«Στο τραπέζι η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Από sdna.gr : Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για διακοπή πρωταθλήματος και στο ποδόσφαιρο ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Πηγή: sdna.gr
«Στο τραπέζι η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς θα επηρεάσει η λαίλαπα του κορωνοϊού και τον αθλητισμό στην Ελλάδα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και της οριστικής διακοπής στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας πως κι αυτό έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Είναι βέβαιο ότι το θέμα των πρωταθλημάτων, αν θα πρέπει να διακοπούν ή όχι, είναι πάνω στο τραπέζι. Σε επικοινωνίες που έχω και με τις λίγκες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση. Στο μπάσκετ έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα και εκεί ζητούν τη δική μου νομοθετική πρωτοβουλία. Κάτι αντίστοιχο ζητά η λίγκα του βόλεϊ, χωρίς να είναι κάτι επίσημο.

Στο ποδόσφαιρο είναι πιο συγκρατημένοι γιατί η UEFA δίνει ένα στίγμα και βάζει στο πλάνο το σενάριο ολοκλήρωσης των διοργανώσεων ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, πάντα όμως σε συνεργασία με τους συνδέσμους των επαγγελματιών αθλητών, γιατί είναι εργαζόμενοι και τους ενδιαφέρει άμεσα», ανέφερε.

Αναφορικά με τις εκλογές των ομοσπονδιών κι αν θα διεξαχθούν κανονικά μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε πως: «Το ζήτημα των εκλογών έχει αρχίσει να απασχολεί διοικήσεις ή υποψηφίους αθλητικών ομοσπονδιών. Εμείς δεν έχουμε μπει ακόμη σε αυτή τη συζήτηση, γιατί προέχει για μας προέχει πώς θα σώσουμε ό,τι μπορούμε από την αθλητική οικογένεια και πώς θα βάλουμε πλάτη όπως μπορούμε σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Θα έρθει όμως η ώρα του και θα πάρουμε αποφάσεις, αν με το καλό τον Μάιο έχουμε ισορροπήσει και έχουμε ξαναβρεθεί στις θέσεις μας».

Διαβάστε ακόμη...