Το πρώτο διπλό στην Τρίπολη (2009)

Σαν σήμερα στις 5/4/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Το πρώτο διπλό στην Τρίπολη (2009)

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος έμεινε πιστός στις πολύ καλές εμφανίσεις εκείνο το διάστημα και με ηγέτη τον Κονσεϊσάο - που πέτυχε ένα γκολ όνειρο - πήρε το 6ο διπλό στη σεζόν, επικρατώντας με 0-2 στην Τρίπολη

Πολύ δυνατά μπήκε ο ΠΑΟΚ στο ματς αναγκάζοντας τον Αστέρα μέχρι το 25' απλά να παρακολουθεί τους παίκτες της ομάδας μας, που κάνανε οργανωμένες επιθέσεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου η επιτυχία του γκολ, πράγμα που τελικά έγινε στο 16' με τον Ηλία Αναστασάκο. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του με τον ΠΑΟΚ και το δεύτερο απέναντι στην παλιά του ομάδα (είχε περάσει από την Τρίπολη για μια τριετία).

Με ένα καθαρό 4-3-3 παράταξε την ομάδα ο Σάντος, οι δύο Πορτογάλοι (Βιεϊρίνια και Κονσεϊσάο) άλλαζαν πλευρά σε πολλές στιγμές του αγώνα αποτελώντας πηγή κινδύνων για την άμυνα του Αστέρα. Τα τρία χαφ (Μπαλάφας, Βερόν και Σορλέν) έκαναν πολλή δουλειά στο χώρο ευθύνης τους και με το συνεχές πρεσάρισμα ανάγκαζαν τους αντιπάλους τους να κάνουν συνεχόμενα λάθη προκαλώντας τη δυσφορία της εξέδρας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της ομάδας έπεσε κάπως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε να ισοφαρισθεί. Πολύ καλά διαβασμένος αποδείχτηκε ο Πορτογάλος τεχνικός της ομάδας μας που πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που αυτός ήθελε...

Να τονίσουμε επίσης ότι οι παίκτες του Σάντος δεν επηρεάστηκαν από τις πολλές απουσίες, ούτε από την έντονη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών και μέσα στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν δείγματα μεγάλης ομάδας που ξέρει να παίρνει τελικά αυτό που θέλει.

Αισθητή η παρουσία περίπου 250 φίλων της ομάδας - κυρίως από γειτονικούς Νομούς - που έδωσαν δυναμικό παρόν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και συμπαραστάθηκαν στους παίκτες, παρά το γεγονός ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν πήρε εισιτήρια .

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε στο 6' την πρώτη ευκαιρία με τον Κονσεϊσάο και στη συνέχεια το Βερόν να μην μπορούν να σκοράρουν από καλή θέση. Στη συνέχεια πολύ καλή κεφαλιά του Μπιζέρα έφυγε μόλις άουτ και ένα σουτ του Βιερίνια που απέκρουσε εύκολα ο Αμπάρης.

Στο 16' μετά από σέντρα του αρχηγού από αριστερά και λάθος του Αμπάρη, ο Αναστασάκος που κυνήγησε τη φάση και πίεσε τον τερματοφύλακα επωφελήθηκε και με γρήγορο γυριστό έγραψε το 0-1.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ διατήρησε για κάποια λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μετά ο Αστέρας προσπάθησε να πιέσει και είχε δοκάρι μετά από σέντρα του Ζαϊρί και κόντρα στην πλάτη του Βερόν.

