"Παρέλαση" στην Κέρκυρα με Μπόλονι! (2012)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 25/3/2012, ο ΠΑΟΚ παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, πέρασε εύκολα από την Κέρκυρα, κερδίζοντας με 0-4 την τοπική ομάδα, σε ένα αφιλόξενο γήπεδο, για την 26η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2011-2012...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
"Παρέλαση" στην Κέρκυρα με Μπόλονι! (2012)

Η ομάδα μας μετά από δύο συνεχόμενα αρνητικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έδειξε εκείνη τη μέρα το καλό της πρόσωπο, συνδυάζοντας το διπλό με μια καλή εμφάνιση στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Ο Μπόλονι προτίμησε να ξεκινήσει με Σταφυλίδη, Λίνο στα αριστερά, σε αντίθεση με τη φημολογία των τελευταίων ημερών και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του αυτή.

Οι παίκτες του ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και με τους Λάζαρ - Γκαρσία να κερδίζουν τις μάχες στη μεσαία γραμμή, επέβαλαν το ρυθμό τους, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους (έδειξαν με την εμφάνισή τους ότι δεν είναι ομάδα πρώτης εθνικής), σε ένα παθητικό παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά.

Το σκορ άνοιξε στο 15' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία, ένα γκολ ποίημα του Ουρουγουανού που πανηγυρίστηκε δεόντως από όλη την ομάδα, αλλά και τους ΠΑΟΚτσήδες που έδωσαν δυναμικό παρόν στην κερκίδα.

Με το 0-1 υπέρ του, ο Δικέφαλος συνέχισε να βγάζει φάσεις αλλά δεν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες, μέχρι που ήρθε το 45', όπου έγινε το 0-2 με τον Κλάους.

Πολύ όμορφη εκτέλεση του επιθετικού μας, που δέχτηκε σέντρα του Λάζαρ και με σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαλίνοβιτς.

Με το 0-2 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια και στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα όπως συχνά πυκνά μας συνηθίζει, ανέβασε το δείκτη του σκορ.

Στο 54' έγινε το 0-3, με σκόρερ τον κορυφαίο παίκτη του στο ματς, τον Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος ήταν εκείνη την μέρα εκπληκτικός τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, δικαιώνοντας όλους όσους πίστευαν ότι ήταν το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ εκείνης της περιόδου.

Ο ίδιος παίκτης 8 λεπτά αργότερα (62') με όμορφη προσπάθεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη μας. Αξίζει να γίνει μια αναφορά και στα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Κέρκυρας σήμερα...

Μετά το 0-4 έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, έγιναν αλλαγές ώστε να πάρουν ανάσες κάποιοι παίκτες, όμως ο Δικέφαλος μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο το σκορ αν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες στα τελειώματά τους...

Μετά το 35' οι οπαδοί της γηπεδούχου (;) άρχισαν με συνθήματα (και το γνωστό αντεθνικό) να προκαλούν τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο γήπεδο.

Το γεγονός πέρασε απαρατήρητο από τον Αρετόπουλο και τον τέταρτο διαιτητή, παρά τη ρητή απόφαση της Superleague. Αντίθετα ο διαιτητής έδειξε μεγάλη ευαισθησία στην ανάπαυλα του παιχνιδιού, αποβάλλοντας τον Μπόλονι, όταν διαπληκτίστηκε με οπαδό των γηπεδούχων που βρέθηκε δίπλα στον πάγκο της ομάδας μας...

Να σημειώσουμε τέλος, ότι με αυτή την νίκη η ομάδα μας είχε φτάσει τα 11 συνεχόμενα ματς εκτός έδρας χωρίς ήττα, με συνολικό απολογισμό επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στο διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011 μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η τελευταία εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ ήταν στις 6 Νοεμβρίου του 2011 (1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη).

{dailymotion}xpol4k{/dailymotion}

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο (43' Ηλιάδης), Βέρτζελ (23' Βενέτης ), Μαϊστόροβιτς, Ερίφε, Γραμόζης, Ιωάννου (70' Μπάρκογλου), Καλαντζής, Καραλής και Μαρτίν.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Σνάουτνσερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο (76' Μπαλάφας), Γκαρσία, Λάζαρ (70' Τσουκαλάς), Γιάννου, Λίνο, Σαλπιγγίδης (70΄Γεωργιάδης) και Αθανασιάδης.

--------------------------------------------------------------

Δηλώσεις:

Βόμβα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έριξε ο προπονητής της ομάδας μας, Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, έκανε λόγο για αποχώρηση...

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:

"Ξέρετε ότι συνήθως κατά τη διάρκεια του ματς σημειώνω κάποια πράματα. Επειδή μίλησαν κάποιοι για τακτική. Στο ημίχρονο ζήτησα από το Γκαρσία τη βελτίωση της ζώνης μπροστά από τους αμυντικούς.

