Πασχαλάκης εφ’ όλης της ύλης!

Από inpaok.com: Ο Έλληνας πορτιέρο τα είπε όλα στο live της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Πηγή: inpaok.com
Πασχαλάκης εφ’ όλης της ύλης!

Ο διεθνής Έλληνας πορτιέρο του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης βρέθηκε στο Live της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Instagram και μίλησε για όλα!

Από τον κορονοϊό μέχρι τη φυγή του Ράζβαν Λουτσέσκου, αλλά και τον αργοπορημένο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης:

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και μέσα από το σπίτι, θα μιλήσω για τις 12 ημέρες που έχουμε μείνει στο σπίτι, θεωρώ ότι αν ξεφύγει μετά τις 20 ημέρες θα είναι πολύ δύσκολο να είμαστε στην ίδια κατάσταση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα. Μετά παίζουν ρόλο και οι τραυματισμοί και πολλά άλλα.

Εγώ είμαι θετικός άνθρωπος σε οτιδήποτε και να κάνω στη ζωή μου, αλλά πρέπει να είσαι και αντικειμενικός ορισμένες φορές, πρέπει να είσαι προσγειωμένος και να βλέπεις ότι τρέχουν τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες.

Αν κάνουμε ότι λένε οι ειδικοί θα περάσει η μπόρα, πρέπει να τηρούμε τους νόμους της υγείας και θα πρέπει να προστατέψουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και τα πρόσωπα που αγαπάμε. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν αφορά μόνο εμάς. Μου έχει λείψει η καθημερινότητα που έχω, η προπόνηση, οι πλάκες που κάνω με τους συμπαίκτες μου.

Η διαφορά είναι ότι το καλοκαίρι είναι πιο άνετα, γιατί ξέρεις ότι έχεις διακοπές τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, τώρα είσαι κλεισμένος στο σπίτι και πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ και δεν έχουμε αυτή την επαφή που σε φέρνει πιο κοντά στον άνθρωπο. Μου λείπουν όλα τα παιδιά, αλλά ο Βιεϊρίνια λίγο παραπάνω. Πάνω απ'όλα είναι η υγεία, ούτε το ποδόσφαιρο ούτε τίποτα».

Για τη φετινή σεζόν:

«Είναι μια περίεργη σεζόν, μια μεταβατική περίοδος, μια σεζόν η οποία ξεκίνησε στραβά αν και ήμασταν όλοι πολύ καλά, αλλά θεωρώ ότι έχει μάθει αυτή η ομάδα να περνάει τις δυσκολίες και πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο που έρχεται μπροστά μας είναι οιωνός για την συνέχεια.

Η αλλαγή προπονητή ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Είναι λες και είσαι σε μια οικογένεια και φεύγει ένα μέλος της οικογένειας σου, είναι λες και χάνεις τον πατέρα σου και πρέπει να συνεχίσεις με έναν άλλον πατέρα που δεν τον γνωρίζεις και πρέπει να συνηθίσεις τα θέλω του».

Για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση

«Σκέφτομαι μόνο να έρθει η επόμενη ημέρα και να έχουν περάσει όλα αυτά που ζούμε, δεν έχω πιστέψει ακόμη ότι έχουν χαθεί τόσοι άνθρωποι, δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς αυτή τη στιγμή τη συνέχεια, γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί βλέποντας γύρω σου τόσο άσχημα πράγματα. Ο κόσμος θέλει να ψυχαγωγείται με το ποδόσφαιρο, όπως και εμάς μας δίνει καθημερινά κίνητρο, αυτή είναι η αγάπη μας.

Ευελπιστώ να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με κόσμο, γιατί ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει μπροστά σε κόσμο, αλλά να τελειώσει ομαλά αυτή η σεζόν χωρίς πολλά θύματα».

Για το ποιος είναι ο πλακατζής στα αποδυτήρια:

«Και ο Πέλκας με τα ανέκδοτά του και ο Λημνιός και ο Γιαννούλης είναι κυρίως αυτοί που κάνουν πλάκες. Ο Λημνιός μπαίνει πολύ στο instagram».

Για το ποιος αφιερώνει περισσότερο χρόνο στον καθρέφτη:

«Ο Λάμπρου αφιερώνει πολύ ώρα στον καθρέφτη».

Για το ποιος αργεί πάντα:

«Ποιος είναι αυτός που αργεί πάντα; Ο Αντρέ, αλλά έχει λόγο. Η Βάσω αργεί, για να πω τον λόγο. Θα είμαι κλεισμένος στο σπίτι και μετά τον κορονοϊό. (σ.σ. γέλια)».

Για την δική του πηγή έμπνευσης:

«Οι στόχοι μου, είχα βάλει στο κεφάλι μου κάποιους συγκεκριμένους στόχους και επειδή είμαι πεισματάρης ήθελα να τους πετύχω.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, σκέφτομαι τους λόγους για τους οποίους δεν αγωνιζόμουν, τους λόγους που υπήρξαν όλες αυτές οι νεκρές περίοδοι και θεωρώ ότι έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μου αυτό. Πρέπει να είσαι λίγο πιο σκληρός, αλλά εγώ έχω μεγαλώσει με κάποιες αρχές και ορισμένες φορές αυτό το εκμεταλλεύονται. Την δύσκολη στιγμή κάνω πίσω για το γενικό καλό του συνόλου και αυτό ίσως να με έχει πάει λίγο πίσω.

Αρκετοί μου έχουν δώσει πολύ εύστοχες συμβουλές. Ήταν το 2013-2014 με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον Πανθρακικό, που μου είπε έλα να τρέξουμε γύρω-γύρω. Μου λέει αν είχα τα προσόντα που έχεις εσύ δεν θα έπαιζα καν στην Ελλάδα και εσύ παίζεις στον Πανθρακικό, σκέψου τι κάνεις λάθος. Είσαι σούπερ αθλητής μου είπε εσύ πρέπει να γίνεις ποδοσφαιριστής. Μου το είπε και ένας άλλος προπονητής στα Γιάννινα μετά από δύο χρόνια. Ότι μου δινόταν απλά προσπαθούσα να το κάνω όσο καλύτερα μπορούσα. Αυτό που σκέφτεσαι ότι θες να πάρεις από τη ζωή σου, αυτά παίρνεις. Άλλαξα λίγο στροφή στο μυαλό μου και μόλις άλλαξα τον διακόπτη, πήρε μπρος το εργαλείο».

Για τους στόχους του τα επόμενα χρόνια και το αν σκέφτεται τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο:

«Θα με έκανε χαρούμενο να πετύχω τους στόχους που έχει βάλει ο ΠΑΟΚ, όπως η είσοδος στο Champions League, η διάρκεια στα πρωταθλήματα, είτε είναι κάποια διάκριση ευρωπαϊκή που δεν έχει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ.

Δεν έχει περάσει κάτι από το μυαλό μου. Θα μου άρεσε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν θέλω να πω τώρα για κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από δέκα χρόνια.

Να έχω την υγεία μου, την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, να βλέπω ειρήνη στον κόσμο να έχουμε υγεία, θέλω τα απλά και τα καθημερινά, τα οποία δεν τα δίνουμε μεγάλη αξία. Η καθημερινή διάβρωση και η ρουτίνα μας έχουν απομακρύνει από όλα αυτά».

Διαβάστε ακόμη...