Το κενό του Πρίγιοβιτς και οι Άκπομ-Σφιντέρσκι

Από paok24.com: Τι κατάφεραν οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ σε σχέση με την εκπληκτική σεζόν του Σέρβου στράικερ που έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Πηγή: paok24.com
Το κενό του Πρίγιοβιτς και οι Άκπομ-Σφιντέρσκι

Ο Αμπέλ Φερέιρα πολλές φορές μέσα στην χρονιά είχε τονίσει τις διαφορές με την προηγούμενη και σε στιγμή είχε αναφερθεί και στον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς και στην ικανότητα του να σκοράρει κατά ρυπάς την περασμένη σεζόν, ακόμα και σε φάσεις που πολλοί τις θεωρούσαν χαμένες. Έτσι με αυτά κι αυτά ο Πρίγιοβιτς μέτρησε 18 γκολ σε 27 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.

Μάλιστα οι εν λόγω επιδόσεις του τον είχαν φέρει μέσα σε κορυφαίες λίστες ανά την Ευρώπη και έτσι η πρόταση της Αλ Ιτιχάντ μπορεί να ήταν από ένα όχι και τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά ήταν δύσκολο να προσπεραστεί από τον Σέρβο killer που υπερ-τριπλασίασε τις ετήσιες αποδοχές που είχε στον ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Πρίγιοβιτς να φύγει με τον ερχομό του 2019 από τον ΠΑΟΚ, το βάρος να πέσει πάνω στους Άκπομ και Καρέλη, αλλά και στο νεαρό Κάρολ Σφιντέρσκι που ήρθε εκείνον τον Γενάρη στο Δικέφαλο.

Τη νέα σεζόν ο δανεισμός του Νίκου Καρέλη είχε λήξει. Έτσι το βάρος έπεφτε στους δύο φορ που είχαν μείνει. Έτσι σε σύνολο 35 αγώνων μέχρι και τη διακοπή, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με έναν από τους δύο επιθετικούς του μέσα στην 11άδα, εκτός από τον αγώνα με τον Πανιώνιο όπου ξεκίνησε και με τους δύο επιθετικούς στην βασική ομάδα. Απολογισμός ήταν 13 γκολ για τον Σφιντέρσκι και 9 για τον Άκπομ, με σύνολο 22 τερμάτων. Εδώ όμως είναι και η διαφορά, μιας και ο ΠΑΟΚ με τους δύο παίκτες στην ομάδα έπαιξε μήνες παραπάνω από όσο έπαιξε με τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Ο "Πρίγιο" είχε πετύχει τα 18 γκολ μέχρι και τη διακοπή των Χριστουγέννων, στο διάστημα που οι δύο παίκτες τη φετινή χρονιά 9 (Σφιντέρσκι) και 5 (Άκπομ) γκολ αντίστοιχα.

Η διαφορά είναι μεγάλη και είναι η ίσως και μία από τις αιτίες που ο ΠΑΟΚ έχασε κάποιους βαθμούς ή ευρωπαϊκές προκρίσεις. Η σεζόν που έκανε πέρσι ο Πρίγιοβιτς ήταν ονειρική και αυτή του έδωσε το εισιτήριο για τη Σαουδική Αραβία και την χρυσή του μεταγραφή και είναι πάντα άδικο να περιμένουμε από τους επόμενους και δη δύο νέους επιθετικούς που δεν ήταν πάντα οι βασικοί στις ομάδες που αγωνιζόντουσαν, να φτάσουν τα δικά του νούμερα στην στατιστική. Άλλωστε ο Πρίγιοβιτς έκανε το ρεκόρ του σαν στυγνός εκτελεστής και με εκτελέσεις πέναλτι που δεν είχαν φέτος οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, αλλά και χωρίς ασίστ...

Όπως και να 'χει, το ρεκόρ έγινε, ο Πρίγιοβιτς θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιθετικούς του ΠΑΟΚ και πλέον η νέα εποχή της ομάδας από τη νέα σεζόν θα πρέπει να βρει έναν τρόπο ώστε αυτά τα γκολ να έρχονται, ασχέτως εάν τα πετυχαίνουν οι επιθετικοί της ομάδας, οι μέσοι ή οι αμυντικοί...

Διαβάστε ακόμη...