Αυτό χρειαζόμασταν από το πρώτο ημίχρονο. Και το δεύτερο που ζήτησα ήταν προσοχή στον Ιωάννου της Κέρκυρας, γιατί είναι έξυπνος και υποδέχεται καλά τη μπάλα.

Μίλησα με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς και ζήτησα καλύτερη κίνηση και προσοχή. Τακτικά αυτά ζήτησα στην ανάπαυλα. Κατά βάση στην τακτική ήταν ένα καλό παιχνίδι αλλά και πάλι, κάποια πράγματα τα αλλάξαμε στο ημίχρονο.

Κατά τα άλλα η υπεροχή μας ήταν σημαντική από το πρώτο μέρος. Και στο δεύτερο γκολ που ήρθε και σε κατάλληλη στιγμή, ήταν μια όμορφη κίνηση και συνδυασμός από το Λαζάρ.

Στο Αγρίνιο είχαμε 20 άσχημα λεπτά. Σίγουρα όμως όσο πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος η πίεση μεγαλώνει για όλους μας. Είμαι χαρούμενος για το αποτέλεσμα σήμερα και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στα Γιάννενα."

Για την αποβολή που δέχθηκε... "Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα. Όπως όλοι, έχω κι εγώ αρνητικά σημεία στο χαρακτήρα μου, όχι τόσα πολλά.. Και νομίζω ότι όταν κάνεις ένα λάθος η τιμωρία είναι φυσιολογική.

Το να τιμωρηθείς όμως επειδή ΔΕΝ σε τιμώρησαν κάποιες εβδομάδες πριν, αυτό νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Το να έχω το μήνυμα και από τους τέσσερις διαιτητές, πως στο πρώτο λάθος θα τιμωρηθώ και θα αποβληθώ, νομίζω ότι είναι καθαρή προκατάληψη.

Απολογούμαι στις κυρίες, μα έχω να πω πως συνήθως πίνω νερό πριν τους αγώνες. Σήμερα μετά τα 45 λεπτά έπρεπε να πάω στην τουαλέτα. Όταν είδα το 2-0 στο 46, ήθελα να αποχωρήσω. Χαιρέτησα το Λάζαρ και ήθελα να αποχωρήσω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας προπονητής δεν μπορεί να αποχωρήσει όταν θέλει. Σε οποιοδήποτε λεπτό. Όταν το αποφασίσει. Και το να έχεις μπροστά σου κάμερες μπράβους και πίσω τους αστυνομικούς, που δεν μ άφηναν να μπω μέσα, δεν καταλαβαίνω γιατί.

Και, επειδή δεν ήθελα να τα κάνω πάνω μου, έσπρωξα κάποιον για να μπω μέσα. Και ο τέταρτος διαιτητής που είδε τη σκηνή, μου απαγόρευσε να επιστρέψω στον αγώνα. Αυτό συνέβη, αλλά δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους μηνύματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δε μπορώ να πάω στα αποδυτήρια όταν το θελήσω.

Ρώτησα τον ρέφερι στην ανάπαυλα γιατί έπρεπε να αποβληθώ, και δεν μπορούσε να μου απαντήσει. Σίγουρα ο τέταρτος διαιτητής ήταν έξω στον αγωνιστικό χώρο.

Και ρωτώ : Γιατί δύο μέτρα πίσω από εμένα, πρέπει να αποδεχθώ την ύπαρξη ενός τύπου αγνώστου, που μιλάει με άσχημη προφορά, Ρουμάνικα. Και γιατί επί 45, να μου λέει να το βουλώσω, να καθίσω στον πάγκο μου κλπ...

Τώρα θέλω να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Και να μιλήσω για τον αγώνα εναντίον του Άρη. Γιατί, θα πρέπει να αποδεχθώ το να με φτύνουν επί 60 λεπτά. Η διοργανώτρια αρχή αποδέχεται ΜΟΝΟ εκεί το να μην υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα. Και να πρέπει να αποδέχομαι να πέφτουν καφέδες και νερά. Γιατί θα πρέπει να το αποδεχτώ;

Δεν είμαι ο Δίας, και έχασα την ψυχραιμία μου για κάποια δευτερόλεπτα. Και μετά με τη συνοδεία αστυνομικών, να πρέπει να βγω έξω. Αλλά κανένας αστυνομικός δεν ήταν εκεί για να με προστατέψει. Αυτούς θα πρέπει να τους κρίνει ο υπουργός τους.

Θα ήθελα να τελειώσω εδώ γιατί είμαι πραγματικά λυπημένος γι αυτό. Πριν τελειώσω όμως έχω ακόμη μια ερώτηση ρητορική. Γιατί κατά τη διάρκεια των αγώνων του Europa δεν είχα ποτέ πρόβλημα ; Ήμουν σχεδόν μέσα στον κόσμο στο Λονδίνο, με τους αντιπάλους δίπλα μου, και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα , όπου κι αν παίξαμε.

