«Ό,τι καλό ταλέντο υπάρχει το φέρνουμε στον ΠΑΟΚ»

Από thessports.gr: Για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε, σε διαδικτυακή εκπομπή, ο τεχνικός διευθυντής των... μικρών του Δικεφάλου, Γιώργος Γεωργιάδης.
Πηγή: thessports.gr
«Ό,τι καλό ταλέντο υπάρχει το φέρνουμε στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Μου ταιριάζει αυτός ο ρόλος, έχει να κάνει με την φιλοσοφία και την δομή της ακαδημίας του ΠΑΟΚ. Υπάρχει μια κατάσταση όπου μπορείς να δημιουργήσεις και να φτιάξεις. Είναι αρκετά δημιουργικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που κάνω. Είναι χαώδης η διαφορά με αυτό που ζούσε η γενιά μου σε σχέση με αυτά που ζει η τωρινή γενιά...»

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Έχουμε τα πάντα: Ανάλυση, προπονητές ειδικούς σε θέματα δύναμης, φυσικής κατάστασης, ό,τι μπορεί να υπάρχει στην πρώτη ομάδα, υπάρχει και στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Προφανώς και υπάρχει μεγάλη απόσταση από ένα παιδί της Κ-19 να παίξει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ – που είναι ομάδα με μεγάλους αστέρες. Υπάρχει διαφορά και προφανώς κάποια παιδιά είναι πιο κοντά να παίξουν στην πρώτη ομάδα με τις κατάλληλες συνθήκες. Το ιδανικό θα ήταν να υπάρχει ένα πρωτάθλημα Β' ομάδων, όπως υπάρχει στο εξωτερικό.

Οι ακαδημίες δουλεύουν καθημερινά και εξελίσσονται. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους δώσουμε τα εφόδια, ώστε να τους προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται για την πρώτη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα ό,τι καλό ταλέντο υπάρχει να το φέρνουμε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, πρέπει να υπάρχει και βούληση από την πρώτη ομάδα για να τους δώσει χώρο και χρόνο»

Για τους δανεικούς: «Να τους ξεχωρίσω σε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν τα παιδιά της Κ-19 που ψάχνουν ομάδα για να έχουν ακόμη περισσότερη εξέλιξη και η δεύτερη κατηγορία είναι οι παίκτες 26-27 χρονών που προσπαθώ να τους δανείσω για να μην είναι ανενεργοί στο ρόστερ...»

Για τις δοκιμές θέσεων που γίνονται στους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών: «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να δούμε τους παίκτες μέχρι τα 14 σε διάφορες θέσεις και στη συνέχεια προσπαθούμε να τους δώσουμε μια ταυτότητα. Είναι στο χέρι του κάθε προπονητή της πρώτης ομάδας, να δώσει χρόνο σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή».

Για την περίοδο που βιώνουμε: «Από την στιγμή που θα μείνουν τόσο καιρό οι παίκτες χωρίς προπονήσεις είναι πολύ δύσκολο αλλά δεν θα έχουν καμία σχέση οι ομάδες όπως σταμάτησαν με αυτές που θα ξεκινήσουν. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ποδόσφαιρο, οι περισσότεροι έτσι νιώθουν. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...