«Να βγάλει ο ΠΑΟΚ ποδοσφαιρική μαγκιά»

Απο inpaok.com: Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε για τον Δικέφαλο
Πηγή: inpaok.com
«Να βγάλει ο ΠΑΟΚ ποδοσφαιρική μαγκιά»

Το κλίμα στον ΠΑΟΚ δεν είναι καλό τον τελευταίο καιρό αλλά η ομάδα οφείλει να βγάλει ποδοσφαιρική μαγκιά και παλικαριά για να αντιμετωπίσει όπως πρέπει τον Ολυμπιακό στον αποψινό (4/3) πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου στην Τούμπα.

Ο Κούλης Αποστολίδης μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για τον Δικέφαλο και αρχικά σχολίασε τη δήλωση του Φερέιρα, ο οποίος υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ: «Δεν είναι σωστό ένας προπονητής να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Ανέλαβε μια συγκεκριμένη δουλειά να φέρει εις πέρας. Το να κάνει συγκρίσεις με τον ανταγωνιστή είναι λάθος. Όταν ως προπονητής κάνεις μια συμφωνία με έναν σύλλογο για ένα συγκεκριμένο διάστημα με συγκεκριμένη αμοιβή και στόχους τότε απαιτείς κάποια πράγματα για να ανταπεξέλθεις. Μεταξύ αυτών είναι και το ρόστερ. Με αυτόν τον τρόπο πορεύεσαι, χωρίς να προβαίνεις σε τέτοιους είδους δηλώσεις. Για μένα ήταν λάθος».

Για το πώς αποδέχεται ο παίκτης μια τέτοια δήλωση: «Με τέτοιες δηλώσεις ο προπονητής ουσιαστικά συγκρίνει τους παίκτες, οι οποίοι είναι συνεργάτες του, με μια άλλη ομάδα. Και μάλιστα μειώνοντάς τους. Ενσυνείδητα ή υποσυνείδητα ο ποδοσφαιριστής λαμβάνει αυτές τις δηλώσεις με αρνητική διάθεση. Δεν μπορείς να είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ και να ακούς επίσημα ότι το υλικό της ομάδας σου είναι χειρότερο του ανταγωνιστή. Είναι περιττό να το πει αυτό ένας προπονητής. Λέει σαφώς ότι δεν πιστεύει πως οι παίκτες του μπορούν να πάρουν το Πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Αυτό καταλαβαίνει όποιος τον ακούει».

Για τις ευθύνες των παικτών: «Και οι παίκτες έχουν ευθύνες και μάλιστα πολλές. Αυτό αντιμετωπίζεται διαφορετικά, από τη διοίκηση και τον προπονητή, χωρίς όμως να λέει δημοσίως τέτοια πράγματα».

Για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα: «Όλοι μας, και εμείς απ' έξω και οι παίκτες με τον προπονητή, να εστιάσουν στο παιχνίδι, να βάλουν την ικανότητά τους, την παλικαριά τους και την ποδοσφαιρική μαγκιά τους για να το ξεπεράσουν τη δύσκολη κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη...