Ο ΠΑΟΚ δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, λόγω κορονοϊού!

Από sfina.gr: Δεν είναι μόνο το καθαρά αγωνιστικό τμήμα που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό.
Πηγή: sfina.gr
Ο ΠΑΟΚ δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, λόγω κορονοϊού!

Η πανδημία που έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας, «πάγωσε» και τις διαδικασίες για την Νέα Τούμπα που είχαν φτάσει σε ένα κομβικό σημείο.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό (από τις 19 Φεβρουαρίου για την ακρίβεια) είχαν κατατεθεί από πλευράς ΠΑΟΚ στο τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος τρεις φάκελοι περίπου 1000 σελίδων συνολικά με όλο το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και αναμενόταν η προώθησή τους στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου στην συνέχεια να έβγαιναν σε δημόσια διαβούλευση.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα καθυστερήσει ελέω του κορονοϊού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από τότε μέχρι σήμερα, ο ΠΑΟΚ έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Στελέχη της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ πριν την απαγόρευση μετακίνησης ταξίδεψαν στην Αθήνα και είχαν συνάντηση με τους επικεφαλείς του υπουργείου Πολιτισμού για να συζητήσουν θέματα που είναι της αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου πάνω στην κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από αυτή την σημαντική συζήτηση, το κλίμα στην συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως θετικό και οι άνθρωποι του υπουργείου εμφανίστηκαν πολύ ζεστοί στην προοπτική ανέγερσης νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας και τόνισαν ότι θα βοηθήσουν όσο μπορούν να «τρέξουν» γρήγορα διαδικασίες.

Αυτό που είναι το ιδιαιτέρως θετικό νέο από την συγκεκριμένη συνάντηση, αφορά στην κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνταχθεί ένα μνημόνιο συνεργασίας για το θέμα των αρχαίων ευρημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της κατασκευής.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου, έτσι ώστε οτιδήποτε έρθει στο φως από την ώρα που θα αρχίσουν οι εργασίες να δοθεί στο υπουργείο που θα κάνει τις απαραίτητες όσο και προβλεπόμενες διαδικασίες αξιοποίησής του.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, έκτοτε δεν μπόρεσαν να «τρέξουν» άλλα ζητήματα, όμως σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη συνάντηση θα είναι η βάση για οτιδήποτε γίνει στο μέλλον, αφού το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας είναι μια σημαντική πτυχή για το μέλλον της ομάδας και πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να το τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Διαβάστε ακόμη...