"Στο εξωτερικό έχουν καλή εικόνα για την ομάδα, πολλαπλά τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ"

Από paok24.com: Η δουλειά που γίνεται στα New Media του ΠΑΟΚ αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό κι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτά, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.
Πηγή: paok24.com
"Στο εξωτερικό έχουν καλή εικόνα για την ομάδα, πολλαπλά τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ"

Ο Παναγιώτης Αρωνιάδης, ταξίδεψε στην Ισπανία κι έδωσε το "παρών" σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια, προκειμένου να μιλήσει σε φοιτητές κάθε ηλικίας για την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ στο επικοινωνιακό κομμάτι και τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Ο επικεφαλής των New Media της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ εξηγεί στο PAOK24 όσα έγιναν στη Βαρκελώνη και μιλάει για την εικόνα που έχουν πλέον στο εξωτερικό για τον ΠΑΟΚ.

"Έχουμε ξεκινήσει μία συνεργασία με το ISDE Law Business School, ένα από τα λίγα πανεπιστήμια στον κόσμο, που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο. Στο κομμάτι των New Media, έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα για master στο sports management. Το Barca Innovation Hub, είναι ένα πρόγραμμα που γίνεται κάθε χρόνο και διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Εγώ έχω ξεκινήσει μία συνεργασία και κάνω μάθημα εκεί σε φοιτητές. Υπάρχουν 14 διαφορετικά courses και το δικό μου είχε να κάνει με το κομμάτι της επικοινωνίας, το marketing και το branding.

Δουλεύουν μόνιμα με ανθρώπους που έχουν κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση. Σε συνεννόηση πάντα με τον ΠΑΟΚ, έχουμε αναπτύξει μία ευρύτερη συνεργασία και μπορεί -εφόσον πάνε όλα καλά- να έρθουν στο μέλλον και απόφοιτοι εδώ, για να κάνουν σε εμάς την πρακτική τους. Έχουν αναπτύξει ένα δικό τους δίκτυο συνεργασίας, κυρίως με την Ισπανία", ανέφερε αρχικά, για να συνεχίσει:

"Η συνεργασία μας αυτή, μπορεί να αποφέρει οφέλη για τον ΠΑΟΚ, γιατί μιλάμε για έναν τεράστιο οργανισμό. Έγινε ένα πρόγραμμα με τη σφραγίδα της Μπαρτσελόνα κι όπως είπα, θα έρχονται εδώ απόφοιτοι για την πρακτική τους. Αυτό είναι κάτι που θα ξαναγίνει, η συνεργασία είναι μόνιμη και θα γίνονται αυτά τα μαθήματα, μία φορά ανά σχολικό έτος. Ίσως του χρόνου να πάω στη Μαδρίτη, ενώ γίνεται στη Βαρκελώνη, στην Ελβετία και στη Νέα Υόρκη".

Αναφορικά με το πως προέκυψε αυτή η συνεργασία, αλλά και την εικόνα που έχουν στην Ισπανία για τον ΠΑΟΚ, σημείωσε:

"Μέσα από μία σειρά πραγμάτων που κάνουμε στον ΠΑΟΚ, έτσι προέκυψε κι αυτό. Το αντικείμενο της διάλεξης, είχε να κάνει με το πως ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σε αυτά τα 6-7 τελευταία χρόνια την ταυτότητα και το προφίλ του, στο επικοινωνιακό κομμάτι. Έχουν γενικά καλή εικόνα για την ομάδα, γιατί ξέρουν και παρακολουθούν αρκετά τα πάντα. Δε μιλάμε για παιδιά. Είναι απόφοιτοι, πάνε για master κι ήδη όλοι έχουν ένα πτυχίο. Πάνε για το κάτι παραπάνω δηλαδή, για μία εξειδίκευση. Οι περισσότεροι είναι δικηγόροι, που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις στο αθλητικό κομμάτι, άλλοι έχουν πτυχίο marketing ή διοίκησης. Υπάρχουν φοιτητές που είναι 22-23 χρονών και φτάνουν μέχρι και 35. Στο πρόγραμμα που ήμουν εγώ, ήταν άτομα από όλο τον κόσμο. Συνολικά 35 άτομα και 14 διαφορετικές εθνικότητες".

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει και στον κορωνοϊό, καθώς μετά την Ιταλία κι η Ισπανία αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα αυτές τις ημέρες. Ο New Media Director του ΠΑΟΚ αναφέρει για την κατάσταση που επικρατεί εκεί:

"Τα πράγματα ήταν σχετικά πιο χαλαρά σε σχέση με εδώ και με τον πανικό που μας πιάνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ισπανία, είναι στη Μαδρίτη. Όσο ήμουν εγώ στη Βαρκελώνη, ήταν ουσιαστικά στην αρχή τα πράγματα. Τότε δηλαδή, ξεκίνησαν να εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα. Τα μαγαζιά ήταν ανοικτά τα εμπορικά όλα, ο κόσμος πήγαινε ακόμη στη δουλειά, γιατί ήταν κυρίως στο ξεκίνημα".

Όσο για την κατάσταση των ξένων παικτών, πρόσθεσε:

"Εντάξει, σίγουρα όλοι έχουν οικογένειες στο εξωτερικό. Δεν είναι όμως ασφαλές και για εκείνους να ταξιδέψουν και ξέρουν ότι το καλύτερο είναι να παραμείνουν ψύχραιμοι. Κανείς δεν μπορεί να φύγει, γιατί δεν γίνεται αυτό και φυσικά, υπάρχει και ο εσωτερικός κανονισμός, που απαγορεύονται τα ταξίδια. Όλοι περιμένουμε... Τηρούμε στάση αναμονής, μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις και οι αγώνες. Ακούγονται πολλά, αλλά περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και ποιες αποφάσεις θα ληφθούν".

Κλείνοντας, δε θα μπορούσε να μη σχολιάσει την επιστροφή του Κυριάκου Κυριάκου στον ΠΑΟΚ:

"Για μένα, ο Κυριάκος είναι πάνω από όλα φίλος και χαίρομαι πάρα πολύ που θα είναι και πάλι κοντά μας, αν και ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ όλο αυτό το διάστημα και σε ανθρώπινο επίπεδο. Είναι ένας αξιόλογος και έξυπνος άνθρωπος και όλοι ξέρουν τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στον ΠΑΟΚ, από το πόστο του. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάθε αξιόλογο στέλεχος που μπορεί να έρθει στην ομάδα κι ακόμη περισσότερο, ένα τέτοιο στέλεχος, όπως είναι ο Κυριάκος, με τις γνώσεις που έχει κι όσα έχει προσφέρει".

Διαβάστε ακόμη...