Ποδόσφαιρο το κατακαλόκαιρο συζητάνε τα μέλη των Ευρωπαϊκών Λιγκών

Από sdna.gr : Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την τρέχουσα περίοδο, όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη των Ευρωπαϊκών Λιγκών και οι δύο εναλλακτικές περιπτώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.
Πηγή: sdna.gr
Ποδόσφαιρο το κατακαλόκαιρο συζητάνε τα μέλη των Ευρωπαϊκών Λιγκών

Στα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχει μπει λουκέτο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη 26/3 ανάμεσα στα μέλη των Ευρωπαϊκών Λιγκών συζητήθηκε το τι μέλει γενέσθαι για το ποδόσφαιρο.

Στο… τραπέζι έπεσε το τι μπορεί να γίνει με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αλλά και με την επόμενη.

Απόφαση δεν πάρθηκε αφού αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ρευστή με την πανδημία. Αυτό που ειπώθηκε όμως, στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν 58 μέλη (τη Σούπερ Λιγκ εκπροσώπησε ο Μηνάς Λυσάνδρου), στην πλειοψηφία τους εκπρόσωποι Λιγκών από χώρες της Ευρώπης, στελέχη των European Leagues, αλλά και εκπρόσωποι οργανισμών που ασχολούνται με το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν ότι τα σενάρια τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να έχουν λήξει μέχρι τις 30 Ιουνίου «αυτή τη στιγμή, εμφανίζονται να μην είναι ρεαλιστικά».

Τι μέλει γενέσθαι λοιπόν; Όπως ειπώθηκε εξετάζονται και φαντάζουν ως επικρατέστερα σενάρια που προβλέπουν ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου το τέλος Ιουλίου 2020.

Και τι θα γίνει με την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τη σεζόν 2020-21 δηλαδή.

Δύο είναι οι εναλλακτικές περιπτώσεις:

1. οι εγχώριες διοργανώσεις να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν παράλληλα με τις διοργανώσεις της UEFA (Champions League και Europa League) ή

2. να ξεκινήσουν πρώτα οι εγχώριες διοργανώσεις και αφού ολοκληρωθούν, να αρχίσουν μετά και τελικώς να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της UEFA.

«Η πανδημία δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στην φετινή αγωνιστική περίοδο αλλά και στις επόμενες. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να μείνει ενωμένο και με υπομονή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δουλεύει καθημερινά σε εναλλακτικά σενάρια λαμβάνοντας πάντα υπόψη την αβεβαιότητα της πορείας του φαινομένου. Η οποιαδήποτε λύση που θα προκριθεί θα πρέπει να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη αφού θα επηρεάσει και τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των European Leagues κ. Όλσεν.

Όπως ειπώθηκε έχουν συγκροτηθεί δύο ομάδες εργασίες:

Η πρώτη για θέματα ημερομηνιών και διοργανώσεων με τη συμμετοχή της UEFA, των European Leagues και της ECA. Βασικό μέλημα όλων των εταίρων είναι να προκριθούν σενάρια που θα ευνοούν την ολοκλήρωση όλων των διοργανώσεων, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει περαιτέρω παράταση της αγωνιστικής περιόδου, μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως προαναφέρθηκε.

Η δεύτερη για τα χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα, καθώς και για θέματα κανονισμών με τη συμμετοχή της UEFA, των European Leagues, της ECA και της FIFPRO. Ασχολείται με τα χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα, καθώς και με τα θέματα κανονισμών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται η ομάδα εργασίας σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ ομάδων και ποδοσφαιριστών όπως δηλαδή τα συμβόλαια που λήγουν 30 Ιουνίου, τις ημερομηνίες μετεγγραφών και εγγραφών ποδοσφαιριστών, την αδειοδότηση ομάδων και το Financial Fair Play της UEFA, ζητήματα που καθίστανται ακόμη πολυπλοκότερα ενόψει της σχεδόν βέβαιης παράτασης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη...