Σκέψη σοκ της FIFA για μεταγραφική περίοδο ως τον Ιανούαριο!

Από sdna.gr : Ανάμεσα στα μέτρα που σχεδιάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ύφεση από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η θέσπιση μιας έκτακτης μεταγραφικής περιόδου μαμούθ!
Πηγή: sdna.gr
Σκέψη σοκ της FIFA για μεταγραφική περίοδο ως τον Ιανούαριο!

Εκτός από την προοπτική επέκτασης των συμβολαίων που λήγουν στα τέλη του προσεχή Ιούνη, κατά 15 ή 30 μέρες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί... χάος με τα πρωταθλήματα που ενδεχομένως να χρειαστούν και τον Ιούλιο για να ολοκληρώσουν την εφετινή σεζόν, στη FIFA επεξεργάζoνται κι άλλα «μέτρα», προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν «ανάσα» στην οικονομία του ποδοσφαίρου, που είναι δεδομένο πως θα δοκιμάσει τις «αντοχές» της, από τα παρεπόμενα της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η αγγλική «Telegragh» η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσει ανοικτό το μεταγραφικό «παράθυρο» του καλοκαιριού (όποτε κι αν... ανοίξει) έως τα τέλη Γενάρη, προκειμένου να κυκλοφορήσει περισσότερο «χρήμα» στην ποδοσφαιρική αγορά και να μπορέσουν να σταθούν πιο γρήγορα οι σύλλογοι στα πόδια τους.

Ούτως ή άλλως το προσεχές καλοκαίρι, λόγω της κρίσης που γέννησε ο ιός COVID-19, υπολογίζεται πως η ποδοσφαιρική αγορά θα υποστεί πολύ μεγάλη «καθίζηση» ως προς τα ποσά που θα διατεθούν για μεταγραφές και η FIFA εκτιμά, πως ένα τέτοιο (έκτακτο) μέτρο, θα μπορούσε να επαναφέρει μία σχετική «κανονικότητα» σε όλο το ποδοσφαιρικό φάσμα. Τη στιγμή μάλιστα, που πάρα πολλές ομάδες παγκοσμίως έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν στους παίκτες τους σκέψεις για μειώσεις αποδοχών, λόγω του κορονοϊού. Κι ως εκ τούτου ένα περαιτέρω «άνοιγμα» της μεταγραφικής αγοράς, θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα έσοδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε όλες τις ομάδες.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί επί τάπητος από τους αξιωματούχους της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, σε επαφές που θα γίνουν το προσεχές διάστημα με τις ομάδες και τους εκπροσώπους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Διαβάστε ακόμη...