O αγνώριστος φετινός Μπίσεσβαρ

Από paok24.com: Ο "φιρτουόζος" μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, φέτος δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που έκρινε αναμετρήσεις και χάριζε απλόχερα βαθμούς στην ομάδα του.
Πηγή: paok24.com
O αγνώριστος φετινός Μπίσεσβαρ

Ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 μαζί με την υπόλοιπη φουρνιά που έμελλε να γράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στην ιστορία του συλλόγου. Γεννημένος στην Ολλανδία με καταγωγή από το Σουρινάμ, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αποτέλεσε από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας αρκετά νωρίς. Η εκπληκτική του τεχνική κατάρτιση έφερε την επιλογή για την βασική 11άδα μονόδρομο για όλους τους προπονητές που τον είχαν στο ρόστερ τους. Ακόμα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που την πρώτη χρονιά τον είχε σε δεύτερο ρόλο, ολοκλήρωσε τη σεζόν σαν βασικός στον τελικό κυπέλλου και στην τελευταία σεζόν που συνεργάστηκαν ήταν από εκείνους που συνέβαλαν στην ανανέωση του συμβολαίου του.

Τι όμως έχει αλλάξει φέτος και ο Μπίσεσβαρ από εκεί που ξεκίνησε ονειρικά κόντρα τον Άγιαξ, φαίνεται σαν να μην μπορεί να ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα στον ρυθμό που αγωνίζεται σήμερα, παρότι τεχνικά υπερέχει από όλους στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Εξ αρχής ο "Μπίσε" ουδέποτε φημιζόταν για τη φυσική του κατάσταση. Άλλωστε για αυτό το λόγο ο Βλάνταν Ίβιτς στο πρώτο μισό της χρονιά δεν τον είχε σε κάθε παιχνίδι στην 11άδα, αλλά του έδινε κατά καιρούς ανάσες και όλοι μέναμε με την απορία γιατί δεν παίζει.

Ο Ντιέγκο λοιπόν την πρώτη χρονιά του στον ΠΑΟΚ πρόλαβε να παίξει 44 παιχνίδια. Από αυτά τα 31 σαν βασικός και είχε 7 γκολ και 10 ασίστ σε σύνολο 2853 αγωνιστικών λεπτών. Αποκορύφωμά του το γκολ και το βραβείο του MVP στον τελικό του Βόλου, όπου έμεινε και χάιλαϊτ για εκείνον μέχρι εκείνη την ημέρα, μιας και ήταν ο δεύτερος του τίτλος στην καριέρα του, με τον πρώτο να είναι το κύπελλο Ολλανδίας με την Φέγενορντ, όταν ήταν ακόμα 20 ετών.

Την επόμενη σεζόν όπου ήρθε ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ και το κλεμμένο πρωτάθλημα στα δικαστήρια, ο Μπίσεσβαρ είχε 32 συμμετοχές, με τις 14 σαν βασικός και 3 γκολ και 4 ασίστ σε 1513 αγωνιστικά λεπτά. Σχεδόν μία παρόμοια χρονιά λοιπόν μιας και έπαιξε τον μισό χρόνο από την προηγούμενη. Δεν συμμάζεψε κάποιο ιδιαίτερο παιχνίδι, εκτός από την εκτός έδρας νίκη στην Λαμία με 0-2 και τις νίκες στο κύπελλο με Ατρόμητο και Πανιώνιο εκτός έδρας. Η σεζόν όμως και πάλι τον βρίσκει βασικό στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, που στο πρώτο ημίχρονο έκανε ότι ήθελε τον Μπακάκη και κέρδισε και το πέναλτι που έχασε τελικά ο Πρίγιοβιτς.

Πέρσι και τη σεζόν την απόλυτης επιτυχίας εντός των συνόρων, ο Μπίσεσβαρ, είχε σύνολο 40 συμμετοχές με τις 32 σαν βασικός και ονειρικό απολογισμό 10 γκολ και 10 ασίστ. Μάλιστα το μεγάλο επίτευγμα του Double-Double από τον Ολλανδό ήρθε όταν είχε λίγο μεγαλύτερη συμμετοχή από την πρώτη του σεζόν, μιας και τα έκανε αυτά σε 2818 λεπτά. Είχε συμμετοχή σαν σκόρερ ή σαν δημιουργός σε 15 γκολ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα σε σύνολο 27 συμμετοχών, κάτι που δείχνει ότι έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην απόλυτη χρονιά του ΠΑΟΚ.

Αυτές οι επιδόσεις εκτός από την ανανέωση του συμβολαίου τον έφεραν και στο επίκεντρο της νέας χρονιάς με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αναφερθεί πολλάκις στον Μπίσεσβαρ ότι βλέπει προσόντα που δύσκολα βρίσκει σε πολλούς παίκτες που έχει δει και έτσι τον εμπιστεύεται τυφλά. Εν τέλει ο Μπίσε φέτος έχει 4 γκολ και 6 ασίστ σε 29 αναμετρήσεις, όπου οι 23 είναι σαν βασικός. Μάλιστα αυτή τη φορά έχει και την περισσότερη ποσοστιαία συμμετοχή σε λεπτά, μιας και οι συμμετοχές του είναι σε 2013 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Η φετινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τον Ολλανδό μάγο του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό ίσως και προς την καλή κατεύθυνση, μιας και ένας παίκτης με την εμπειρία του, θα μπορεί να βρει τις αδυναμίες του μέσα στο διάστημα της διακοπής, να καθαρίσει το μυαλό του και την επόμενη χρονιά να είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις και νέες κατακτήσεις, χωρίς όλη η ομάδα να περιμένει τα πάντα από τον ίδιο, αλλά σαν μέλος του συνόλου, όπου και λειτουργούσε τα τρία προηγούμενα χρόνια...

Διαβάστε ακόμη...