Απόφαση 14 ομάδων: Πληρώνουν μέχρι 13/3 και διακόπτουν τα συμβόλαια!

Μεγάλες αντιδράσεις στις τάξεις των αθλητών συναντά η κοινή ουσιαστικά απόφαση των 14 ομάδων της Α1 να πληρώσουν δεδουλευμένα ως 13/3 και εν συνεχεία να διακόψουν τα συμβόλαια τους.
Πηγή: sdna.gr
Απόφαση 14 ομάδων: Πληρώνουν μέχρι 13/3 και διακόπτουν τα συμβόλαια!

Η επιθυμία των ομάδων της Basket League για οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα αποτελεί την αρχή σε μία αλυσίδα που βρίσκει... αντιδράσεις στην πλευρά των παικτών.

Οι σύλλογοι έχουν αποφασίσει ουσιαστικά να πληρώσουν δεδουλευμένα μέχρι τις 13 Μαρτίου, ημερομηνία που σταμάτησε η δράση με την πρώτη αναβολή της 21ης αγωνιστικής, κάτι που «μεταφράζεται» ως συνολική πληρωμή 6,5 μισθών στους παίκτες.

Οι παράγοντες των ομάδων ήδη προτείνουν αυτό το... status στους αθλητές, όμως οι αντιδράσεις από την πλευρά τους είναι έντονες. Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ήδη ανακοίνωση για την διάθεση των παικτών να αγωνιστούν ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μην χαθούν χρήματα, αλλά το... μαχαίρι και το καρπούζι κρατούν οι σύλλογοι.

Η πλειοψηφία των αθλητών προτείνει να μοιραστεί η οικονομική ζημιά και να υπάρξει μέριμνα για οκτώ μισθούς, όμως η τελική απόφαση ανήκει στους συλλόγους και η συνολική εικόνα δείχνει πως πάμε για «διακοπή» συμβολαίων από τις 13/3.

Ουσιαστικά οι συμφωνίες θα πάψουν να ισχύουν από την συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μόνο κάποιες ομάδες έχουν εκφράσει την διάθεση να πληρώσουν ολοκληρωμένο το έβδομο «μηνιάτικο», για όλες δηλαδή τις ημέρες του Μαρτίου. Οι περισσότεροι πάντως μένουν στην απόφαση για 6,5 μισθούς και οι αντιδράσεις ίσως οδηγήσουν σε περισσότερες συζητήσεις επί του θέματος.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως οι τρεις σύλλογοι που συμμετέχουν στις ευρωπαικές διοργανώσεις (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προημθέας) τελούν υπό διαφορετικό... καθεστώς, αφού ακόμα δεν υπάρχει οριστική διακοπή σε Euroleague, Basketball Champions League και Eurocup. Υφίσταται δηλαδή ένα μικρό ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι αγώνες εκεί, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο από την Euroleague και την FIBA. Έτσι, δημιουργείται κατάσταση αναμονής για τους «πράσινους», την «Ένωση» και την ομάδα της Πάτρας.

Διαβάστε ακόμη...