Στο μείον… 36 ο ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com : Έχει γίνει πλέον συνήθεια, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με την μορφή φάρσας. Για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ καλείται να παλέψει μέσα στο χορτάρι, για να πάρει αποτελέσματα και να καλύψει το χάντικαπ των βαθμών που του αφαιρούνται.
Πηγή: inpaok.com
Στο μείον… 36 ο ΠΑΟΚ!

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League, στηριζόμενο στην εισήγηση- σκάνδαλο της Επιτροπής Αυγενάκη, επέβαλε ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών στους νταμπλούχους, επιχειρώντας να στέψει και μαθηματικά (καθιστώντας τον με κάθε επισημότητα για ακόμα μια φορά… χάρτινο), πρωταθλητή Ελλάδας τον Ολυμπιακό.

Αν η συγκεκριμένη απόφαση δεν καταπέσει στην επιτροπή Εφέσεων ή το CAS, και κάποιος προσθέσει τις αφαιρέσεις βαθμών που έχε υποστεί ο ΠΑΟΚ, μόνο την τελευταία εξαετία, θα βγάλει μια… σούμα 24 βαθμών.

Αυτό σε θεωρητική βάση, μιας και πρακτικά ο αριθμός… εκτοξεύεται στους 36 αν αναλογιστεί κανείς ότι την σεζόν 2014-15 αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από την ειδική βαθμολογία των τότε Play Offs, που στην πραγματική βαθμολογία μεταφράζονται σε 15!

Αλήθεια, σε μια χώρα στην οποία έχουμε δει τα πάντα, σε μια χώρα που ιδιοκτήτης ΠΑΕ δικάζεται με τις κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, σε μια χώρα που χάνονται video από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, που διαιτητές ξυλοκοπούνται μέρα μεσημέρι, οι «ασπρόμαυροι» είναι αυτοί που αποτελούν το μόνιμο εξιλαστήριο θύμα.

O ΠΑΟΚ που μένει εκτός διεκδίκησης τίτλου με δικαστική απόφαση για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, μετά το το κλεμμένο πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18, με την συνδρομή του Κομίνη αλλά και του Όσκαρ Γκαρθία.

Δείτε συνοπτικά τις αφαιρέσεις βαθμών που έχουν επιβληθεί στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια:

Σεζόν 2014-15 -3 *

Σεζόν 2015-16: -3

Σεζόν 2016-17 : -6

Σεζόν 2017-18 -3

Σεζόν 2018-19 -2

Σεζόν 2019-2020 -7**

*Αφαιρέθηκαν από την ειδική βαθμολογία των Play Offs

**Εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων

Διαβάστε ακόμη...