβολή του τεχνικού διευθυντή (σ.σ. με την υποσημείωση να μην απαξιώνεται ο συγκεκριμένος ρόλος).

Προπονητής και τεχνικός διευθυντής επί των μεταγραφικών θα υπάγονται σε μια γενική εποπτεία. Και το ρόλο αυτό θα αναλάβει ο Γιώργος Σαββίδης. Ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα ενεργός σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Δικέφαλο, ωστόσο, πλέον αναλαμβάνει και την επίβλεψη ενός τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Φάκελος Νέα Τούμπα και προπονητικού κέντρου

Δεν είναι κοινό μυστικό πως το θέμα της Νέας Τούμπας δεν προχωρά όσο γρήγορα θα ήλπιζαν οι «ασπρόμαυροι», με τον Ιβάν Σαββίδη να ρίχνει στο τραπέζι το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να γίνει σαφές που βρίσκεται η διαδικασία και πως προχωρά το χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα, θέτει και θέμα Νέας Μεσημβρίας. Κοινώς, ο ΠΑΟΚ ψάχνει και ψάχνεται για εγκαταστάσεις που θα εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην πρώτη ομάδα και στις ακαδημίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην εποχή Σαββίδη ανοίγει θέμα προπονητικού κέντρου, ωστόσο, αυτήν την φορά ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου είναι αποφασισμένος και ζητά ξεκάθαρο business plan για τη δημιουργία νέων προπονητικών εγκαταστάσεων!

Εξορθολογισμός μπάτζετ

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την αναστολή κάθε δραστηριότητας θα επιφέρει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και ζημιές. Σαφώς εξαίρεση στην κουβέντα δεν θα μπορούσαν να αποτελούν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες εκ των πραγμάτων θα πρέπει να πειθαρχήσουν σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα το επόμενο διάστημα. Ανάμεσά σε αυτές βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι υπάγεται σε έναν άνθρωπο με τεράστια οικονομική δύναμη.

Εδώ και καιρό οι επιτελείς του Δικεφάλου έχουν πάρει την απόφαση να κινούνται πλέον με ισορροπία, βάζοντας ένα φρένο σε μια αλόγιστη σπατάλη χρημάτων, επενδύοντας περισσότερο στην ανάπτυξη και εξέλιξη ενός μοντέλου που θα βασίζεται σε προσεγμένες επιλογές στελεχών αλλά και ποδοσφαιριστών. Κάτι που σαφώς θα έχει και τη στήριξη της ιδιοκτησίας, απαιτώντας χρόνο και υπομονή προκειμένου να έχει και αποτελέσματα αλλά και να φέρει τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στη λεγόμενη... αυτάρκεια αλλά και πάντα μέσα στους στόχους του. Προς αυτήν την κατεύθυνση και η εντολή για τον εξορθολογισμό του μπάτζετ.

Διαβάστε ακόμη...