Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Σούπερ Λιγκ για το μέλλον του πρωταθλήματος

Από sdna.gr : Οι «14» του πρωταθλήματος θα συζητήσουν για τους αγώνες κατάταξης. Τέλος Μαϊου το πιθανότερο σενάριο για σέντρα, κορωνοϊού επιτρέποντος.
Πηγή: sdna.gr
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη η Σούπερ Λιγκ για το μέλλον του πρωταθλήματος

Μέσω τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι (16.00) θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ και θα συζητήσει για το μέλλ0ν του πρωταθλήματος.

Απόφαση δεν μπορεί να παρθεί αφού η κατάσταση με την πανδημία είναι ρευστή. Αυτό που θα γίνει θα είναι μια συζήτηση, και είναι πιθανό να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των αγώνων κατάταξης, με τον… αστερίσκο ότι θα υπάρχει το «οκ» από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

Η ΟΥΕΦΑ άλλωστε, την Τετάρτη 1/4 αποφάσισε ουσιαστικά, την παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αδειάζοντας μέχρι τότε το καλεντάρι της, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, αφού σε αντίθετη περίπτωση οι οικονομικές ζημιές θα είναι τεράστιες.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι και ο λόγος που δεν θα έχει τύχη πρόταση που ενδεχομένως θα τεθεί για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος εδώ και τώρα. «Δεν είναι δυνατόν η ΟΥΕΦΑ να λέει ότι είναι προτεραιότητα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα κι εμείς να βγούμε και να πούμε ότι το διακόπτουμε» σχολίαζαν στη Λίγκα.

Είναι πιθανό ακόμα, να τεθεί και θέμα αναδιάρθρωσης με αύξηση των ομάδων σε 16 ή ακόμη και σε 18, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, σενάριο που επίσης είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί.

Με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα γίνουν προπονήσεις μέχρι το τέλος του Απριλίου (μέχρι στιγμής υπάρχει απόφαση μέχρι τις 11/4 και θα δοθεί νέα παράταση), και ότι οι ομάδες θέλουν μία περίοδο μίνι προετοιμασίας περίπου 20 ημερών, η πιθανότερη ημερομηνία που θα τεθεί στο τραπέζι για έναρξη των αγώνων είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαϊου (30-31/5). Το ενδεχόμενο η σέντρα να γίνει νωρίτερα (23-24/5), συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες!

Επίσης, αναμένεται να τεθεί πρόταση για μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών την τρέχουσα περίοδο.

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 02.04.2020 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League και συναφή ζητήματα.

2. Διάφορα.

Διαβάστε ακόμη...