Η διακοπή και οι φευγάτοι Αμερικανοί

Από paok24.com: Το πρωτάθλημα μπάσκετ έχει διακοπεί από την Πέμπτη, μέχρι νεοτέρας και έτσι κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον με τις ομάδες και το ρόστερ τους.
Πηγή: paok24.com
Η διακοπή και οι φευγάτοι Αμερικανοί

Η απόφαση για διακοπή της Basket League ήταν απόλυτα λογική και απόλυτα συνυφασμένη με βάση τα πολλά κρούσματα του νέου κοροναϊού που έχει εξαπλωθεί σε όλη την ελληνική και ευρωπαϊκή επικράτεια. Ποια όμως μπορεί να είναι η επόμενη μέρα στις ομάδες της Basket League και δη στον ΠΑΟΚ που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Εξ αρχής, η πρώτη σκέψη είναι η ακολούθηση του λιθουανικού μοντέλου. Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, όπως και είναι και η Ζαλγκίρις στην Λιθουανία. Έτσι μία πρόωρη λήξη του πρωταθλήματος και η στέψη του Παναθηναϊκού δεν θα έφερε αντιδράσεις στον μπασκετικό κόσμο. Στο θέμα όμως της ουράς; Αυτή την στιγμή που μιλάμε ΠΑΟΚ και Άρης είναι στις τελευταίες θέσεις και τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Παρόλα αυτά στο λιθουανικό μοντέλο, η Νεβέζις που είναι τελευταία δεν υποβιβάζεται και έτσι θα παραμείνει στην κατηγορία, με κανέναν να μην γνωρίζει ακόμα τι θα γίνει με τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Πάμε τώρα όμως και στην ελληνική πραγματικότητα. Όταν από τον ΠΑΟ φεύγουν για την Αμερική ο Πιτίνο και Φριντέτ, που είναι ακριβοπληρωμένοι και δεσμεύονται με συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά, ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο Ιωνικός, η Λάρισα και το Ρέθυμνο για να κρατήσουν έναν μήνα τους ξένους παίκτες στην Ελλάδα περιμένοντας να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ακόμα και οι πληρωμένοι στην ώρα τους ξένοι παίκτες των ομάδων (είναι ελάχιστοι) το μοναδικό που θα ρισκάρουν είναι οι μισθοί 2-3 μηνών, μιας και κανένας δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση σε καιρό πανδημίας από έναν αθλητή....

Τα δεδομένα λοιπόν είναι τόσο οριακά και όποιος από τους παίκτες που κατά βάσει είναι Αμερικανοί, ανοίξει τον χορό των αποχωρήσεων, τότε είναι σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι και έτσι στις ομάδες θα παραμείνουν μόνο Έλληνες παίκτες και παιδιά από τα τμήματα υποδομής, χωρίς να ξέρουμε ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή όχι.

Πλέον κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον του πρωταθλήματος και τις αποφάσεις των διοικούντων, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ο φόβος των ομάδων για την επόμενη μέρα, όσο αφορά το ρόστερ τους και την οικονομική τους κατάσταση στην περίοδο της διακοπής.

Διαβάστε ακόμη...