Γιατί μόνο στην Ελλάδα; Και δίνω την απάντηση, ότι πιθανότατα δεν είμαι αρκετά έξυπνος. Γιατί η εξυπνάδα είναι η ικανότητα να προσαρμόζομαι. Και πιθανότατα δεν είμαι αρκετά έξυπνος γιατί δεν κατάφερα να προσαρμοστώ..

Είμαι λυπημένος για όλα αυτά, για πρώτη φορά έχει μπει κάτι στο μυαλό μου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά ότι αν έχω την ευκαιρία να κάνω χρήση ενός όρου στο συμβόλαιο μου, θα το κάνω.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο, αλλά φυσικά δεν είμαι ηλίθιος. Μ' αρέσει η Ελλάδα, η Κέρκυρα, μ άρεσαν οι Έλληνες, έχουν υποφέρει πολλά, μα δε μ αρέσει η οργάνωση, δε μ'αρέσει η αστυνομία, δεν κάνουν τίποτα. Και αν έχω την ευκαιρία, θα χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο στο συμβόλαιο μου!"

------------------------------------------------------------

Ο βοηθός του Λάσλο Μπόλονι, Χοακίμ Πρέτο, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Κέρκυρα, τόνισε πως το πειθαρχημένο παιχνίδι της ομάδας σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε, έκανε το παιχνίδι να μοιάζει εύκολο.

"Κάναμε ένα πειθαρχημένο παιχνίδι και είχαμε πολύ καλή εμφάνιση. Φτάσαμε σε ένα άνετο σκορ, το οποίο ίσως δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική του αντιπάλου. Ήταν ένα δύσκολο ματς που εμείς με τον τρόπο μας το κάναμε εύκολο. Η πειθαρχία είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε για την συνέχεια".

-------------------------------------------

Ο Στέφανος Αθανασιάδης τόνισε πως η εμφάνιση θα πρέπει να έχει συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κάναμε ένα πολύ καλό ματς. Δείξαμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλαμε τη νίκη, γιατί στα δύο προηγούμενα είχαμε απώλειες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για το πάθος. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, μπήκαμε συγκεντρωμένοι και δείξαμε ποιος είναι ο ΠΑΟΚ».

Σε ό,τι αφορά στη συνέχεια είπε: «Είναι οδηγός αυτή η εμφάνιση. Στα άλλα ματς δημιουργούσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράραμε. Πρέπει να παίξουμε έτσι και στα υπόλοιπα. Στόχος μας είναι να πάμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέλουμε όλοι και θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

....................................................

Ο MVP της ομάδας μας στην Κέρκυρα, Κοστίν Λάζαρ αφιέρωσε τα δύο γκολ του στους γιους του και τόνισε ότι πρέπει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει με νίκες ως το τέλος.

"Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας. Παίξαμε πολύ καλά, νιώθαμε πολύ καλά και είμαι υπερήφανος που φτάσαμε σε αυτή τη νίκη. Ήταν η μέρα μας και συνδυασμός της δικής μας καλής εμφάνισης και της κακής της Κέρκυρας. Βλέπουμε κάθε ματς σοβαρά, αλλά μας πονάει που δεν έχουμε τόσο πολλές νίκες στην Τούμπα. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι το φινάλε για να πλασαριστούμε στην καλύτερη θέση".

Όσο για το πού αφιέρωσε τα δύο γκολ: "Στους δύο γιους μου".

.............................................

Ο Πάμπλο Γκαρσία, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, παραδέχθηκε πως έψαχνε καιρό ένα γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και τόνισε πως η χθεσινή νίκη ήταν η πιο εύκολη στο φετινό πρωτάθλημα.

"Αυτό το γκολ, είναι αφιερωμένο στην οικογένεια μου και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι αλήθεια, ότι το έψαχνα καιρό αυτό το γκολ. Ήθελα να πετύχω ένα γκολ με εκτέλεση κόρνερ. Κι άλλες φορές είχα εκτελέσει με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο κάτι γινόταν και η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα απευθείας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά έγινε αυτό σήμερα".

Για το παιχνίδι, σχολίασε: "Μετά το 0-1 πιστεύω ότι κυριαρχήσαμε απόλυτα στο παιχνίδι. Πήγαμε στ' αποδυτήρια με το 0-2 υπέρ μας και όλα έγιναν πιο εύκολα. Μετά ήρθαν γρήγορα και τα άλλα δύο γκολ και πετύχαμε την πιο εύκολη νίκη εκτός έδρας. Γενικά εκτός έδρας τα πηγαίνουμε καλά. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε με σοβαρότητα τα επόμενα παιχνίδια και να προετοιμαστούμε σωστά για τα πλέι οφ".

Διαβάστε ακόμη...