Ξόρκισε τον δαίμονα κάνοντας ρεκόρ! (2014)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 6/4/2014, ο "Δικέφαλος" κέρδισε στην Τούμπα τον Ατρόμητο Αθηνών με 2-0, στα πλαίσια της 33ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2013-2014...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ξόρκισε τον δαίμονα κάνοντας ρεκόρ! (2014)

13.000 φίλοι του ΠΑΟΚ είδαν την ομάδα να πετυχαίνει το καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ της ιστορίας της με 16 νίκες και μόνο μία ισοπαλία, αυτήν με τον Απόλλωνα .

Ο Γιώργος Γεωργιάδης κατέβασε στο αρχικό σχήμα τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σκόνδρα, Βιτόρ, Ινσαουράλδε, Λίνο, μπροστά τους ο Κάτσε, στη μεσαία γραμμή Λούκας – Βούκιτς – Νάτχο – Κατσουράνη και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη. Εκτός αποστολής έμεινε την τελευταία στιγμή ο Αθανασιάδης λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ μόλις στο 5' με τον Σαλπιγγίδη, όταν ο Νάτχο βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη της άμυνας του Ατρομήτου και εκείνος πλάσαρε ψύχραιμα τον Τσέναμο.

Το παιχνίδι ήταν ανοικτό καθώς οι Περιστεριώτες μετά το 1-0 προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Γλύκου, όμως ο ΠΑΟΚ πιέζοντας στη μεσαία γραμμή τους υποχρέωνε σε λάθη που όμως δεν απέφεραν επικίνδυνες επιθέσεις για τους παίκτες μας οι οποίοι διακρινόταν από μια φλυαρία στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, υποπίπτοντας και αυτοί σε λάθη τα περισσότερα αβίαστα.

Ο Ατρόμητος στο πρώτο 45λεπτο ήταν τελείως ακίνδυνος επιθετικά με τον Ούμπιντεζ να έχει αντιμετωπισθεί εξαιρετικά από το αμυντικό πλάνο του ΠΑΟΚ.

Στο 35' πολύ καλό μακρινό σουτ του Σκόνδρα το απέκρουσε δύσκολα ο Τζενάμο σε κόρνερ, ενώ στο 37' ο Βούκιτς πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι αρκετές προσπάθειες που ξεκινούσαν από τη μεσαία γραμμή με καλές προοπτικές, όμως τα πάντα χαλούσαν λίγο πριν την τελική προσπάθεια...

Αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι ο Μάνταλος πέρασε απαρατήρητος στο πρώτο μισό του αγώνα, βέβαια τον βοήθησε το γεγονός ότι ήταν ένα παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις, σφύριξε ελάχιστα και άφησε το παιχνίδι να παιχτεί...

Στο 50' ο Λούκας έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Βούκιτς αλλά από πολύ καλή θέση πλάσαρε άουτ. Όλη η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη φάση ήταν για σεμινάριο.

Δύο λεπτά αργότερα (52') νέα πολύ καλή προσπάθεια καταλήγει σε σουτ του Νάτχο που πέρασε κόρνερ. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να κλειδώσει το ματς όμως ο Ατρόμητος στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και είχαν μια δυο καλές στιγμές κυρίως με μακρινά σουτ.

Στο διάστημα αυτό υπήρχαν στιγμές που η ομάδα έμοιαζε να είναι σε τρικυμία και η άμυνα απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα από την περιοχή...

Η πρώτη κίνηση του Γεωργιάδη άκουγε στο όνομα Κοστίν Λάζαρ, με τον Ρουμάνο να περνάει στο 65' στη θέση του Βούκιτς. Εκτός από την αλλαγή προσώπων είχαμε και αλλαγή τακτικής καθώς το σύστημα μετατράπηκε σε 4-2-3-1.

Στο 73' καλό σουτ του Κάτσε το απέκρουσε σε δύο χρόνους ο Τσενάμο και στο 76' μπήκε στο παιχνίδι ο Κίτσιου στη θέση του Κατσουράνη που δεν πρόσφερε και πολλά στα λεπτά της παρουσίας του στην 11άδα...

Στο 85' ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη με εξαιρετικό γκολ του Μπίμπρας Νάτχο! Ο Ισραηλινός έφυγε στην αντεπίθεση και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0! Ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν η τελευταία αλλαγή του ΠΑΟΚ (μπήκε στη θέση του Σαλπιγγίδη).

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου, οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαχειρίστηκαν έξυπνα το θέμα των κίτρινων καρτών ώστε να μπούνε καθαροί στα επερχόμενα play offs. Tην ίδια ώρα ο κόσμος στις εξέδρες έστελνε το δικό του μήνυμα ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που θα γινόταν τη Μεγάλη Τετάρτη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Βίτορ, Ινσαρουάλδε, Κάτσε, Κατσουράνης (76' Κίτσιου), Νάτχο, Λούκας, Βούκιτς (65' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης (86' Κουλούρης).

Ατρόμητος: Τσέναμο, Φυτανίδης, Μπρίτο (90' Κιβρακίδης), Νάστος, Παπαδόπουλος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος,. Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Φωτάκης (46' Μπάλλας).

.................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το παιχνίδι, δήλωσε χαρούμενος για το ρεκόρ των γκολ που έσπασε σήμερα, τόνισε ωστόσο πως η πρόκριση κόντρα στον ΟΣΦΠ θα έρθει στο γήπεδο και όχι με βαρύγδουπες δηλώσεις...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

"Το πρώτο μέρος ήταν καλό, παίξαμε καλά και δεν αφήσαμε περιθώριο στον αντίπαλο. Στο δεύτερο δεν ήμασταν καλοί, είχαμε μόνο κάποια ξεσπάσματα. Γενικά ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη.

Είναι μήνυμα εν όψει του ημιτελικού; "Δεν θέλουμε να στείλουμε μήνυμα. Πρέπει να βελτιωνόμαστε. Είχαμε κάποια σταθερότητα, αλλά έρχονται κρίσιμα παιχνίδια και ελπίζουμε να είμαστε σοβαροί. Θα δούμε στη συνέχεια."

Για την εικόνα της Τούμπας; "Αν δεν κάνω λάθος σπάσαμε ένα ρεκόρ της ιστορίας της ομάδας. Πρέπει να το συνεχίσουμε. Σίγουρα είναι θετικό. Δεν είναι το πιο ουσιαστικό όμως, όσο αυτά που έρχονται."

Για το προσωπικό του ρεκόρ; "Είναι κάτι σημαντικό και σπουδαίο που ξεπέρασα ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή στη λίστα. Συνεχίζουμε και ως ομάδα και εγώ προσωπικά."

Για τα μηνύματα του κόσμου για ΟΣΦΠ; "Δεν θα πρέπει να δυναμιτίσουμε την ατμόσφαιρα με βαρύγδουπες δηλώσεις. Προέχει το ματς με Λιβαδειά. θέλουμε να πάμε τελικό, λείπει απο την ομάδα ένας τίτλος. Αλλά δηλώσεις που δεν κάνουν καλό, πρέπει να τις αποφεύγουμε. Θέλουμε να πάμε τελικό όλοι στην ομάδα, ας ελπίσουμε πως στην κρίσιμη στιγμή να τα πάμε καλά."

Το ρεκόρ το έκανες μετά απο μια πάσα του Νάτχο. Είναι παίκτης που σε αξιοποιεί καλύτερα; "Έχει ποιότητα, καθαρή πάσα. Μας έχει βοηθήσει κι ελπίζουμε να συνεχίσει. Είναι σημαντικό ο καθένας ξεχωριστά να δίνει κάτι παραπάνω για να έρχονται τα αποτελέσματα."

.................................

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιώργος Γεωργιάδης, τόνισε πως η ομάδα του πέτυχε μια καθαρή νίκη απέναντι στον Ατρόμητο τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα.

Τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

"Πετύχαμε μία καθαρή νίκη. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε ευκαιρίες για το 2-0, αλλά κάναμε πολλά λάθη με τη μπάλα στα πόδια. Γενικά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον Ατρόμητο, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα.

Για 15-20 λεπτά χάσαμε κάποια μέτρα στο γήπεδο και παίξαμε άμυνα. Δεν είναι ευχάριστο να το βλέπεις αλλά συμβαίνει απέναντι σε καλές ομάδες. Σιγά σιγά, όμως, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε.

Οι παίκτες νομίζω ότι το έχουν καταλάβει αυτό. Κάναμε μία καλή νίκη και συνεχίζουμε».

Για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό: "Όλοι σκεφτόμασταν αυτό το παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες, έχουμε ακόμη δέκα ημέρες για αυτό το ματς. Μεσολαβεί ακόμη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και πρέπει να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας".

Για τις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν επίτηδες οι παίκτες του: "Ο Λάζαρ που έχει 2 αγωνιστικές τιμωρίας, θα χάσει το τελευταίο ματς με τον Λεβαδειακό και το πρώτο των play offs".

.................................

O Μιγκέλ Βιτόρ σε δηλώσεις του μετά τη νίκη με τον Ατρόμητο, χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα τονίζοντας πως ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια ...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, ήμασταν συμπαγείς στην άμυνα, στην αρχή κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα και την ανάπτυξη, αλλά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα".

Για το όφελος της νίκης: "Ένα όφελος έχει να κάνει με τη βαθμολογική συγκομιδή, αποδεικνύοντας ότι ξέρουμε να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας, όφελος και ψυχολογικό γιατί ο Ατρόμητος που είναι μια πολύ καλή ομάδα θα είναι μπροστά μας και στα play offs".

Για το ότι ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στην Τούμπα: "Κάναμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην έδρα μας, χρειαζόμαστε βελτίωση μακριά απ' αυτή σε κάποια στοιχεία, από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν ακόμη σημαντικότεροι και εξίσου σημαντικοί αν θέλετε αγώνες και για τα play offs και για τον ημιτελικό του κυπέλλου, όπου θα πρέπει ο κόσμος όπως έκανε όλη τη σεζόν να είναι εδώ κοντά μας για να μας υποστηρίξει".

Διαβάστε ακόμη...