Το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο έκλεισε με πολλά λάθη εκατέρωθεν και όχι στρωτό ποδόσφαιρο. Αξιοσημείωτο ένα οφσάιντ που δόθηκε στον Σορλέν μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Αναστασάκου, το οποίο "ανακάλυψε" ο επόπτης σε μία φάση εύκολα αντιληπτή χωρίς καν το replay.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στον Αστέρα ο οποίος προσπάθησε να απειλήσει κάνοντας σχετικά νωρίς τις αλλαγές βάζοντας στο παιχνίδι επιθετικογενείς παίχτες και φτάνοντας να παίζει με τέσσερις επιθετικούς, είχε κάποιες τελικές ενέργειες και κάποιες έξυπνες μπαλιές τις οποίες όμως καθάρισε εύκολα ο Χαλκιάς.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έκανε συντήρηση δυνάμεων και όλα έδειχναν ότι δεν θα κυνηγούσε κάποιο γκολ. Η ομάδα μας κρατούσε σχετικά εύκολα το 0-1 από τον Αστέρα, ο οποίος προσπαθούσε αλλά έδειχνε ότι δεν πίστευε σε ανατροπή του σκορ.

Στο 80' όμως ο Δικέφαλος σε μία ιδανική αντεπίθεση και μετά από ωραία μπαλιά του Βερόν στον Σνάουτσνερ, ο Πολωνός πάσαρε από δεξιά στον Κονσεϊσάο ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα και με ασύλληπτο σουτ με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του εμβρόντητου Αμπάρη πετυχαίνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Τα τελευταία λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά με τον Αστέρα να πετάει και ... επισήμως λευκή πετσέτα και τον Σάντος να κάνει άλλες δύο αλλαγές (στο 77' μπήκε ο Ίβιτς), δίνοντας χρόνο στον Μπακαγιόκο (86'), αλλά και στον Πάμπλο Γκαρσία (89').

Τέλος ο Βερόν πήρε την 7η κίτρινη κάρτα στο Πρωτάθλημα και θα έχανε τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, ενώ ο Σορλέν πήρε την 4η και θα έχανε ένα από αυτά.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φυτανίδης (Αργυρόπουλος 71΄), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Κανακούδης, Φλάβιο (Μιλάνο 62΄), Μπαστία, Καρντόσο, Ζαϊρί (Τσέζαρεκ 78΄), Καούνος, Φιλομένο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Μαλεζάς, Λίνο, Βιερίνια (Ίβιτς 77΄), Βερόν (Γκαρσία 89΄), Σορλέν, Μπαλάφας,, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (Μπακαγιόκο 86΄)

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή διατηρήθηκε στη 2η θέση του πρωταθλήματος, αλλά και άφησε πίσω την ΑΕΚ ένα βαθμό στη βαθμολογία των play offs.

Με αυτό το διπλό η ομάδα μας έφτασε τους 23 βαθμούς εκτός έδρας (6 διπλά και 5 ισοπαλίες) πράγμα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αν αναλογιστεί κανείς την εκτός έδρας συγκομιδή μας τα πρηγούμενα χρόνια.

Η ομάδα, παρά το ότι αγωνίσθηκε χωρίς τους βασικότατους φέτος Κοντρέρας - Γκαρσία - Ίβιτς - Μουσλίμοβιτς αλλά και τους βασικούς (στην αρχή κυρίως της χρονιάς) Δάρλα - Αντόνιο, δεν έχασε στο ελάχιστο την γνωστή εικόνα που παρουσίαζε και πήρε ακόμη ένα σπουδαίο τρίποντο.

Δηλώσεις Σάντος:

"Είχαμε ηρεμία και οργάνωση, γεγονός που φάνηκε μέσα από τις κινήσεις μας. Πετύχαμε το πρώτο γκολ την κατάλληλη στιγμή και μας βοήθησε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που θέλαμε. Μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, περισσότερο όμως μας ευχαριστεί η λειτουργία του συνόλου στην άμυνα.

Εκτιμώ ότι αντιδράσαμε πολύ σωστά όταν ο Αστέρας προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Οι αναπληρωματικοί κατάλαβαν τι ήθελα. Ξέρετε ότι από τη φύση μου είναι απαιτητικός και το επαναλαμβάνω ότι ακόμη δεν βρισκόμαστε στα επίπεδα απόδοσης που θα ήθελα".

Διαβάστε ακόμη...