Κυπελλούχος για 3η φορά στην ιστορία του!

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 26/3/2017, η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ στέφθηκε για 3η φορά Κυπελλούχος Ελλάδας, επικρατώντας στον τελικό με 25-23 του Πανελληνίου...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Κυπελλούχος για 3η φορά στην ιστορία του!

Το 3ο Κύπελλο της ιστορίας του κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας 25-23 του Πανελληνίου. Ο τελικός του 15ου Final Four ήταν μία διαφήμιση για το άθλημα στο κατάμεστο από 2.500 κόσμο κλειστό Λευκόβρυσης Κοζάνης που δημιούργησε φανταστική ατμόσφαιρα.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος για το ανδρικό τμήμα του ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον τρεις κατακτήσεις κυπέλλου (2012, 2015, 2017) και τρεις πρωταθλημάτων (2009, 2010, 2015).

Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήταν καλύτερος στο β' ημίχρονο απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο που προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Ο ΠΑΟΚ είχε ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκε 3-0 (4'), 8-4 (9:40) και 9-5 (11:20), αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Πανελλήνιος έβρισκε ρυθμό και με κορυφαίους τον αριστερό ίντερ Κρητικό (10 γκολ) και τον τερματοφύλακα Τζανακάκη, ισοφάρισε 11-11 στο 22:50 και στο ξεκίνημα (34:41) του δευτέρου μέρους πέρασε μπροστά (12-14).

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη με τους Λοίζο, Βεσελίνοβιτς και Κοκκώνη γύρισε το ματς και με επιμέρους σκορ 6-1 μετέτρεψε το σκορ από 14-16 (37') σε 20-17 (48'). Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα 2-3 τερμάτων μέχρι το τέλος και έφτασε στη δίκαιη νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 8-4, 9-7, 11-10, 12-11, 12-12 (ημχ.) 12-14, 17-17, 19-17, 21-18, 23-20, 25-23

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 3, Παλάσκας 3, Τσίλης 3, Νικολαΐδης 1, Κοκώνης 4, Μπαντής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 3, Σανίκης 1, Οικονόμου, Γρηγοριάδης 1, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 1, Κυπραίος, Βεσελίνοβιτς 5

ΠΓΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζανακάκης, Παπαπούλιος 2, Κρητικός 10, Χελιώτης 2, Χειβιδόπουλος, Σαμαράς, Βλαχοθανάσης, Μάτοβιτς 1, Στούμπης 2, Τσακουρίδης, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Μούγιτς 6, Τσάτσας, Ζαχάρης, Τσικριτέας.

Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Πάρατηρητές: Μεϊμαρίδης- Αγγελίδης, Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 4/6-2/4

Παρούσα στο γήπεδο η Διοίκηση του Α.Σ. ΠΑΟΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θανάση Κατσαρή, τον Α' Αντιπρόεδρο κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θανάση Καπετανάκη και φυσικά τον Έφορο του τμήματος, κ. Γρηγόρη Πετρίδη.

O αρχηγός της ομάδας χάντμπολ, Θοδωρής Πετρίδης, στις δηλώσεις τόνισε πως ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ επιτεύχθηκε ...

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Σε αυτό τον Final 4, ξέραμε ότι στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, παίξαμε καλά σήμερα, παίξαμε καλά εχτές με τον Φίλιππο και πετύχαμε τον πρώτο στόχο για φέτος.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανελληνίου, γνωρίζαμε ότι είναι ένας αντίπαλος, όχι απλά υπολογίσιμος, αλλά πάρα πολύ ικανός. Ξέραμε τα ατού τους, μπορέσαμε και τα καλύψαμε, στη συνέχεια ήμασταν κάπως πιο χαλαροί με αποτέλεσμα να χάσουμε τα ηνία στο σκορ.

Τελικά μπορέσαμε και βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα με τη βοήθεια του κόσμου μας, πήραμε κεφάλι στο σκορ και αυτό το κρατήσαμε ως το τέλος. Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Πανελλήνιο και στον ΠΑΟΚ και στη ΧΑΝΘ και στον Φίλιππο Βέροιας. Ήταν ένα όμορφο Final 4, ο ένας στόχος επιτεύχθηκε, συνεχίζουμε για τον επόμενο που είναι το πρωτάθλημα"

Οι δηλώσεις του Νίκου Γεωργιάδη στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον τελικό με τον Πανελλήνιο...

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Κάθε χρονιά, η ομάδα ξεκινάει με στόχο να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο. Από την πρώτη στιγμή δείξαμε ξεκάθαρα ότι έχουμε πολλές βλέψεις, έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε την ικανότητα να το πάρουμε.

Όλα μας τα παιχνίδια στη σειρά είναι πάρα πολύ δύσκολα. Νομίζω ερχόμενοι εδώ και λέγοντας ότι θα πάρουμε το Κύπελλο βγαίναμε μπροστά και δε φοβόμασταν να μιλήσουμε ξεκάθαρα, χωρίς να λέμε ότι η κάθε ομάδα έχει από 25% πιθανότητες.

Είναι κάτι για το οποίο έχουμε κρυφτεί ποτέ. Ξέραμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε το Κύπελλο, ξέραμε ότι θα παίζαμε σε ένα γήπεδο που ο κόσμος θα ήταν μαζί μας και δεν ψάχναμε να βρούμε καμία δικαιολογία. Το λέγαμε, το πιστεύαμε και το νομίζω σήμερα το αποδείξαμε.

Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο που ήταν αξιόμαχος καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είδαμε πολλά νέα παιδιά να παίζουν σε αυτό το Final 4, να προσπαθούν για το καλύτερο κάτω από δύσκολες συνθήκες, κάτω από αγωνιστική πίεση, κάτω από έναν κόσμο που βοηθούσε τη δική μας την ομάδα και μόνο χαρούμενοι μπορούμε να είμαστε για αυτό! Η επόμενη μέρα, είναι καλύτερη για όλους μας.

Τον τίτλο αυτόν θα πρέπει να τον αφιερώσουμε στον Θανάση Κατσαρή και στον Γρηγόρη τον Πετρίδη, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για το τμήμα. Ιδιαίτερα ο κ. Κατσαρής κάνει τα πάντα να κρατήσει ένα σύλλογο τόσο πολύ μεγάλο, τόσο υγιή.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που μπορούμε και εμείς από τη δική μας την πλευρά, να προσφέρουμε έναν τίτλο σε αυτόν το σύλλογο που κάνει τα πάντα όχι μόνο στο χάντμπολ, αλλά γενικότερα σε όλον τον αθλητισμό".

Διαβάστε ακόμη...