Ο Φερέιρα κάνει… «χιλιόμετρα στο σπίτι» (vid)

Από thessports.gr: O τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, μαζί με μεγάλες προσωπικότητες του Αθλητισμού από την Πορτογαλία, όπως οι Κάρλος Καρβαχάλ, Μιγκέλ Καρντόζο, Μάριο Μπαρμπόζα, προωθούν την πρωτοβουλία «χιλιόμετρα στο σπίτι», στην προσπάθεια να κρατήσουν τον κόσμο στα σπίτια του λόγω της πανδημίας.
Πηγή: thessports.gr
Ο Φερέιρα κάνει… «χιλιόμετρα στο σπίτι» (vid)

H ιδέα ήρθε από μια ομάδα φίλων που είναι δρομείς και αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν αγώνα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, με την ιδιαιτερότητα ότι ο κάθε αθλητής θα μπορεί να συμμετάσχει από το σπίτι του και σκοπό έχει την συγκέντρωση χρηματικού ποσού, που θα διατεθεί στα νοσοκομεία S. João, στο Πόρτο και στο Centro Hospital do Tâmega e Sousa, στη Πεναφιέλ, για την «μάχη» κατά του covid – 19.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αθλητές θα πρέπει να τρέξουν, να κολυμπήσουν ή να κάνουν ποδηλασία, για τέσσερις ώρες που θα διαρκεί ο αγώνας, (11:00-15:00) σε έναν περιορισμένο χώρο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι κάτι το καινούργιο στην Ιβηρική χερσόνησο, καθώς διοργανώνεται κάθε χρόνο γύρω στον Μάιο, αλλά σε εξωτερικούς χώρους.

Θα είναι η πρώτη φορά όμως που θα δοκιμαστεί σε κλειστό χώρο, λόγω κορωνοϊού και στόχος είναι να ξεπεραστούν οι 3.000 που συμμετείχαν στον τελευταίο αγώνα και οι υποψήφιοι να φτάσουν τους 10 χιλιάδες εγγεγραμμένους.

Οι εγγραφές φυσικά θα είναι δωρεάν και αναμένεται να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από δωρεές.

Διαβάστε ακόμη...