Νίκη με τη σφραγίδα του "Φαραώ" (1992)

Σαν σήμερα στις 29/3/1992, ο ΠΑΟΚ χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στην Τούμπα, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκη με τη σφραγίδα του "Φαραώ" (1992)

Το περίεργο στη υπόθεση ήταν πως αν και η διοίκηση είχε απομακρύνει τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στις 22/3/1992, μετά το 1-1 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, ο Κροάτης τεχνικός βρέθηκε δίπλα στην ομάδα μας και μάλιστα έκανε δηλώσεις μετά το παιχνίδι!!!

Μπροστά σε 6.000 οπαδούς (4.555 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και σκόραρε μόλις στο 8' με τον Μαγκντί Τολμπά, που πήρε την κάθετη του Οικονομίδη, πέρασε τον Μπαρμπαλιά και από πλάγια θέση σημείωσε το γκολ που έμελλε να χαρίσει στον Δικέφαλο τη νίκη!

Οι παίκτες των Μπλάζεβιτς - Γούναρη (!) είχαν και άλλες καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, όμως ο Λαγωνίδης στο 12' στο 29' και στο 48', ο Μαλιούφας στο 17', ο Σκαρτάδος στο 47' και ο Μακγντί στο 68' δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα από καλές θέσεις.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Λαγωνίδης, Μαγκντί και Τζούρτζεβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας (46' Πλίτσης), Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Μαγκντί (88' Μπασμπανάς), Οικονομίδης

Πανιώνιος: Μπαρμπαλιάς, Βερμέζοβιτς, Τόγiας (74' Κατσιαρός), Κουτρόπουλος, Παπουλίδης, Βόκολος, Γρηγορίου, Μάντζιος, Καραβίδας (46' Λεάντρο), Πάντιτς, Λαγωνικάκης

Δηλώσεις:

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: "Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ σήμερα. Απόδειξη είναι οι δύο καλές ευκαιρίες που κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ζήτησα από τους παίκτες μου να είναι πιο αποτελεσματικοί και αυτοί ανταποκρίθηκαν.

Μπορεί να έλειψαν τα πολλά γκολ σήμερα, αλλά τα κρατήσαμε για την Τετάρτη όπου ελπίζουμε να πάρουμε την πρόκριση από τη Δόξα (δικαιώθηκε, νίκη με 4-0 στη ρεβάνς της ήττας μας με 2-0 στη Δράμα).

Σήμερα η ομάδα μας έδειξε δύο πρόσωπα, το πρώτο ήταν όταν παίξαμε μοντέρνο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κάναμε ευκαιρίες και το δεύτερο όταν ξεμείναμε από δυνάμεις για να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε.

Πάντως είμαι ευχαριστημένος γιατί στα τελευταία 6 παιχνίδια έχουμε κατακτήσει 10 από τους 12 βαθμούς που μπορούσαμε μάξιμουμ να πάρουμε"

Γιάννης Γούναρης: "Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Σήμερα είμαι ευχαριστημένος από την άμυνα αφού καταφέραμε για 2η συνεχόμενη Κυριακή στην Τούμπα να μη δεχτούμε γκολ.

Πρέπει να δουλέψουμε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Ο Πανιώνιος έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για το χειροκρότημά του στην ομάδα"

* Στην αρχική photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992, όπως παρατάχτηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...

Διαβάστε ακόμη...